Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο Παπανδρέου "σπρώχνει" την Ελλάδα στο Δ.Ν.Τ. και "ρίχνει" το ευρώ σε προβλήματα

  • Σε παράγοντα ευρωπαϊκής αποσταθεροποίησης μεταβάλλεται ο Γιώργος Παπανδρέου
Σε ομιλία του σήμερα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ο κ. Παπανδρέου δεν απέκλεισε την επιλογή του ΔΝΤ, ωστόσο εξέφρασε την ελπίδα ότι η Ελλάδα δεν θα χρειαστεί να προσφύγει σε αυτό. Η Ελλάδα προτιμάει μια λύση, η οποία δεν θα περιλαμβάνει μια προσφυγή για οικονομική βοήθεια στο ΔΝΤ, ξεκαθάρισε ο πρωθυπουργός.
Ανέφερε επίσης πως «εδώ έγκειται ο ρόλος της ΕΕ, η οποία μπορεί να πει ότι μπορούμε να υποκαταστήσουμε το ΔΝΤ ή αλλιώς η Ελλάδα έχει την επιλογή να προσφύγει σε αυτό». Επανέλαβε ακόμα σε όλους τους τόνους την προτίμηση της Ελλάδας σε ευρωπαϊκές λύσεις.
«Ουσιαστικά είμαστε στα πλαίσια επιτήρησης του ΔΝΤ παρόλο που δεν το λέμε έτσι, χωρίς βέβαια να έχουμε τα πλεονεκτήματα που προβλέπει αυτή η επιτήρηση» δήλωσε ακόμα ο πρωθυπουργός μιλώντας σε ευρωβουλευτές στην προσωρινή επιτροπή χρηματοπιστωτικής οικονομικής και κοινωνικής κρίσης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες. Οπως χαρακτηριστικά είπε ο Γ. Παπανδρέου «τώρα ζούμε την τιμωρία του ΔΝΤ χωρίς να μας δίνουν τα πλεονεκτήματα από την ΕΕ».
Οι τριγμοί της Ελλάδας "ρίχνουν" το ευρώ
Πτώση κατέγραψε σήμερα το ευρώ εξαιτίας των ανησυχιών για τις προοπτικές της Ελλάδας να εξασφαλίσει βοήθεια από την Ευρωπαϊκή Ένωση, αφού το Dow Jones μετέδωσε, επικαλούμενο μη κατονομαζόμενο έλληνα αξιωματούχο, ότι η υπερχρεωμένη χώρα είναι πιθανόν να αναγκασθεί να προσφύγει στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για βοήθεια μέχρι τις 2-4 Απριλίου, σύμφωνα με τηλεγράφημα του πρακτορείου Ρόιτερ.
Ο έλληνας αξιωματούχος φέρεται να δήλωσε ότι η Ελλάδα δεν ελπίζει σε παροχή βοήθειας από τους εταίρους της στην Ευρωπαϊκή Ένωση κατά τη σύνοδο κορυφής της 25ης Μαρτίου.
“Το θέμα της Ελλάδας συνεχίζει να πλανάται επάνω από το ευρώ/δολάριο σαν μαύρο σύννεφο”, αναφέρει σε σημείωμά του ο Μπόρις Σλόσμπεργκ, διευθυντής του τμήματος νομισματικής έρευνας του GFT της Νέας Υόρκης.
“Εάν η ΕΕ είναι ανίκανη να βρει μια πανευρωπαϊκή λύση για την επίλυση της κρίσης, το ευρώ μπορεί να αποδυναμωθεί περαιτέρω εξαιτίας των φόβων ότι και άλλες οικονομίες της νότιας Ευρώπης μπορεί να ακολουθήσουν, καθώς ο κίνδυνος κατακερματισμού αυξάνεται ραγδαία”, προειδοποιεί.
«Η Ελλάδα πρέπει να στραφεί στο ΔΝΤ για βοήθεια»
Η Ελλάδα θα πρέπει να στραφεί στο ΔΝΤ αν χρειάζεται βοήθεια, δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου επί οικονομικών θεμάτων του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU) της Ανγκέλα Μέρκελ, σύμφωνα με το Bloomberg.
«Πρέπει να σκεφτούμε ποιος έχει τα εργαλεία να βοηθήσει την Ελλάδα να αποκαταστήσει την πρόσβασή της στις κεφαλαιαγορές», αν τελικά χρειαστεί αυτό, τόνισε ο Μίκαελ Μάιστερ σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Βερολίνο.
«Κανένας πλην του ΔΝΤ δεν διαθέτει αυτά τα εργαλεία», ανέφερε, προσθέτοντας ότι μια πιθανή προσπάθεια να διασωθεί η Ελλάδα χωρίς τη βοήθεια του ΔΝΤ «θα ήταν ένα πολύ τολμηρό πείραμα».
Οι δηλώσεις του κ. Μάιστερ επιτείνουν το αδιέξοδο αναφορικά με τη χορήγηση βοήθειας στην Ελλάδα από τα κράτη – μέλη της Ευρωζώνης. Ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Ζαν-Κλοντ Τρισέ και ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί έχουν ταχθεί υπέρ της ευρωπαϊκής στήριξης στη χώρα, σε αντίθεση με τη Γερμανία η οποία διατηρεί αρνητική στάσ



Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Δείτε και αυτό:
    Ο ΕΦΙΑΛΤΗΣ που έρχεται...
    http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=4302

    α). Τα διεθνή αρπακτικά δεν θέλουν απλώς να ξεζουμίσουν μέχρι την τελευταία σταγόνα το αίμα του ελληνικού λαού, αλλά και «πολιτικές εγγυήσεις» για το ξεζούμισμα. Δηλαδή ένα πολιτικό καθεστώς ικανό να αναχαιτίσει τις λαϊκές αντιδράσεις και να βάλει στο γύψο την ελληνική κοινωνία.

    Και επειδή αυτό το καθεστώς δεν το εγγυάται η Ελλάδα θα κληθούν να το εγγυηθούν οι πλανητικοί μηχανισμοί τρομοκρατίας και καταστολής: Ευρωπαϊκοί στρατοί, ΝΑΤΟ, ανοικτές και φανερές παρεμβάσεις και επελάσεις των ξένων μυστικών υπηρεσιών.

    Ζητούν δηλαδή μια ΑΝΟΙΚΤΗ ΠΛΑΝΗΤΙΚΗ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ με διακοσμητικά ντεκόρ τα παιχνίδια των ξεπουλημένων ελληνικών κομμάτων και με προπαγανδιστικούς ροπαλοφόρους τα ΜΜΕ.

    β). Τα αρπακτικά ιμπεριαλιστικά γεράκια των ΗΠΑ απαιτούν επιπλέον και μεγάλα εθνικά ανταλλάγματα: Αιγαίο, Σκόπια, Κύπρος, κατάτμηση της Ελλάδας και αλλαγή συνόρων!!!
    Ολοκληρωτική οικονομική λεηλασία της Ελλάδας από όλους, ολοκληρωτική αφαίμαξη του ελληνικού λαού και ολοκληρωτική αποτέφρωση κάθε κοινωνικής και πολιτικής κατάκτησης, επιβολή της πλανητικής χούντας (η χειρότερη που θα έχει γνωρίσει ο τόπος), καθώς και ολοκληρωτική εθνική διάλυση της χώρας μας.
    Σε μυστική συμφωνία προχώρησε η λαθροκυβέρνηση Παπανδρέου για να προστατευθεί από την οργή των πολιτών
    Μυστικές προετοιμασίες για την επέμβαση ειδικής ευρωπαϊκής στρατιωτικής δύναμης EUROGENDFOR στην Ελλάδα με στόχο την άμεση καταστολή των λαικών κινητοποιήσεων που θα προσπαθήσουν να αντιδράσουν στα νέα μέτρα προσκαλεί η "σοσιαλιστική" κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]