Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ψυχολόγο έφερε ο Παπανδρέου για τους υπουργούς του...!

  • Δεν είναι ανέκδοτο, αλλά θα τους κάνει μαθήματα διαχείρισης κρίσεων
  • Μήπως θα ήταν καλύτερα να κάνουν μαθήματα αυτοάμυνας, γιατί προβλέπεται να πέσουν πολλές καρπαζιές;
Ο πρωθυπουργός της χώρας φαίνεται πως έχει καταλάβει που οδεύουν οι εξελίξεις και προσπαθεί να διαχειριστεί το "υλικό" της κυβέρνησής του, στηρίζοντας ψυχολογικά τους υπουργούς του, μέσω ειδικών μαθημάτων διαχείρισης κρίσεων. Το αξιοπερίεργο είναι πως τα σεμινάρια θα τα παρακολουθήσει και ο ίδιος ο Γιώργος Παπανδρέου (απουσίες θα πάρουν άραγε; και αν κάποιος δεν πάει, τότε θα... χάσει το υπουργείο του;).
Βέβαια, την κρίση την έχει φτιάξει η κυβέρνηση και τώρα θέλει να την διαχειριστεί!!! Κάλλιο εργά παρά ποτέ... Κάτι είναι κι αυτό... Δεν γνωρίζουμε αν στο τέλος θα γράψουν εξετάσεις οι υπουργοί, αν θα τους γίνουν ψυχολογικές εξετάσεις ή αν θα τους κόψουν συνταγές για ψυχοφάρμακα... Το θέμα είναι πως εμείς σαν λαός την ψυχοθεραπεία δεν την γλυτώνουμε με τίποτε...
Αν τώρα κάποιοι απορούν που βρίσκονται λεφτά για τέτοιου είδους "ομαδικές θεραπείες", ίσως η κυβέρνηση θα έπρεπε να ανακοινώσει στο opengov από ποιά κονδύλια, από ποιούς κωδικούς, θα πληρωθούν αυτά τα "ιατρικά έξοδα"... Εάν οι πράξεις τους δεν είχαν άμεσο αντίκτυπο στην ίδια την υπόσταση της χώρας, τότε με σιγουριά θα μπορούσαμε να πούμε πως μιλάμε για την καλύτερη κωμωδία που έχει ανέβει στα χρονικά... Το καλύτερο της όλης υπόθεσης είναι πως κάθισαν 5,5 χρόνια στην αντιπολίτευση και ήρθαν με όρεξη για δουλειά στην εξουσία! Και από την πολύ όρεξη για δουλειά, ξεκίνησαν (έστω και τώρα) με... ψυχολόγο!!!
Διαβάζω σήμερα ότι ο Καθηγητής του Χάρβαρντ Ronald A. Heifetz, ο οποίος κατέχει την Έδρα «Βασιλιάς Χουσεϊν», στην περίφημη Σχολή Διακυβέρνηση JFK , θα εκπαιδεύσει τους Υπουργούς.
Ακόμα και τον ίδιο τον Πρωθυπουργό μας!
Ο Heifetz τα τελευταία χρόνια διδάσκει θέματα ηγεσίας σε επιχειρήσεις, κυβερνήσεις και μη κυβερνητικές οργανώσεις.
Προηγουμένως ο κ. Heifetz εργαζόταν ως Κλινικός Ψυχολόγος στην Ιατρική Σχολή του Χάρβαρντ!
Δεν ξέρω υπό ποία ιδιότητα θα εκπαιδεύσει την κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό μας.
Ελπίζω μόνο να μην κουράστηκαν πριν την ώρα τους και αναζητούν... ψυχολογική στήριξη.
Και κάτι ακόμα: Έμαθα ότι η ταρίφα του εν λόγω καθηγητή, είναι πολύ ακριβή. Θα μπορούσε παρακαλώ κάποιος, στο πλαίσιο της «Ανοιχτής Διακυβέρνησης», να μας ενημερώσει ποια είναι η αμοιβή του εν λόγω καθηγητή και από ποιο κωδικό θα καταβληθεί;
Είναι πουθενά αναρτημένη η σύμβασή του;
Δεν είμαι κακόπιστος, απλώς θέλω να δώ μήπως με συμφέρει για να προτείνω τον κ. καθηγητή και κάπου αλλού.
Θέλω επίσης να πιστεύω ότι ο κ.Heifetz δεν έχει απολύτως καμιά σχέση με την Έδρα Σπουδών «Πέτρου Κόκκαλη» που λειτουργεί στο ίδιο Πανεπιστήμιο, με χορηγό, ξέρεται ποιόν. Από την οποία πέρασε βεβαίως βεβαίως και η ευρωβουλευτίνα του ΛΑΟΣ κ. Νίκη Τζαβέλλα...
Μια και αρχίσαμε τις αδιάκριτες ερωτήσεις: Εκείνοι οι ξένοι καθηγητάδες που θα αναλάμβαναν την αναδιοργάνωση του Μεγάρου Μαξίμου κατά τα πρότυπα του Λευκού Οίκοι, που χάθηκαν τα παλληκάρια;
Έπιασαν δουλειά;
‘Ένα άγχος το έχω;
Οι συμβάσεις τους έχουν αναρτηθεί ή μήπως θα εργάζονται… αμισθί;
Τελικά, το πρόβλημα που έχουν αυτοί στο ΠΑΣΟΚ, ούτε ψυχολόγος, ούτε ψυχίατρος, ούτε ο Φρόϋντ ο ίδιος δεν μπορεί να το γιατρέψει.
Κακόμοιρε Έλληνα, τι έχουν να δούν τα μάτια σου ακόμη! Μ’ αυτούς που έμπλεξες καλά ξεμπέρδεματα.

Υ.Γ.: Να σημειωθεί όμως πως το ΠΑΣΟΚ συνηθίζει να κάνει "επιμορφωτικά" σεμινάρια. Είχε διοργανώσει και παλιότερα ένα σεμινάριο για τους βουλευτές του, όπου έμαθαν να χειρίζονται την "επικοινωνία". Βέβαια, αυτό το είχε κάνει σαν κόμμα, σε μία προσπάθεια βελτίωσης της δημόσιας εικόνας του. Σήμερα, σαν κυβέρνηση πρωτοτυπεί, αν και τέτοιου είδους σεμινάρια είναι γνωστά στον κόσμο των επιχειρήσεων, με το όνομα "διαχείριση κρίσεων και άγχους"... Και για όσους δεν το κατάλαβαν, μας κυβερνάει η επιχείρηση "ΠΑΣΟΚ"...


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. Παπα να τους διαβασει χρειαζονται!!

    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Διάβασα αυτό το ωραίο στο ιντερνετ.

    Η γνώμη μου για τους ψυχολόγους είναι πως καλό είναι να υπάρχουν για τα ΠΟΛΥ αδύναμα άτομα.
    Ένα normal άτομο σε τί θα το ωφελήσει? Θα του λύσει ένα ξένο άτομο τα προβλήματα?
    Οι καλύτεροι ψυχολόγοι είναι πολύ κοντά μας (φίλοι, οικογένεια)

    ΠΟΤΕ δεν θα πήγαινα πάντως ακόμα και αν δεν είχα ούτε 1 άτομο στην ζωή μου! Τα λεφτά που θα μου έπαιρνε θα προτιμούσα να τα χάλαγα σε κωλόμπαρα .

    1. κωλόμπαρο
    Όρος που χρησιμοποιείται για μπαρ που δεν συνάδουν με τα χρηστά ήθη ή για μπαρ κακής ποιότητας με κριτήριο τη μουσική, τους θαμώνες ή τις σχέσεις του μαγαζιού με τον υπόκοσμο. Συχνά αποκαλούνται έτσι τα:

    1. Μαγαζιά με strip show ή κονσομασιόν
    2. Κακόφημα και παρακμιακά σκυλάδικα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]