Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η Μαύρη Προπαγάνδα μπροστά στον Ελληνισμό

Στην σύγχρονο περίοδο ο Ελληνισμός αντιμετωπίζει από το εξωτερικό πολύπλευρη επίθεση από πολιτικούς,επιστήμονες και τα ΜΜΕ (Τύπος Τηλεόραση, Διαδίκτυο). Πρόκειται περί μεθόδων που καθορίζουν την πτώση και την σήψη της ανθελληνικής εκστρατείας, προκειμένου να επιτευχθεί κάποιο πολιτικό κέρδος εναντίον της Ελλάδας.
Ο Κίσσινγκερ από το 1973 είπε τον σκοτεινό του λόγο για τους Έλληνες:
«Αλλοίμονο, είναι λαός μη κυβερνήσιμος, γι’αυτό πρέπει να τον χτυπήσουμε στην πολιτιστική του ρίζα».
Ο Γάλλος ακαδημαϊκός Ντυροζέλ, εκ μέρους της ΕΟΚ, έβγαλε ένα βιβλίο στο οποίο διέγραψε το ιστορικό παρελθόν της Ελλάδας από την «Ιστορία της Ευρώπης» του.Σύμφωνα με αυτόν η Ελλάδα δεν έχει Ευρωπαϊκή ιστορία, διότι «λιβανίζει» την λατινογενή ρωμαϊκή και αγγλοσαξωνική Δύση.
Επίσης ο αποθανών πρόεδρος της Τουρκίας Οζάλ εξέδωσε βιβλίο «η Τουρκία στην Ευρώπη» που οικειοποίειται και διεκδικεί υπέρ της χώρας του όλα τα επιτεύγματα της Ελληνικής Ιωνίας, αφού και ο Όμηρος και η Σαπφώ είναι... Τούρκοι.
Επίσης ο Βρετανός καθηγητής Μάρτιν Μπέρναλ στο σύγγραμμα του «Μαύρη Αθήνα» αναφέρει ότι οι αρχαίοι Έλληνες ήσαν «μαύροι» παραποιήσαντες τον ορθό λόγο και την επιστήμη της ιστορικής αλήθειας.
Επίσης ο Γερμανός Βάϊτμαν με το βιβλίο του «Τα ταραγμένα Βαλκάνια» επιτίθεται κατά της Ελλάδας με άθλιες ανακρίβειες.
Και η άγρια και ανηλεής λιβελλογραφία συνεχίστηκε από τα ξένα ραδιόφωνα, τηλεοράσεις και τις εφημερίδες που όχι μόνο ξαναθυμήθηκαν τον βρυκολακιασμένο Φαλμεράϋερ που έγραφε «ούτε σταγόνα γνήσιο αίματος ρέει στις φλέβες των σημερινών Ελλήνων» αλλά παρουσιάζουν την χώρα μας «άρρωστη, αναξιόπιστη, διεφθαρμένη, ταραχοποιό».
Προς όλους αυτούς «μαύρους» προπαγανδιστές απήντησαν αμέτρητοι μέγιστοι του πνεύματος μεταξύ των οποίων ο Άγγλος Σέλλεϋ που εβροντοφώναξε «είμαστε όλοι Έλληνες» και ο Αλμπέρ Καμύ που τους αποστομώνει «Η επίγνωση της αγνοίας μας, η απάρνηση του φανατισμού,η αίσθηση των ορίων του κόσμου και του ανθρώπου, η ομορφιά τέλος, να το πεδίο που θα συναντήσουμε τους Έλληνες, που θα μας ενώσει με τους Έλληνες».
Μεγάλες αλήθειες που επίτηδες λησμονούν μερικοί μικροί καιροσκόποι της πολιτικής,της επιστήμης και των ΜΜΕ εκ του εξωτερικού.
Και όμως τον σεβασμό της ιστορικής πραγματικότητας και της πολιτιστικής κληρονομιάς της Ελλάδας προσδιόρισε με δήλωση του στο Παρίσι την 19η Ιουνίου 1992 ο Χένρυ Κίσσινγκερ, ο οποίος αν και δεν διακρίνεται για τα φιλελληνικά του αισθήματα τόνισε:
«Το ισχυρό όπλο της Ελλάδας είναι η ιστορία, για το οποίο πρέπει να πω ότι η Αθήνα δεν έκανε με επιτυχία χρήση ως σήμερα.Πιστεύω ότι η Ελλάς έχει δίκαιο στο να είναι αντίθετη στο θέμα του ονόματος και συμφωνώ με την Αθήνα. Ο λόγος είναι ότι εγώ γνωρίζω ιστορία ,που δεν συμβαίνει με τους περισσότερους, μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνονται μέλη της κυβερνήσεως και διοικήσεως στην Ουάσιγκτον».
Υπάρχει όμως η ερώτηση:
Γιατί ορισμένοι ξένοι τυφλώνονται εκουσίως από την λάμψη της Ελλάδας;
Την απάντηση την έδωσε ο Λατίνος Πλίνιος: Διότι «η Ελλάς είναι το Διδασκαλείο των πάντων».
Κι ένα ιστορικό παράδειγμα μαύρης προπαγάνδας που έβαλε σε τρομακτικό κίνδυνο την Εθνεγερσία των Ελλήνων κατά την περίοδο του 1827 όταν οι Έλληνες μετά αιμορραγία 6 ετών βρισκόντουσαν σε απόγνωση από τις πολεμικές καταστροφές των Τούρκων και ιδιαιτέρως των στρατευμάτων του Ιμπραήμ στην Πελοπόννησο.Τότε ο Ιμπραήμ συννενοημένος με το σουλτάνο στις ρημαγμένες πόλεις και χωριά,προκειμένου να διαιρέσει τους Έλληνες,οι περισσότεροι των οποίων λιμοκτονούσαν,χρησιμοποίησε το ολέθριο δόλωμα του «προσκυνήματος»,δηλαδή υποσχόταν στους Έλληνες ραγιάδες πως αν προσκυνούσαν τον Σουλτάνο θα τους παρείχε το «προσκυνοχάρτι»,με χρυσάφι, κτήματα και προστασία.Και όντως επειδή πολλοί καθημαγμένοι ραγιάδες «προσκύνησαν» στις διαταγές και επιθυμίες του Ιμπραήμ, ο μέγας αγωνιστής Θ.Κολοκοτρώνης για να αποτρέψει τις δολοπλοκίες του Ιμπραήμ,επισκεπτόμενος τις προσκυνηθείσες περιοχές δια μεθόδων πειθούς και βίας κατόρθωσε να ματαιώσει τα σχέδια του Αιγύπτιοι δαιμόνιου στρατηγού.Μάλιστα για να παραδειγματίσει τους Έλληνες διέταξε και κρέμασαν έναν προσκυνημένο κατάσκοπο του Ιμπραήμ με την εξής επιγραφή:
«Τέτοιον καταφρονεμένο θάνατο θα έχουν απο τους Έλληνες όσοι προσκύνησαν στον Ιμπραήμ και δεν μετενόησαν να κινηθούν κατ’αυτού,άνδρες και γυναίκες».

Πηγή: παγκόσμια Ιστορία του ψυχολογικού πολέμου και προπαγάνδας
Συγγραφέας: Ιωάννης Βολωνάκης


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

4 σχόλια :

  1. Αγαπητέ Κωνσταντίνε
    Πρώτη μου επαφή με PC πέρυσι. Πρώτο σερφάρισμα zougla(δεν γνώριζα άλλο)>xanthiblogs>Ας μιλήσουμε επιτέλους.Έχω διαβάσει όλα τα άρθρα σου και αφού βρήκα και την σελίδα σου, γνώρισα και όλους τους ΕΛΛΗΝΕΣ μπλογκερς. Ίσως την πιο κατάλληλη στιγμή. Χάρη σε όλους εσάς είμαι εδώ γεμάτος δύναμη και ελπίδα και μέσα απο τον ιστοχώρο μου (και όχι μόνο) μεταδίδω τις πληροφορίες και τις σκέψεις σας σ' αυτούς που νοιάζομαι, σ' αυτούς που νοιάζονται και σ' αυτούς που κοιμούνται. Με το σκεπτικό δε, οτι η σκέψη είναι ενέργεια, τα περισσότερα κλικ μπορούν να την συντονίσουν και να δημιουργηθεί το ζητούμενο: η Συνείδηση.
    Κάνοντας εξάσκιση στην πληκτρολόγηση αυτον τον καιρό και έχοντας πάρει φόρα, να σας ευχαριστήσω που βρεθήκατε μπροστά μου.
    Να είστε καλα όλοι σας και καλή δύναμη.
    Γιάννης Ραυτόπουλος - Κέρκυρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπητέ Γιάννη, το μήνυμά σου ήταν ένα στήριγμα μη αναμενόμενο και σε ευχαριστώ θερμά. Σήμερα, έχουμε πόλεμο. Και δεν κινδυνολογώ. Ο πόλεμος είναι ενάντια σε όλους εκείνους που μας θέλουν άβουλα και ανενημέρωτα όντα, ούτε καν πολίτες!!! Κοινός σκοπός είναι να καταφέρουμε να επικοινωνήσουμε με όλους εκείνους που ζούνε στην απομόνωση και στα ψευτοδιλήμματα των αρχόντων (και των υπηρετών τους) που κλέβουν το μέλλον αυτού του τόπου. Έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας να διανύσουμε, πολλούς στόχους να κατακτήσουμε μέχρι να φτάσουμε στον σκοπό: στην ισόνομη πολιτεία που θα ανήκει στους πολίτες της και θα σέβεται τα δικαιώματά τους. Ο χώρος των ιστολογίων έχει αρχίσει να βάλλεται από ερπετά των ΜΜΕ που είδαν χρήμα και έτρεξαν να εισπράξουν με τον μανδύα του ανέμελου πολίτη... Οι μεθοδεύσεις που στήνονται δεν κάμπτουν αλλά ενισχύουν την θέλησή μας να τους αντιπαλέψουμε και να στους εξευτελίσουμε μέσα στα δικά τους "χωράφια", αυτά της ενημέρωσης. Οι κλέπτες του ιδρώτα τώρα γίνονται κλέφτες του πνεύματος και του λόγου των πολιτών. Άνθρωποι όπως εσύ μπαίνουν σε έναν στίβο που θα γνωρίσουν πολλές και συνεχείς απογοητεύσεις (όχι ήττες) από τους κηφήνες και τους απατεωνίσκους της χώρας. Σου εύχομαι καλή δύναμη, πολύ κουράγιο και υπομονή. Εμείς, θα φωνάζουμε όλα εκείνα που κάποιοι επιμελώς τα κρύβουν, τα υποβιβάζουν ή τα χλευάζουν. Κι αυτό το κάνουμε και θα το κάνουμε συνειδητά και πολλές φορές στερούμενοι από την προσωπική (ή και την επαγγελματική) μας ζωή, αγαθά και στιγμές οικογενειακές... Να είσαι καλά Γιάννη και τα χαιρετίσματά μου στην όμορφη, μελωδική, ακριτική Κέρκυρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο δρόμος για την Ιθάκη έχει δυσκολίες που δίνουν νόημα στο ταξίδι και αξία στον προορισμό...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΙΣ ΣΚΕΨΗΣ ΚΑΙ Η ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΥΤΕΛΕΙΑ ΤΙΣ ΥΛΗΣ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΗ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΜΑΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ.......
    ΑΛ-ΤΣΑΝΤΙΡΙ ΝΙΟΥΖ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]