Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Οι επτά άξονες της Τουρκίας στο Κυπριακό

Τις οδηγίες πάνω στις οποίες θα κινηθούν οι τούρκοι διπλωμάτες στις συναντήσεις τους με τους ξένους συναδέλφους τους για το Κυπριακό το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, αποκάλυψε η τουρκοκυπριακή διαδικτυακή ιστοσελίδα «Kibris Postasi» σε ανάρτησή της.
Το ίδιο ειδησεογραφικό πόρταλ επεσήμανε πως η Άγκυρα, ζήτησε από τους διπλωμάτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί σε ό,τι αφορά την ηγεσία της τουρκοκυπριακής κοινότητας και να είναι έτοιμοι για «παν ενδεχόμενον», ακόμα και μια ήττα του εκλεκτού του Ερντογάν, Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, από τον υπερεθνικιστή Ερόγλου.
Οι επτά αυτές οδηγίες αναφέρουν τα εξής:
- Να ξεκινήσει η αναζήτηση διπλωματικών πρωτοβουλιών και οι πιέσεις σε όλο τον κόσμο και από όλες τις διπλωματικές αποστολές, για την επίσπευση συμφωνίας στο κυπριακό.
- Να ζητείται παγίως η ανάληψη ενεργότερου ρόλου και εμπλοκής των ΗΠΑ και του ΟΗΕ.
- Να ασκούνται πιέσεις και αιτήματα προς την πλευρά των ΗΠΑ για το διορισμό ειδικού απεσταλμένου για την Κύπρο. Να ενισχυθεί και να υποστηριχτεί αναληφθεί ο ρόλος του Αλεξάντερ Ντάουνερ.
- Οι λεγόμενες "προεδρικές εκλογές" του 2010 στην τουρκοκυπριακή κοινότητα αποτελούν το χρονικό τέλος για τις συνομιλίες και την επίτευξη συμφωνίας.
- Στο επόμενο επτάμηνο, δεν πρέπει πάση δυνάμει να υπάρξει αποτέλεσμα. Είτε οι συνομιλίες θα έχουν θετική κατάληξη, είτε η διχοτόμηση θα εδραιωθεί και πλέον οι συνομιλίες ανάμεσα στις δύο πλευρές θα «παγώσουν» εσαεί.
- Η Αγκυρα λέει «ναι» στην επίλυση του προβλήματος, αλλά ποτέ δεν θα ανοίξει τα λιμάνια και τα αεροδρόμιά της, αν πρώτα δεν υπάρξει ταυτόχρονη άρση της απομόνωσης του «ψευδοκράτους».
- Το αποτέλεσμα των «προεδρικών» εκλογών στο ψευδοκράτος, θα πρέπει να γίνει σεβαστό ακόμη και αν ο ηγέτης που εκλέχθηκε, μπορεί να βάλε σε κίνδυνο την πολιτική μας στην Κύπρο. Υπονοώντας ουσιαστικά πιθανή ακραία συμπεριφορά του Ερόγλου αν εκλεγεί.

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Οι οδηγιες του ελληνικου Υπουργειου Εξωτερικων ποιες ειναι????

    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]