Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

«Στη μνήμη του Αλέξη» τον Δεκέμβριο θα κάψουν πάλι την Αθήνα!

Θέλουν να κάνουν την Αθήνα κόλαση!

Δεν είναι καθόλου τυχαία η αποφασιστικότητα που δείχνει ο σημερινός υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κύριος Χρυσοχοΐδης, σχετικά με το θέμα της αυστηρής επιτήρησης στην περιοχή των Εξαρχείων. Επιθυμεί να μετατρέψει τα Εξάρχεια σε μία άκρως ελεγχόμενη από την αστυνομία περιοχή, επειδή από εκεί υπάρχουν πληροφορίες πως θα ξεσπάσει ο επόμενος «Δεκέμβρης»…
Η πρόσφατη δήλωση της κυρίας Μπακογιάννη σχετικά με τον περασμένο Δεκέμβρη, είναι χαρακτηριστική: «Χάσαμε πλήρως τον έλεγχο»… και η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου γνωρίζει πολύ καλά πως δεν έχει την πολυτέλεια να χάσει τον έλεγχο δύο μήνες μετά την επάνοδο του ΠΑΣΟΚ στην εξουσία. Δεν υπάρχουν καθόλου περιθώρια να γνωρίσει και πάλι η Αθήνα (αλλά πιθανότατα και οι υπόλοιπες μεγάλες πόλεις της χώρας) την λαίλαπα των κουκουλοφόρων.
«Στη μνήμη του Αλέξη», θα είναι το σύνθημα των γνωστών-αγνώστων και ο κύριος Χρυσοχοΐδης κάτι παραπάνω θα πρέπει να γνωρίζει, αφού διατηρεί φιλικές σχέσεις με αντεξουσιαστές που συχνάζουν στα Εξάρχεια. Γι αυτό τον λόγο, εξάλλου, δείχνει ιδιαίτερα αποφασιστικός και παρά τις παραινέσεις του «κόμματος των Εξαρχείων», του ΣΥΡΙΖΑ, ο υπουργός δείχνει αμετακίνητος προς την κατεύθυνση της πάταξης οποιασδήποτε μορφής αντίδρασης στην συγκεκριμένη περιοχή.
Ο κίνδυνος, όμως, του συγκεκριμένου επερχόμενου Δεκεμβρίου, έγκειται περισσότερο στο γεγονός να δημιουργηθεί μία κάκιστη εικόνα για την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ στο εξωτερικό, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν προβλήματα πειθούς, ικανότητας διακυβέρνησης και ασφάλειας στο συμβούλιο της Ε.Ε., στο οποίο θα κριθούν ζητήματα που άπτονται του Ελληνικού ενδιαφέροντος, όπως η είσοδος της Τουρκίας στην Ευρώπη. Ακόμη μεγαλύτερα προβλήματα, όμως, αναμένεται να δημιουργηθούν στο θέμα των επιτοκίων που θα επιβληθούν στη χώρα μας όταν αυτή θα προχωρήσει (και πάλι;) σε εξωτερικό δανεισμό. Με τους κουκουλοφόρους να καίνε την Αθήνα, οποιαδήποτε διαπραγμάτευση των επιτοκίων θα είναι μάταιη και ο κύριος Παπακωνσταντίνου θα πρέπει απλά να δεχθεί ό,τι του δώσουν, ελπίζοντας να μην τον πιέσουν και για υψηλότερα επιτόκια.
Έτσι, γνωρίζοντας από τώρα, τις κινήσεις των γνωστών-αγνώστων κουκουλοφόρων, των ανθρώπων που άγονται και φέρονται από ξένα προς την χώρα συμφέροντα, η ελληνική κυβέρνηση δείχνει να προετοιμάζεται για έναν ιδιαίτερα θερμό χειμώνα, ευελπιστώντας πως θα καταφέρει να μεταπείσει τους «εγκεφάλους» στο να προχωρήσουν σε μία «χειμερινή επανάσταση», δημιουργώντας ένα είδος «θεσμού» στον κόσμο των «χρήσιμων ηλιθίων».
Άγνωστη είναι η αντίδραση, ο ρόλος και η πιθανή συμμετοχή λαθρομεταναστών, οι οποίοι προβλέπεται πως θα επιχειρήσουν να δημιουργήσουν πυρήνες πίεσης προς την κυβέρνηση Παπανδρέου, προκειμένου να «εισπράξουν» σειρά αντισταθμιστικών ρυθμίσεων προς όφελός τους… Εξάλλου, οι λαθρομετανάστες έχουν ήδη κάνει επίδειξη της δυναμικής τους, με το «σχισμένο Κοράνι» και έχουν δείξει τις διαθέσεις τους για την περίπτωση που νιώσουν πως «αδικούνται»…
Ποιος ο ρόλος των Ελλήνων πολιτών στην αναμενόμενη σύγκρουση; Το ερώτημα αυτό απασχολεί τον κύριο Χρυσοχοΐδη, ο οποίος απεύχεται να δει Έλληνες πολίτες να βγαίνουν στους δρόμους για να γλυτώσουν τις περιουσίες τους ή για να τιμωρήσουν όλους αυτούς που παίζουν παιχνίδια στην πλάτη τους… Το χειρότερο για τον κύριο Παπανδρέου πλησιάζει και μέχρι σήμερα –και παρά την επιβολή σκληρών αστυνομικών μέτρων μέσα στα Εξάρχεια- κανείς δεν μπορεί να τοποθετηθεί με βεβαιότητα για το πώς και από πού θα ξεκινήσουν οι κουκουλοφόροι την δράση τους τον ερχόμενο Δεκέμβριο.
Θεωρείται, μάλιστα, τόσο βέβαιο πως θα υπάρξουν σημαντικά γεγονότα κατά την περίοδο του Δεκεμβρίου, ώστε η Νέα Δημοκρατία αποφάσισε να συντομεύσει -κατά μία εβδομάδα- το συνέδριό της για εκλογή αρχηγού, προκειμένου αυτό να μην συμπέσει με τα επερχόμενα επεισόδια… Έτσι, έχουμε φτάσει, ως κράτος, να γνωρίζουμε ποιός και πότε θα μας «χτυπήσει» και απλά περιμένουμε να έρθει η στιγμή της σύγκρουσης για να δούμε τι θα κάνουμε…
Μέσα σε αυτό το σκηνικό της επερχόμενης «επανάστασης στη μνήμη του Αλέξη», παράξενος θεωρείται ο ρόλος του κυρίου Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος επιμένει στην «απελευθέρωση» των Εξαρχείων. Μήπως δεν γνωρίζει αυτό που γνωρίζουν και περιμένουν όλοι; Φυσικά και το γνωρίζει! Το ερώτημα που προκύπτει είναι, γιατί επιθυμεί να διευκολύνει (με την στάση και τις απαιτήσεις του) την δημιουργία μίας έκρυθμης κατάστασης, η οποία και θα βλάψει την χώρα πολύπλευρα και πολυεπίπεδα… Μήπως ο κύριος Τσίπρας μπορεί να απαντήσει σε αυτό; Ο κύριος Χρυσοχοΐδης, πάντως, απάντησε ήδη με αυστηρή αστυνόμευση και το βέβαιο είναι πως είμαστε ακόμη στην… αρχή!

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. επίθεση στο ΑΤ αγ, παρασκευής τώρα με καλασνικοφ και 4 τραυματίες αστυνομικούς.
    ποιό δεκέμβριο βρε παιδιά;
    τώρα 27/10/09 ώρα 22:00.
    γνωστοί αγνωστοι! χα, χα, τι κακόγουστη προπαγάνδα πιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αν δεν υπαρξει πραγματικη θεληση απο το κρατος να διαλυσει αυτους τους κουκουλοφορους τρομοκρατες τοτε τα προβληματα οχι απλως θα συνεχιζουν να υπαρχουν αλλα θα αρχισουμε πλεον να θρηνουμε θυματα!!
    Τα σωματεια Αστυνομικων θα πρεπει να τριξουν τα δοντια στους πολιτικαντηδες, για να καταλαβουν οι τελευταιοι οτι η ταξη επιβαλλεται και δεν χωρουν παρακαλια!!
    Ή θα αφησουν τους αστυνομικους να πραξουν ο,τι ειναι απαραιτητο για την επιβολη της ταξεως ή στο τελος θα πρεπει κα εμεις να βγουμε στους δρομους και να κυνηγαμε τα αναρχικα φασιστομουτρα, που νομιζουν οτι η Ελλαδα τους ανηκει!!
    Ο τραμπουκισμος και ο φασισμος των κουκουλοφορων δεν προκειται να περασει!!

    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]