Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Κύπρος: Οι αιχμάλωτοι του 1974 κατά του Αττίλα

Προσέφυγαν στο ΕΔΑΔ για τα βασανιστήρια

ΜΕ στόχο να επιβληθεί ποινή για τα φρικτά βασανιστήρια και τις απάνθρωπες συνθήκες κράτησης που υπέστησαν οι Ελληνοκύπριοι αιχμάλωτοι κατά την τουρκική εισβολή του 1974, ο Σύνδεσμος Αιχμαλώτων Πολέμου 1974 προσέφυγε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ). Στην αποκάλυψη αυτή προέβη ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Άμυνας Πέτρος Καρεκλάς, ο οποίος μίλησε στη συγκέντρωση που πραγματοποίησε ο Σύνδεσμος στη Λεμεσό.
Όπως είπε ο κ. Καρεκλάς, ο Σύνδεσμος προσέφυγε στο ΕΔΑΔ, προκειμένου να καταδικασθεί διεθνώς η Τουρκία αλλά και να υποχρεωθεί να συναινέσει στις προσπάθειες για την εξακρίβωση της τύχης των αγνοουμένων.
Στην ομιλία του ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Άμυνας αναφέρθηκε στη δράση του Συνδέσμου, ο οποίος συνέβαλε τα μέγιστα στην ακριβέστερη προβολή της τουρκικής θηριωδίας στο εξωτερικό κατά του κυπριακού λαού. Πρόσθεσε, επίσης, ότι «ο Σύνδεσμος υπηρετεί σταθερά στόχους που σχετίζονται με την ενημέρωση και διαφώτιση του Κυπριακού Ελληνισμού για τις πράξεις της τουρκικής βαρβαρότητας και τις δραματικές επιπτώσεις της παράνομης τουρκικής εισβολής του 1974, με επίκεντρο το θέμα των αιχμαλώτων πολέμου καθώς και για την εκ μέρους της Τουρκίας κατάφωρη παραβίαση των διεθνών συνθηκών περί αιχμαλώτων πολέμου».
Όπως αναφέρθηκε στη χθεσινή εκδήλωση, ο Σύνδεσμος πέτυχε το 2008 την ψήφιση από τη Βουλή ενός σημαντικού νόμου, ο οποίος είναι καθοριστικός για την εκπλήρωση των σκοπών που υπηρετεί σε ανθρωπιστικό αλλά και σε γνήσια πατριωτικό επίπεδο, που είναι ο νόμος που προνοεί την αναγνώριση της προσφοράς, την καθιέρωση ημέρας μνήμης και τιμής και την παροχή ωφελημάτων προς τους αιχμαλώτους πολέμου του 1974 και προς τους εξαρτώμενούς τους.
Ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Αιχμαλώτων Πολέμου 1974 ιδρύθηκε στις 19 Ιουλίου 1990 και σήμερα αριθμεί 900 μέλη.

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]