Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Αντιτρομοκρατική οπερέτα Νούμερο 2;

Το αν ήταν παράδοση-παραλαβή το κομμάτι της 17 Νοέμβρη που εξαρθρώθηκε επί κυβέρνησης Σημίτη και υπουργού Δημόσιας Τάξης, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, φαίνεται ανάγλυφα από τη φωτογραφία της γιάφκας της οδού Πάτμου στα Πατήσια, όπου οι φοβεροί και τρομεροί τρομοκράτες, εγκαταλείποντας άρον άρον το «στρατηγείο» τους δεν παρέλειψαν να απλώσουν το λάβαρό τους πάνω στην καρέκλα.
Μην μπας και έκαναν κανά λάθος οι αστυνομικοί και δεν καταλάβαιναν ότι το αναστατωμένο, όπως φαίνεται στη φωτογραφία της ΕΛΑΣ, σπίτι, και γεμάτο με ρουκέτες και πολυβόλα, δεν ήταν η γιάφκα της 17Ν. Εν πάση περιπτώσει, ας το κάνουμε γαργάρα κι’ αυτό.
«Φιλικές συναντήσεις»
Τώρα λοιπόν, επτά ολόκληρα χρόνια μετά την προ-Ολυμπιακή αντιτρομοκρατική οπερέτα Νο1, πέντε χρόνια αφότου απεχώρησε η κυβέρνηση Σημίτη και σχεδόν έξι χρόνια από τη στιγμή που εγκατέλειψε το υπουργείο ο κ. Χρυσοχοΐδης, ο τελευταίος επανέρχεται δριμύτερος στο θέμα της τρομοκρατίας. Έτσι, μέσω των παλαιών και δοκιμασμένων δημοσίων σχέσεών του με διευθυντές, διευθυντικά στελέχη, και γνωστούς δημοσιογραφικούς αστέρες της τηλεόρασης και του Τύπου, διαρρέει ότι ξανανοίγει τον φάκελο της 17 Νοέμβρη. Η πρώτη διαρροή, ως αναμενόταν, έγινε στα «Νέα», στις παραπολιτικές στήλες της εφημερίδας. Στην εφημερίδα δηλαδή, που όταν προσάγονταν ο ένας μετά τον άλλον τα μέλη του αντιδικτατορικού αγώνα στην αντιτρομοκρατική, το 2001 και 2002, είχαν κύριο τίτλο: «Φιλικές συναντήσεις» στην Ασφάλεια.
Ωστόσο, σύμφωνα με άλλες διαρροές από το μετονομασθέν υπουργείο «Προστασίας» του Πολίτη (τρομάρα τους, Όργουελ θυμίζουν όλα αυτά, με το υπουργείο Πολέμου να γίνεται υπουργείο της Ειρήνης, το υπουργείο Προπαγάνδας, υπουργείο Αλήθειας, το υπουργείο Επισιτισμού, υπουργείο Αφθονίας, και πάει λέγοντας) ανοίγει και σειρά άλλων φακέλων τρομοκρατικών οργανώσεων που είτε δεν εξαρθρώθηκαν ποτέ, είτε εξαρθρώθηκαν εν μέρει.
Κατά πολύ ασφαλείς πληροφορίες, πάντως, αυτές τις ημέρες άρχισαν και πάλι «φιλικές συναντήσεις», προς το παρόν, με άγνωστο αριθμό ατόμων από τους «συνήθεις υπόπτους» στα γραφεία του 12ου ορόφου του κτιρίου της Λ. Αλεξάνδρας.
Αντιπερισπασμός;
Προφανώς, η κυβέρνηση, μετά το ευρωπαϊκό στραπάτσο της στον οικονομικό τομέα, εν όψει της κατάθεσης του προϋπολογισμού, αλλά και μπροστά στον ένα χρόνο από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, επιδιώκει έναν επικοινωνιακό αντιπερισπασμό. Σε πρώτη φάση, τουλάχιστον. Διότι, κατά τις διαρροές από κύκλους του κ. Χρυσοχοΐδη, η Αστυνομία φέρεται να έχει συγκεντρώσει αποδεικτικά στοιχεία τόσο για άτομα που ανήκαν στους κύκλους –ευρύτερους ή στενούς- της 17 Νοέμβρη, όσο και για άλλες νεώτερες οργανώσεις. Όπως, για παράδειγμα, τη «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς», της οποίας φερόμενα ως μέλη συνελήφθησαν προεκλογικά.
Ο κ. Χρυσοχοΐδης, λοιπόν, προσπαθεί να ανακαλύψει τον άσσο στο μανίκι. Έτσι ξαναπιάνει την υπόθεση της 17Ν, ανοίγοντας ξανά ολόκληρη τη βεντάλια της τρομοκρατίας κι αναζητώντας διασυνδέσεις με το κοινό ποινικό έγκλημα. Διαρροές από το υπουργικό περιβάλλον ανέφεραν πως μετά το 2005 δεν είχε δοθεί η απαραίτητη βαρύτητα σε ευρήματα, τόσο στο φάκελο για τη δράση της 17Νοέμβρη όσο και στους φακέλους που σχηματίστηκαν για άλλες τρομοκρατικές ομάδες, ακόμη και για εκείνες που σταμάτησαν τις επιθέσεις. Οι αξιωματικοί της αντιτρομοκρατικής, πάντα μέσα από τις διαρροές συνεργατών του υπουργού, θεωρούν βέβαιο ότι σε αυτούς τους φακέλους υπάρχει πλήθος αναξιοποίητων και αταυτοποίητων στοιχείων μέσω των οποίων, θα μπορέσουν, μεταξύ άλλων, να προσεγγίσουν και τους τρομοκράτες νέας γενιάς, όπως λένε. Μάλιστα αστυνομικές πηγές προχώρησαν ακόμα παραπέρα κι έκαναν λόγο για ενδεχομένως έξι άτομα που θα ταυτοποιηθούν από τον επανέλεγχο των φακέλων και εμπλέκονται στη δράση της 17Ν ή ακόμα και του ΕΛΑ ή της 1ης Μάη.
Υπερεξουσίες ΕΥΠ-δυσαρέσκεια Αντιτρομοκρατικής
Το παιχνίδι της …γάτας με το ποντίκι με τους τρομοκράτες θα κληθεί να παίξει κατά τα φαινόμενα η ΕΥΠ αφήνοντας σε δεύτερη μοίρα την Αντιτρομοκρατική όπου ήδη έχει αρχίσει η γκρίνια. Να σημειωθεί ότι στην ΕΥΠ ανατίθεται ρόλος-ομπρέλα, πλήρης εποπτεία στη δράση της ΕΛΑΣ, αλλά και εμπλοκή στις έρευνες. Το γεγονός άλλωστε, της πρόσφατης στελέχωσης της ΕΥΠ με απόστρατους της ΕΛΑΣ, επιβεβαιώνει τις υποψίες. Ο Μ. Χρυσοχοΐδης βέβαια, μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό είπε ότι δεν του αρέσει η επαναφορά αποστράτων και θα προσπαθήσει να δουλέψει με ικανούς που υπάρχουν ακόμα στην αστυνομία. Όμως στην ΕΥΠ ήδη έχει επαναφέρει προσωπικές του επιλογές και μάλιστα ο Α΄ υποδιοικητής, Φ. Παπαγεωργίου, προέρχεται από τα σπλάχνα της Αντιτρομοκρατικής, ενώ ο δεύτερος υποδιοικητής είναι επίσης απόστρατος της ΕΛΑΣ. Να υπενθυμίσουμε πάντως, ότι και η κυβέρνηση της ΝΔ, όταν αντικατέστησε τον διοικητή της ΕΥΠ, κ. Κοραντή, ο οποίος εξελέγη βουλευτής, ως επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΛΑΟΣ, τοποθέτησε στη θέση του, τον έως τότε εισαγγελέα σε θέματα τρομοκρατίας, κ. Παπαγγελόπουλο. Να λοιπόν, και κάτι που έχει συνέχεια στην Ελλάδα(!).
Ο Φώτης Παπαγεωργίου που θεωρείται φίλα προσκείμενος στο ΠΑΣΟΚ και ειδικά στον κ. Χρυσοχοΐδη, είχε παραιτηθεί ύστερα από κρίσεις στην ΕΛΑΣ καταγγέλλοντας αναξιοκρατία. Η αλήθεια είναι πάντως ότι όντως η προηγούμενη πολιτική ηγεσία, επί ΝΔ, δεν άκουγε τις συμβουλές του -καθώς έχει γνώσεις- στα θέματα της αντιμετώπισης της νέας γενιάς τρομοκρατών. Τώρα θα είναι ο άνθρωπος που θα οργανώσει τις έρευνες, τους φακέλους κι όσα στοιχεία προκύψουν. Εξάλλου θα έχει στη διάθεση του και τα υπερσύγχρονα συστήματα παρακολουθήσεων της ΕΥ και βέβαια τον σούπερ «κοριό» της. Δεν αποκλείεται επίσης να ζητήσει τη βοήθεια της Σκότλαντ Γιαρντ για άλλη μια φορά. Έτσι κι αλλιώς από τότε Βρετανοί αξιωματούχοι παραμένουν στην Ελλάδα κι έχουν πολύ στενές σχέσεις με έλληνες αξιωματικούς. Ο διευθυντής της Αντιτρομοκρατικής Δημήτρης Χωριανόπουλος, από την άλλη, είναι υπέρ των…αμερικάνικων μεθόδων. Ενδεχομένως θα υπάρξει και πάλι συνύπαρξη Ελλήνων, Αμερικανών και Άγγλων υπό το «μανδύα» της αντιμετώπισης της τρομοκρατίας.
Όπως και να’ χει, οι πρώτοι φάκελοι υποθέσεων και υπόπτων έχουν τεθεί στο τραπέζι και μελετώνται με προσοχή μη τυχόν υποπέσουν στην αντίληψη των αστυνομικών κάποια επιπλέον αξιοποιήσιμα στοιχεία. Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη είπε πως «οργανωμένο έγκλημα, ναρκωτικά, φυλακές και τρομοκρατία είναι ένα και το αυτό». Το ίδιο στην ουσία είχε κάνει και το 2002 όταν με συμπαραστάτες τους κ. Νασιάκο και Σύρο αντιμετώπισαν την τρομοκρατία ως κοινό έγκλημα. Όλοι θυμούνται τον τότε διευθυντή της Αντιτρομοκρατικής Στέλιο Σύρο να λέει στους διαδρόμους του αστυνομικού Μεγάρου ότι οι τρομοκράτες είναι κοινοί κακοποιοί που αφήνουν λάθη πίσω τους, ύστερα από κάθε ενέργεια, κι έτσι πρέπει να τους αντιμετωπίζουν.
Πληροφορίες αναφέρουν πως χθες ταυτοποιήθηκε η παρουσία άλλων πέντε νεαρών ατόμων μέσα στη γιάφκα του Χαλανδρίου, όπου οργανώνονταν τα μέλη της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς. Πρόκειται για 4 άντρες και μία κοπέλα. Οι πιο πολλοί γνωστοί αντιεξουσιαστές, με έντονη δράση και στα πρωτοφανή επεισόδια του περασμένου Δεκέμβρη μετά τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Αστυνομικές πηγές αναφέρουν πως για δύο από αυτούς κι για άλλους δύο που επίσης αναζητούνται έχουν ενδείξεις ότι συμμετείχαν και στη «Σέχτα Επαναστατών». Το θέμα είναι πως για άλλη μια φορά ξεκινά το κυνήγι μαγισσών που ίσως οδηγήσει σε απρόβλεπτες εξελίξεις.
Στο μεταξύ, ενάμιση μήνα πριν τη συμπλήρωση ενός χρόνου του 16χρονου Αλέξη τα Εξάρχεια «βράζουν» με την αστυνομία να έχει πιεστική παρουσία στην περιοχή, νεαρούς κουκουλοφόρους να παίζουν κλεφτοπόλεμο με τα ΜΑΤ και να ακολουθούν εκκαθαριστικές επιχειρήσεις της αστυνομίας. Μάλιστα σε μια προσπάθεια να αμβλύνει τις εντυπώσεις ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης κραδαίνοντας το μαστίγιο αλλά κουνώντας και το καρότο επιλέγει συχνές εμφανίσεις σε Μέσα Ενημέρωσης υποστηρίζοντας σε όλους τους τόνους ότι αυτό που γίνεται αποτελεί μέρος του σχεδίου για την προστασία του πολίτη και όχι… επιχείρηση σκούπα όπως έκανε η Δεξιά.
Πηγή

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Πολλοι θολοκουλτουριαρηδες ταυτιζουν την αστυνομευση με την αστυνομοκρατια!!!
    Ειναι τελειως διαφορετικα πραγματα διοτι η αστυνομευση προλαμβανει δυσαρεστες εξελιξεις,οπως εκεινες του Δεκεμβρη 2008 και του Μαϊου του 2009.Αυτο φανταζομαι δεν αρεσει στο ΣΥΡΙΖΑ!!!
    Στην αστυνομοκρατια την εξουσια την ασκει η ιδια αστυνομια ,χωρις καμια συνεργασια με πολιτικους φορεις, γεγονος που στην Ελλαδα και γενικως στην ΕΕ δεν ισχυει!!
    Υπαρχουν συγκεκριμενες οδηγιες για προληψη προστασιας της σωματικης ακεραιοτητας των πολιτων οπως και προστασιας της ιδιωτικης και δημοσιας περιουσιας σε συνεργασια με τους αρμοδιους πολιτικους φορεις.
    Καμια σχεση το ενα με το αλλο!!
    Και κατι αλλο εξισου σημαντικο!!
    Στο κρατιδιο της Βαυαριας αν ενας αστυνομικος απαιτησει ταυτοτητα απο τον οποιοδηποτε και αυτος δεν εχει τα απαραιτητα χαρτια , η αστυνομια εχει δικαιωμα να τον συλλαβει και να τον εχει υπο κρατηση για 3 μερες!!
    Και οταν λεμε υπο κρατηση εννοουμε φυλακιση!!
    Για να μαθουν καποιοι ανεγκεφαλοι τι σημαινει κρατος!!

    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]