Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ξέμεινε από σφαίρες η αστυνομία - Διαταγή απαγόρευσης χρήσης των όπλων για λόγους... οικονομίας!!!

Άδεια τα όπλα των αστυνομικών λόγω

προβλημάτων στην προμήθεια σφαιρών

Χωρίς σφαίρες έχουν μείνει τα υπηρεσιακά όπλα των αστυνομικών, λόγω προβλημάτων και σφαλμάτων που υπήρξαν σε διαγωνισμούς προμηθειών σφαιρών που γίνονται μέσω κάποιων υπουργείων, ενώ παύει και η σχετική εκπαίδευση χιλιάδων αστυνομικών.
Το πρόβλημα με την έλλειψη σφαιρών διογκώθηκε διότι φέτος έγιναν έκτακτες εκπαιδεύσεις νέων αστυνομικών και οι βολές που έριξαν «δεν είχαν προβλεφθεί στον προϋπολογισμό της ΕΛ.ΑΣ», όπως αναφέρουν ανώτατοι αξιωματικοί.
Δεκάδες αστυνομικοί πολλών τμημάτων της Αστυνομίας στην Αττική αλλά και σε άλλους νομούς, που είχαν συμμετάσχει τις τελευταίες ημέρες σε ανταλλαγή πυροβολισμών με κακοποιούς ζητούν νέες σφαίρες για τους γεμιστήρες τους και η απάντηση που λαμβάνουν είναι ότι πρέπει να περιμένουν ώσπου να λυθούν τα προβλήματα.
Επιπλέον έχει δοθεί εντολή να μη σημειωθεί μέχρι νεωτέρας καμία ρίψη βολής από αστυνομικούς σε εκπαιδεύσεις.
Υπολογίζεται ότι η ΕΛ.ΑΣ. χρειάζεται ετησίως για τα υπηρεσιακά όπλα περίπου 50.000 αστυνομικών, αλλά κυρίως για τις εκπαιδεύσεις τους περί τις 9.000.000 έως 10.000.000 σφαίρες. Το κόστος κάθε φυσιγγίου υπολογίζεται σε 0,25 ευρώ.
Τμήμα των προμηθειών σε σφαίρες διεκπεραιώνεται μέσω διαγωνισμών που διεξάγουν αρμόδιες υπηρεσίες της και επιτροπές του υπουργείου Ανάπτυξης.
Τις υπόλοιπες σφαίρες προμηθεύονται απευθείας το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. και το υπουργείο Εσωτερικών μέσω ανοικτού διαγωνισμού που πραγματοποιεί.
Για την κάλυψη των αναγκών της περιόδου 2009-2010 διεξήχθη διαγωνισμός στις 5 Σεπτεμβρίου 2008 από το υπουργείο Ανάπτυξης με τη συνεργασία της ΕΛ.ΑΣ., προκειμένου να παραδοθούν το συντομότερο δυνατόν περίπου 4.000.000 σφαίρες κόστους περίπου 1 εκατ. ευρώ. Στον σχετικό διαγωνισμό όμως υπήρξε σειρά προβλημάτων.
Οι πρώτες νέες σφαίρες αναμένονται στα τέλη Οκτωβρίου με αρχές Νοεμβρίου.
Άντε και το επόμενο βήμα να είναι "χωρίς πιστόλια"!!!

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Αν δεν υπαρχουν λεφτα για σφαιρες , υπαρχουν λεφτα για την βενζινη των περιπολικων????

    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]