Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Οι «ειδικοί» της Άγκυρας και πάλι στην Θράκη!!!

Θα διεκδικήσουν τουρκικές περιουσίες!

Μας χρώσταγαν τον γάιδαρο θα πληρώσουμε και την ουρά του;

Σε προεκλογική περίοδο βρισκόμαστε σαν χώρα, αλλά η Άγκυρα είναι σε μία μόνιμη «επιθετική» θέση κατά της Ελλάδας και ο κουμπάρος Ταγίπ δεν δείχνει να συμμερίζεται διόλου τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο αγαπητός του Κώστας.
Με μία, προφανώς, καλοσχεδιασμένη επίσκεψη στην Θράκη, οι ειδικοί της Άγκυρας που επισκέπτονται αυτή την ακριτική περιοχή της χώρας μας, ευελπιστούν να δημιουργήσουν νέα θέματα εις βάρος της χώρας μας, τα οποία φυσικά θα μπούνε λίαν συντόμως και στο τραπέζι των συζητήσεων μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας. Οι καινούργιες διαφορές έχουν να κάνουν με την κατοχή γης, την οποία οι Τούρκοι «ειδικοί» έκριναν πως ανήκει σε Τούρκους πολίτες. Η αναφορά δεν γίνεται για κομμάτια γης κάπου στα βάθη της Ανατολίας ή σε περιοχές της Ιωνίας (παραλία της Τουρκίας στο Αιγαίο)… Η «ενδελεχής» έρευνα των Τούρκων «ειδικών» αναφέρεται στην Ελληνική Θράκη και ικανοποιεί σειρά καλοσχεδιασμένων κινήσεων περί δημιουργίας απαιτήσεων της Άγκυρας εις βάρος της Ελλάδας.
Ήταν κάπου στα μέσα του Αυγούστου που πέρασε, όταν την Θράκη επισκέφθηκε κλιμάκιο – επιτροπή Τούρκων νομικών του δικηγορικού συλλόγου Σμύρνης, με επικεφαλής τον πρόεδρό του Οζντεμίρ Σοκμέν. Στην ίδια ομάδα νομικών συμμετείχαν επίσης ο αντιπρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου που τυγχάνει και πρόεδρος του «Συλλόγου Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης» (στο παράρτημα Σμύρνης) Αϊντίν Οζτζάν και ο αντίστοιχος του παραρτήματος Ζεϊτίν-μπουρνού, Ασίμ Γκιουβέν. Τέλος, στην επιτροπή των «ειδικών» συγκαταλέγονταν εν ενεργεία δικαστές και εισαγγελείς της Τουρκίας!
Η επίσκεψη αυτή δεν ήταν διόλου εθιμοτυπική, αν και δεν έχασαν την ευκαιρία οι υπάλληλοι του Τουρκικού Προξενείου της Κομοτηνής να τους περιφέρουν και σε μερικά μουσουλμανικά χωριά, στους νομούς Ροδόπης και Ξάνθης, τα οποία λειτουργούν και ως σκληροί πυρήνες του τουρκισμού στην Θράκη.
Ο μειονοτικός τύπος της Θράκης, αναφερόμενος στην εν λόγω επίσκεψη των Τούρκων «ειδικών», περιορίστηκε στην επίσκεψή τους στην «Τουρκική Ένωση Ξάνθης», όπου η ομάδα των «ειδικών νομικών» έγινε θερμά δεκτή από τα μέλη του σωματείου προεξάρχοντος του προέδρου του Μεχμέτ Χατζηχαλήλ, από τον εκπρόσωπο του Συλλόγου Επιστημόνων Μειονότητας Σινάν Καβάζ, από τον πρόεδρο της ανεξάρτητης (δηλαδή μουσουλμανικής – προξενικής) παράταξης του Δήμου Ξάνθης Χασάν Μαλκότς καθώς και από άλλα «στελέχη» της ομάδας εκτουρκισμού της Θράκης.
Όμως, για ποιόν σκοπό όλοι αυτοί οι Τούρκοι «ειδικοί» επισκέφθηκαν την Θράκη; Ποιος λόγος τους ώθησε σε ένα τέτοιο ταξίδι;
Σύμφωνα με πληροφορίες που διέρρευσαν, ο χαρακτήρας αυτής της επίσκεψης της επιτροπής των Τούρκων νομικών και δικαστών στην χώρα μας κάθε άλλο παρά φιλειρηνικές διαθέσεις είχε. Κύριος στόχος τους ήταν η συλλογή πληροφοριών και εν γένει στοιχείων σχετικά με πωλήσεις, κατασχέσεις ή και απαλλοτριώσεις κτημάτων (οικοπέδων και χωραφιών) μουσουλμάνων της Θράκης. Μάλιστα, η έρευνα αυτή των «ειδικών» δεν είχε χρονικά περιθώρια προκειμένου να συγκεντρώσει ικανό αριθμό στοιχείων τα οποία η Τουρκία σκοπεύει να εκμεταλλευθεί προσφεύγοντας στη διεθνή δικαιοσύνη εις βάρος της Ελλάδας!
Από τη μία μεριά, ήταν μία σαφέστατη κίνηση αντιπερισπασμού της Άγκυρας σχετικά με τις διεκδικήσεις του Πατριαρχείου εις βάρος της Τουρκίας. Από την άλλη, πάλι, κι έτσι όπως εξελίχθηκε το εσωτερικό πολιτικό μέτωπο της χώρας μας, έγινε αντικείμενο εκμετάλλευσης της Προξενικής προπαγάνδας υπέρ των υποψηφίων που τελούν υπό την προστασία του Τούρκου Προξένου Σαρνίτς.
Συγκεκριμένα, αυτές τις ημέρες ασκούνται σειρά πιέσεων στους μουσουλμάνους της περιοχής της Θράκης, προκειμένου να πεισθούν να ψηφίσουν τους «εκλεκτούς» της Άγκυρας. Μέσα στις πιέσεις, συμπεριλαμβάνονται και υπενθυμίσεις για την μέριμνα που δείχνει η Τουρκία σχετικά με την επανάκτηση οικοπέδων και χωραφιών μουσουλμάνων που έχουν κατασχεθεί ή που έχουν απαλλοτριωθεί από το Ελληνικό δημόσιο.
Πουλώντας φύκια για μεταξωτές κορδέλες, η Άγκυρα κάνει προεκλογικό αγώνα μέσα στην Θράκη, προωθώντας τους δικούς της ανθρώπους, τα δικά της συμφέροντα και τις δικές της επιδιώξεις εις βάρος της Ελλάδας και με πλήρη απουσία των αρμοδίων αρχών, που συνεχίζουν να ανέχονται την ελεύθερη κυκλοφορία τόσο του Τούρκου Προξένου, κυρίου Σαρνίτς, όσο και των εκάστοτε επισήμων ή ανεπισήμων προσκεκλημένων του στην ακριτική Θράκη. Η παντελής απουσία των υπευθύνων, έχει πια παγιωθεί και δημιουργεί εντυπώσεις που μόνο κινδύνους ελλοχεύουν εις βάρος της αρτιότητας της Ελλάδας.
Δυστυχώς, ο περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, κύριος Σταμάτης, δεν μπορεί μόνος του να αντιμετωπίζει τις συνεχείς προκλήσεις και την ανατρεπτική δραστηριότητα επίσημων (και ανεπίσημων) πρακτόρων που έχουν μετατρέψει τη Θράκη σε ένα χωράφι στο οποίο ασκείται μονοκαλλιέργεια: Ο εκτουρκισμός!
Μπορεί οι ημέρες που διανύουμε να είναι προεκλογικού χαρακτήρα, αλλά δεν είναι δυνατόν τόσο το υπουργείο Εσωτερικών (καλά ο κύριος Παυλόπουλος ήταν πάντα ανύπαρκτος), όσο και το υπουργείο Εξωτερικών (η κυρία Μπακογιάννη μάλλον ασχολείται με την διαδοχή στο κόμμα της) να αδιαφορούν πλήρως για θέματα που άπτονται του εθνικού ενδιαφέροντος και που σε οποιαδήποτε άλλη χώρα θα είχαν σημάνει κόκκινο συναγερμό σε όλες τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες (και ιδιαίτερα στις υπηρεσίες ασφάλειας).
Εδώ όμως είναι Βαλκάνια. Εδώ είναι Ελλάδα και όλα είναι δυνατά. Ακόμη και η αδιαφορία για την διατήρηση της έκτασης του Ελληνικού κράτους!!!
Κωνσταντίνος
Υ.Γ.: Ευχαριστώ τον «Αντιφωνητή» για την φωτογραφία των Τούρκων «ειδικών» στην «Τουρκική Ένωση Ξάνθης»

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. Ως προς την «ενδελεχή» έρευνα των Τούρκων «ειδικών» στην Ελληνική μας Θράκη έχω να πω τα εξής:!
    Άντε στα σπίτια σας, κοπρόσκυλα, βρήκατε το ψόφιο και πέσατε με τα μούτρα. ΟΥΣΤ! ΟΥΣΤ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οσο οι Πομακοι αντιστεκονται, ο,τι και να κανουν οι Τουρκοι δεν εχει καμια απολυτως σημασια.
    Οσο οι Πομακοι γνωριζουν την ιστορια τους και εχουν αυτογνωσια, η προπαγανδα των Τουρκων δεν θα εχει αποτελεσμα.Και για να εντεινουν τις προσπαθειες τους σημαινει πως αποτυγχανουν πληρως.

    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]