Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Αντιδρούν βουλευτές της μειονότητας στην πρόταση Κακλαμάνη!!!

Απόπειρα διάσπασης των μουσουλμάνων

είδαν στην προσπάθεια Κακλαμάνη...!!!

Μάντατζη και Χατζηοσμάν αντιδρούν στην πρόταση για τους Πομάκους της Θράκης, που κατέθεσε ο πρώην πρόεδρος της Βουλής και νυν βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κύριος Απόστολος Κακλαμάνης. Μάλιστα, για την αντίδρασή τους αυτή, ισχυρίζονται πολλά διάφορα και φιαδρά, μεταξύ των οποίων και το ότι ο κύριος Κακλαμάνης δεν είναι καλά ενημερωμένος!!!
Η απάντηση των δύο μειονοτικών βουλευτών δημοσιεύτηκε στην τοπική μειονοτική εφημερίδα της Κομοτηνής "Μιλλιέτ" και προκάλεσε έντονες συζητήσεις κυρίως ανάμεσα στους μουσουλμάνους της Θράκης, οι οποίοι δεν μπορούν να διανοηθούν πως είναι δυνατόν να προωθείται τόσο έντονα η απομόνωσή τους από τους μειονοτικούς βουλευτές, οι οποίοι υποτίθεται πως εκπροσωπούν τους Έλληνες μουσουλμάνους της Θράκης!
Ακολουθεί το δημοσίευμα της "Μιλλιέτ", όπου οι δύο μουσουλμάνοι βουλευτές, Χατζηοσμάν και Μάντατζη, δίνουν την δική τους οπτική γωνία για την πρόταση Κακλαμάνη, επιμένοντας στον ισχυρισμό τους για "τουρκική μειονότητα" και για "τούρκους της Θράκης". Η έκπληξη μάλιστα βρίσκεται στο γεγονός συνέχισης της παραμονής τους ως βουλευτές στο Ελληνικό Κοινοβούλιο...
Το να καταδειχθεί η φαιδρότητα και οι υποβόσκοντες πολιτικοί εκβιασμοί του διδύμου Χατζηοσμάν - Μάντατζη, μάλλον είναι κουραστικό λόγω της επαναλαμβανόμενης προκλητικότητας των δύο μουσουλμάνων βουλευτών αλλά κυρίως λόγω της κενής πολιτικής παρουσίας τους. Και η παρουσία τους είναι κενή, επειδή ΔΕΝ αντιπροσωπεύουν τους μουσουλμάνους της περιοχής, αλλά τα συμφέροντα της Άγκυρας, όταν συνεχίζουν να αναφέρονται σε "τουρκική μειονότητα" και σε "τούρκους πολίτες"...
"Οι βουλευτές της μειονότητας κινητοποιήθηκαν ύστερα από την σχισματική ερώτηση που κατέθεσε στη βουλή ο πρώην πρόεδρος της βουλής, Κακλαμάνης.
Οι Αχμέτ Χατζηοσμάν και Τσετίν Μάντατζη μετέφεραν στον Κακλαμάνη αυτοπροσώπως την αντίδραση και την ευαισθησία της μειονότητας στο σχετικό θέμα. Οι δυο βουλευτές της μειονότητας αντέδρασαν στην ερώτηση, που κατέθεσε στην βουλή ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και πρώην πρόεδρος της Βουλής, Απόστολος Κακλαμάνης, στις 13/7/09 και προκάλεσε τις αντιδράσεις της μειονότητας. Πέντε μέλη του Νομαρχιακού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ υποστήριξαν πλήρως τις προσπάθειες των δυο βουλευτών μας.
Οι μειονοτικοί βουλευτές, Αχμέτ Χατζηοσμάν και Τεστίν Μάντατζη, επισκέφθηκαν στο γραφείο του στην Βουλή τον Κακλαμάνη την Τετάρτη 15 Ιουλίου για να συζητήσουν την ερώτηση που κατέθεσε στην Βουλή και έχει ως στόχο την ενότητα και την ομοψυχία της τουρκικής μειονότητας της Δυτικής Θράκης.
Ο Αχμέτ Χατζηοσμάν είπε τα εξής για τα όσα συζήτησαν με τον Κακλαμάνη: «Στις 15 Ιουλίου του 2009 επισκεφθήκαμε τον Κακλαμάνη στο γραφείο του στην Βουλή με τον φίλο μου τον βουλευτή Τσετίν Μαντατζή και του δηλώσαμε ότι είναι άτοπες, ατυχές και εξωπραγματικές οι δηλώσεις σχετικά με την περιοχή μας στην σχετική επερώτηση και ότι έχει απογοητευτεί και έχει στεναχωρηθεί αρκετά η μειονότητά μας.
Του δηλώσαμε ότι δεν έπρεπε να ήταν αυτή η ανταπόκριση στην εμπιστοσύνη που δείχνει η μειονότητα μας στο κόμμα μέσω των δύο μειονοτικών βουλευτών. Του μεταφέραμε ότι θα προκαλέσουν ζημιά παρά όφελος τέτοιου είδους δηλώσεις ύστερα από την εύνοια που έδειξε η μειονότητα στο κόμμα ειδικότερα στις ευρωεκλογές.
Του μεταφέραμε ποια είναι η πραγματική κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή και στην μειονότητα μας και τα προβλήματα που έχουμε σχετικά με την ταυτότητα της μειονότητας μας και τα προβλήματα που έχουμε στο μειονοτικό εκπαιδευτικό σύστημα. Του εκφράσαμε λεπτομερώς τα λάθη που έχουν γίνει μέχρι σήμερα πάνω σε αυτά τα θέματα και το τι πρέπει να γίνει στο εξής».
Ο Τσετίν Μαντατζή δήλωσε τα εξής στην εφημερίδα μας: «Πιστεύω ότι αυτή η επερώτηση ήταν αποτέλεσμα παραπληροφόρησης και λανθασμένης καθοδήγησης. Σαφώς και δεν μπορούμε να πούμε κάτι για την ελεύθερη διατύπωση των απόψεων και εκτιμήσεων όπως προβλέπει άλλωστε η δημοκρατία και η ιδιότητα του Κακλαμάνη ως βουλευτή. Όμως και πάλι η δημοκρατία προβλέπει την προειδοποίηση απέναντι στα λάθη. Προειδοποιήσαμε τον Κακλαμάνη και του είπαμε ότι θα είναι προς όφελος όλων αν ρωτηθεί η γνώμη μας για τις επερωτήσεις που αφορούν την περιοχή μας και ότι σε αντίθετη περίπτωση θα χαλάσει η γαλήνη στην περιοχή, θα αποδυναμωθούν οι δυνατότητες συνεργασίας και θα πάθει ζημιά η ειρηνική ατμόσφαιρα που επικρατεί.
Το να βγαίνουν κάποια άτομα από την μειονότητα και να προσδιορίζουν μια διαφορετική ταυτότητα για τον εαυτό τους, είναι δημοκρατικό τους δικαίωμα. Του είπαμε όμως, το να προσδιορίζουν κάποια άτομα μια διαφορετική ταυτότητα για τον εαυτό τους, δεν καταργεί την πραγματικότητα του ότι η συντριπτική πλειοψηφία της μειονότητας μας αυτοπροσδιορίζονται ως Τούρκοι και ότι έχουν τουρκική συνείδηση, με λίγα λόγια η μειονότητα μας είναι τουρκική μειονότητα. Επίσης, τον ρωτήσαμε, γιατί δεν δείχνει και για την ΤΕΞ, που έχει πάνω από 4.000 μέλη, την ίδια ευαισθησία που δείχνει για τους συλλόγους που έχουν ιδρύσει μερικά άτομα.
Οι απόψεις που εκφέρονται στην επερώτηση του Κακλαμάνη δεν είναι οι επίσημες απόψεις του κόμματος. Είναι προϊόν προσπαθειών που προέκυψαν ύστερα από την παραπληροφόρηση και λανθασμένη καθοδήγηση των γνωστών δυνάμεων και των γνωστών πολιτικών της περιοχής μας, οι οποίοι ελπίζουν να έχουν οφέλη από την πόλωση που θα υπάρξει στην περιοχή μας».
Ο Μάντατζη δήλωσε ότι ελπίζει πως από δω και στο εξής τα αρμόδια άτομα θα είναι πιο προσεκτικοί και θα σέβονται τις αρχές της μειονότητας όταν πρόκειται να κάνουν εργασίες και δηλώσεις σχετικά με την περιοχή μας και σημείωσε : «Αν συνεχιστούν οι ίδιες στάσεις και κινήσεις, όπως είπα και στον Κακλαμάνη, πρέπει να είναι έτοιμοι να επιδέχονται και τα πολιτικά αποτελέσματα που θα φέρουν αυτά».
Ο Μάντατζη στο τέλος δήλωσε ότι ως βουλευτές της μειονότητας έδειξαν την απαραίτητη στάση που έπρεπε απέναντι σε τέτοιου είδους δηλώσεις που έχουν ως στόχο την εθνική ταυτότητα και την εκπαίδευση της μειονότητας μας και πρόσθεσε στα λόγια του ότι θα καθησυχάσει περισσότερο τον λαό μας αν και τα υπόλοιπα μειονοτικά μέλη του ΠΑΣΟΚ εκφέρουν δημόσια και ξεκάθαρα την άποψη και την στάση τους.
Ο κόσμος βρίσκει θετικές αυτές τις διαπιστώσεις του Μάντατζη και αναμένει να δείξουν και οι υπόλοιποι μειονοτικοί πολιτικοί του ΠΑΣΟΚ την απαραίτητη στάση.
Η μειονότητα υποδέχτηκε με ικανοποίηση το να κάνουν τις απαραίτητες παρεμβάσεις οι βουλευτές της μειονότητας απέναντι σε μια εξέλιξη που δεν εκφράζει την επίσημη άποψη του ΠΑΣΟΚ και προέκυψε μάλλον από μια εθνικιστική και αντιτουρκιστική μερίδα μέσα στο κόμμα.
Η Γκιουλμπεϊάζ Καραχασάν, ο Ιρφάν Χατζίγκενε, ο Τζελαλεττίν Ντουλγκέρ, ο Ορχάν Σαλίχογλου και ο Ιρφάν Οζούν, είναι τα μέλη της Ν.Ε. του ΠΑΣΟΚ Ξάνθης, που υποστήριξαν πλήρως τις προσπάθειες των δύο βουλευτών".

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]