Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Σουρωτήρι τα σύνορα από τους λαθρομετανάστες

27 λαθρομετανάστες κάθε μέρα στα νησιά μας

«Ούτε έναν, ούτε δύο», αλλά 27 λαθρομετανάστες την ημέρα συνελάμβαναν οι λιμενικοί των 20 περιπολικών σκαφών της Ελληνικής Ακτοφυλακής κατά τη διάρκεια του εξαμήνου Ιανουαρίου-Ιουνίου του 2009, που νυχθημερόν περιπολούσαν πάνοπλοι και εφοδιασμένοι με διόπτρες νυχτός και θερμικές κάμερες από την οριογραμμή της Λέσβου μέχρι και τα ακριτικά νησιά των Δωδεκανήσων, ενώ ιδιαίτερη ήταν η παρουσία τους στο Αγαθονήσι και το Φαρμακονήσι, τα οποία βρίσκονται πρώτα στην προτίμηση των δουλεμπόρων, κυρίων όσων προέρχονται από τα παράλια της γειτονικής Τουρκίας.
Συνολικά πιάστηκαν και προωθήθηκαν στα Κέντρα Υποδοχής Λαθρομεταναστών 4.737 παράνομοι μετανάστες, οι οποίοι προέρχονταν κυρίως από το Αφγανιστάν, τη Σομαλία, την Παλαιστίνη και το Ιράκ, ενώ μαζί τους οι λιμενικοί συνέλαβαν και 83 διακινητές, εκ των οποίων οι περισσότεροι έχουν οδηγηθεί ήδη στις φυλακές προκειμένου να εκτίσουν τις ποινές που τους επέβαλε η Δικαιοσύνη.
Εξαίρεση αποτέλεσαν περίπου 20 ανήλικοι, που έπειτα από συνεννόηση με τις γειτονικές λιμενικές αρχές επέστρεψαν στην Τουρκία, όπου και θα αντιμετωπίσουν τα προβλεπόμενα από την τουρκική νομοθεσία. Πάντως, όπως επισημαίνει ανώτατος αξιωματικός του Λ.Σ., οι Τούρκοι δουλέμποροι -που είναι και αυτοί που παραλαμβάνουν και στη συνέχεια προωθούν τους χιλιάδες λαθρομετανάστες στα ελληνικά νησιά- εκμεταλλευόμενοι την ανεκτικότητα της ελληνικής νομοθεσίας απέναντι στους ανηλίκους χρησιμοποιούν όλο και περισσότερους ανήλικους (σχεδόν παιδιά) ως χειριστές των μικρών πλοιαρίων που, αφού αποβιβάσουν τους λαθρομετανάστες στα ελληνικά νερά, εξαφανίζονται αναπτύσσοντας μεγάλες ταχύτητες στα γειτονικά νερά.
Κάθε προσπάθεια συνεννόησης για τη σύλληψη των ανηλίκων με τους γείτονες -τονίζει ο ίδιος αξιωματικός- πέφτει στο κενό, αφού όλοι είναι γνωστοί τους, οι οποίοι μάλλον «δουλεύουν» προστατευόμενοι από κάποιους επίορκους αξιωματικούς της γειτονικής χώρας.
Γνωρίζοντας όμως ότι στα γειτονικά παράλια έχει συγκεντρωθεί μεγάλος αριθμός λαθρομεταναστών (οι πληροφορίες ανεβάζουν τον αριθμό στις 100.000), ο αρχηγός της Ελληνικής Ακτοφυλακής αντιναύαρχος Θόδωρος Ρεντζεπέρης ζήτησε με έγγραφη εντολή του από όλα τα πληρώματα των περιπολικών σκαφών έντονη πλεύσιμη δραστηριότητα προκειμένου να αναχαιτίζεται κάθε δουλεμπορικό πλοίο ή λέμβος που θέλει να καταπλεύσει παράνομα στα ελληνικά χωρικά ύδατα, ενώ έκανε σαφές ότι δεν θα ανεχθεί καμία απάνθρωπη συμπεριφορά απέναντι σε οποιονδήποτε συλληφθέντα μετανάστη. «Τέτοιες συμπεριφορές είναι απαράδεκτες και ποινικώς κολάσιμες», λέει ο αντιναύαρχος.

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Ο αντιναυαρχος πρεπει να απαντησει στο ερωτημα ,τι γινεται σε περιπτωση "εικονικου πνιγμου", δηλ.οταν οι ιδιοι οι ιδιοκτητες -δουλεμποροι προσπαθουν να βυθισουν το πλοιαριο!!

    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]