Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Άδειασε το κτίριο του Εφετείου από τους λαθρομετανάστες

Έπρεπε να φτάσει ο κόμπος στο χτένι;

"Ψεκάστε, σκουπίστε, τελειώσατε". Αδειάστηκε, καθαρίστηκε και παραδόθηκε. Το «τελεσίγραφο», το οποίο είχε δοθεί στους μετανάστες που έμεναν κάτω από άθλιες συνθήκες στο κτίριο του παλιού Εφετείου, έληξε και βρήκε μόλις έξι από αυτούς στο εσωτερικό του.
Η «εκκαθαριστική επιχείρηση» -που ξεκίνησε με τις μπουλντόζες να ισοπεδώνουν τον καταυλισμό των μεταναστών στην Πάτρα και αναμένεται να συνεχιστεί σε όλα τα εγκαταλειμμένα κτίρια, τα οποία χρησιμοποιούν ως κατάλυμα εκατοντάδες μετανάστες- «συνάντησε» το σχέδιο «Καθαρή Αθήνα».
Κλιμάκια αστυνομικών εισέβαλαν στο κτίριο της οδού Σωκράτους και... καθάρισαν τους έξι μετανάστες, Νιγηριανούς και Ρουμάνους, που βρίσκονταν στο εσωτερικό του. Οι οικονομικοί μετανάστες οδηγήθηκαν στο Αστυνομικό Τμήμα της Ομόνοιας, προκειμένου να διαπιστωθεί αν διαθέτουν έγγραφα νόμιμης παραμονής τους στη χώρα.
Αποχώρησαν
Αλλωστε, ελάχιστοι ήταν όσοι είχαν παραμείνει εκεί -150 μετανάστες από τους 600 που ζούσαν αρχικά- και αυτοί είχαν αποχωρήσει το Σαββατοκύριακο και το βράδυ της Δευτέρας υπό την εποπτεία αστυνομικών δυνάμεων, που άφηναν μεν όσους ήθελαν να αποχωρήσουν, αλλά δεν επέτρεπαν σε κανέναν να μπει στο κτίριο.
Η επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. ήταν πανεύκολη, καθώς ο ασφυκτικός κλοιός που είχε αναπτύξει το τελευταίο χρονικό διάστημα και ο οποίος περιελάμβανε συνεχείς ελέγχους, συλλήψεις, απέδωσε καρπούς.
«Από καιρό υπήρξε η σκέψη πώς θα μπορέσουμε να κάνουμε μια επιχείρηση, προκειμένου το Εφετείο να αδειάσει. Προεκρίθη μια συγκεκριμένη μεθόδευση, η οποία μας οδήγησε σήμερα στο να λήξει αυτή η ιστορία, κάτι που θα επαναληφθεί ασφαλώς και σε άλλα ακίνητα. Και γενικότερα στο κέντρο της Αθήνας θα ακολουθήσουμε μια τακτική, η οποία θα είναι αποτελεσματική, αλλά ταυτόχρονα και ασφαλής, για να μην έχουμε ιδιαίτερα προβλήματα», δήλωσε χθες ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Χρ. Μαρκογιαννάκης. Ενώ σε ερώτηση δημοσιογράφου για το αν «πήραν συγκεκριμένες αποφάσεις» κατά τη διάρκεια της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε χθες στο υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης, απάντησε: «Θα το δείτε από αύριο».
Αμέσως μετά την επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ και αφού ολοκληρώθηκε ο έλεγχος, το κτίριο αποκλείστηκε. Συνεργεία καθαριότητας του δήμου παρέλαβαν τη... σκούπα και ξεκίνησαν νέα επιχείρηση καθαρισμού και απολύμανσης του περιβάλλοντος χώρου.
Τελικά, αποδείχθηκε πως το μόνο που χρειάζεται είναι θέληση συνοδευόμενη από αποφασιστικότητα. Ο νόμος επιβάλλεται μόνο όταν απελευθερωθούν οι αρμόδιοι για την τήρησή του και προχωρήσουν στην αφαρμογή του (κινούμενοι βεβαίως μέσα σε νόμιμα πλαίσια...)

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. Τελικά στην Ελλάδα το αυτονόητο έχει καταντήσει να είναι το ζητούμενο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κανεις ομως δεν διερωταται που πανε οι μεταναστες μετεπειτα, και ποιες τοποθεσιες επισκεφτονται!!

    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]