Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τουρκία: Tί προσπαθεί να πετύχει ο στρατηγός Μπασμπούγ;

Ο στρατός προσπαθεί να μπει στην πολιτική!

Σύμφωνα με εφημερίδα ο στρατηγός Βασμπούγκ προσπάθησε να πείσει τον Τουρκικό λαό πως δεν πρόκειται να γίνει πραξικόπημα. Ο κάθε ένας που έχει μυαλό στο κεφάλι του ξέρει πως πραξικόπημα δεν είναι δυνατόν να γίνει στην Τουρκία γιατί:
- Έχοντας ενσωματωθεί στην παγκόσμια οικονομία οι στρατηγοί δεν θα μπορούσαν ούτε καν να πληρωθούν μετά από τρεις μήνες.
- Ο διαιρεμένος στρατός θα διαιρούσε και την Τουρκία.
- Η κατάσταση τρόμου που θα επικρατούσε θα έσπρωχνε τους Κούρδους να δράσουν και κανείς δεν θα μπορούσε να τους σταματήσει ή να ρωτήσει που πάνε και θα κέρδιζαν υποστήριξη και διεθνώς και από τον λαό.
Με άλλα λόγια η υπάρχουσα τάξη πραγμάτων δεν θα αφήσει ένα πραξικόπημα να πετύχει.
Ο Μπασμπούγκ προσπαθεί να χαράξει το έδαφος ώστε ο στρατός να αυξήσει την πολιτική δύναμη και την κοινωνική νομιμότητά του. Η στρατηγική επικοινωνίας που έχει πηγαίνει προς την επαναεισαγωγή του «καθεστώτος κηδεμονίας» και τη δημιουργία νέων εξελίξεων διαρκείας... Σημαίνει μια νέα επαγγελματική γλώσσα επικοινωνίας που θα εξουσιάσει τον στρατό την πολιτική και την κοινωνία
Αλλά είναι οι θεσμοί και η κοινωνία σύμφωνοι με αυτό; Το μέλλον της δημοκρατίας εξαρτάται από τη στάση απέναντι σε αυτές τις εξελίξεις.
Πηγή


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]