Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Κύπρος: Διζωνική, Δικοινοτική, Ομόσπονδη και προς Τουρκοποίηση;

Διζωνική είσαι και φαίνεσαι…

Η ΔΙΖΩΝΙΚΗ που, μαζί με τη δικοινοτική μορφή «ομοσπονδίας», ήταν η απαίτηση των Τούρκων εισβολέων - κατακτητών από το καλοκαίρι του δίδυμου κακουργήματος του 1974, είχε έκτοτε κεντρικό περιεχόμενο το «τζείνοι ποτζεί τζιαι μεις ποδά». Προς τουρκοποίηση των σκλαβωμένων περιοχών. Συμπεριλαμβανομένων, βεβαίως και του συνόλου των ακινήτων περιουσιών των βιαίως εκτοπισθέντων νομίμων ιδιοκτητών, Ελλήνων Κυπρίων.
Στην κυριότητα των οποίων ανήκει, με «σιδεροτζέφαλα κκοτσιάνια», η πλειονότητα, 85% και άνω, των περιουσιών στα κατεχόμενα. Αυτή η διζωνική τινάζεται στον αέρα και διαλύεται ΚΑΙ με την απόφαση του Δικαστηρίου Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων που εξασφάλισε ο εκ Λαπήθου εκτοπισμένος Μελέτης Αποστολίδης. Όπως ανατινάζεται και το σύνολο των «νομοθεσιών» και «ρυθμίσεων» του κατοχικού ψευδοκράτους για τις περιουσίες που ο Αττίλας άρπαξε και οι Τούρκοι, οι Τουρκοκύπριοι και αλλοδαποί καταλήστευσαν, λαφυραγώγησαν και σφετερίζονται ως παράνομοι κλεπταποδόχοι.

Η ΔΙΚΟΙΝΟΤΙΚΗ μορφή επιδιώχθηκε από τους Τούρκους, με κύριο στόχο την κατάργηση και τη διάλυση της έννοιας του λαού. Του ενός λαού. Για την απαγόρευση της λαϊκής κυριαρχίας. Την απαγόρευση της δημοκρατίας. Την εξίσωση, με όρους κυριαρχίας - εξουσίας, της τουρκικής μειονότητας του 18% με την ελληνική πλειονότητα του 82%. Εξού και ο τουρκικός όρος της «πολιτικής ισότητας» των δύο κοινοτήτων, αρχικά. Πέτυχαν, με τις διαδικασίες του Σχεδίου Ανάν, την αναβάθμιση της «κοινότητας» σε επίπεδο «συνιστώντος στέιτ», που προάγει, στην πράξη, την έννοια των «δύο λαών». Προαγωγή συντελεσθείσα κι από τα «δύο ξεχωριστά δημοψηφίσματα» της 24.4.04. Τη «δικοινοτικότητα» έπληξε η απόφαση που κέρδισε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ο Ιμπραχίμ Αζίζ.
Η ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ως απαίτηση των Τούρκων εισβολέων - κατακτητών, είχε πάντα την έννοια της «ισότιμης συνιδιοκτησίας» και εξ αδιαιρέτου συγκυριαρχίας των Τούρκων πάνω σε ολόκληρη την Κύπρο. Εφ’ ολοκλήρου της νήσου και από την στέγη μέχρι τα… υπόγεια του «κοινού» κρατικού «μορφώματος» («κόμον στέιτ»), κάθε μορφής κυριαρχίας, εξουσίας και αρμοδιότητας, εσωτερικής και εξωτερικής, διακυβέρνησης και διεθνών σχέσεων. Αυτή η ομοσπονδία απορρίφθηκε με το ΟΧΙ του λαού στο Σχέδιο Ανάν στις 24 Απριλίου 2004.
ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ τελικά εκείνος που εξαρχής ήταν ο κύριος χαρακτήρας της τουρκικών προδιαγραφών Διζωνικής, Δικοινοτικής, Ομοσπονδίας: (1) Άδικος, (2) Ανελεύθερος, (3) Αντιδημοκρατικός, (4) Ρατσιστικός και (5) Ανθελληνικός. Το επιδιωκόμενο, όπως ονομάστηκε, «σωστό περιεχόμενο», στον βαθμό που θα αναιρούσε αυτά τα χαρακτηριστικά, απορρίπτεται συλλήβδην από την τουρκική πλευρά.
Τι είδους, λοιπόν, «αμοιβαία αποδεκτή λύση» δύναται να προκύψει;
Εφημερίδα "Η Σημερινή"


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]