Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η Τουρκία ποδοπατά τα θρησκευτικά δικαιώματα

Προειδοποιεί η έκθεση του Στέητ Ντιπάρτμεντ

Η Διεθνής Επιτροπή Θρησκευτικών Ελευθεριών, που στηρίζεται από το αμερικανικό Κογκρέσο, στην έκθεσή της για το έτος 2008 συμπεριέλαβε την Τουρκία ανάμεσα στις χώρες στις οποίες "τα θρησκευτικά δικαιώματα επιδεινώνονται". Η Τουρκία συγκαταλέγεται ανάμεσα σε χώρες όπως η Σομαλία, η Ρωσία, το Λάος, το Τατζικιστάν, και η Βενεζουέλα.
Η επιτροπή αναφέρει στην έκθεσή της ότι στην Τουρκία παραβιάζονται τα δικαιώματα των μειονοτήτων, αλλά και των ίδιων των μουσουλμάνων, με νόμους όπως αυτός που αφορά την απαγόρευση της ισλαμικής μαντήλας στα πανεπιστήμια.

Στην έκθεση αναφέρεται ότι η τουρκική κυβέρνηση συνεχίζει με πείσμα την πολιτική αποκλεισμού και καταπίεσης των μη μουσουλμανικών μειονοτήτων που κατοικούν στη χώρα.
"Για σένα πεθαίνω, αλλά και σκοτώνω". Το επικρατούν σύνθημα στους εθνικιστικούς κύκλους στην Τουρκία, που καθοδηγούνται από το βαθύ κράτος.
Ο φανατισμός ενός λανθάνοντα εθνικισμού που ταυτόχρονα επιχειρείται να αναμιχθεί με τον εθνικισμό του άκρατου κεμαλισμού, αποτελούν ένα κοκτέιλ καταστροφής για τις θρησκευτικές κοινότητες που υπάρχουν και που προσπαθούν να αναπτυχθούν στο εσωτερικό της γείτονος, την ίδια στιγμή όμως οι κρατούντες των πολιτικών πραγμάτων της Τουρκίας επιχειρούν να εξάγουν ένα μοντέλο θρησκευτικού κράτους που επιθυμεί την ανάπτυξη του Ισλάμ, το οποίο επικαλείται και σχεδόν το οικειοποιείται!!!
Το εξαγόμενο μοντέλο του "θρησκευτικού κράτους" αναπαράγεται κυρίως στην Ελληνική Θράκη, στην οποία επιχειρείται επί μονίμου βάσεως να προσεγγιστούν οι Έλληνες μουσουλμάνοι και να "τουρκοποιηθούν" λόγω του Ισλάμ που αναπτύσσεται στο εσωτερικό της Τουρκίας. Το ψεύδος αυτό, έρχεται να καταδείξει η τελευταία έκθεση του αμερικανικού υπουργείου εξωτερικών, όπου καταγγέλλεται η φασίζουσα νοοτροπία του Κεμαλισμού, μέσα από την οποία καταβάλλονται πολύ μεγάλες προσπάθειες εκμετάλλευσης των θρησκευτικών παραδόσεων αλλά και των πεποιθήσεων των μουσουλμάνων.
Μέσα σε αυτή την παράλογη ισορροπία μεταξύ του Ισλάμ και του κοσμικού κράτους, οι Κεμαλιστές προωθούν και επιβάλλουν μέσω μίας στυγνής εκμετάλλευσης τις "γραμμές" εκείνες που τους διατηρούν στην εξουσία, αλλά και στη νομή του δημόσιου χρήματος.
Το Τουρκικό Προξενείο της Κομοτηνής, κοσμικά φερόμενο αλλά κινούμενο μέσω του Ισλάμ προσπαθεί επί μονίμου βάσεως να προσεταιριστεί κάθε μουσουλμάνο εξισώνοντας (αυτό που στην Τουρκία καταδικάζεται) το Ισλάμ με την κοσμικότητα!!!
Δυστυχώς ή ευτυχώς (για τους ίδιους), οι γείτονές μας επιμένουν να ακροβατούν επάνω στο τεντωμένο αυτό σχοινί. Έως πότε θα καταφέρνουν να δίνουν την "παράστασή τους" είναι άγνωστο. Η έκθεση αυτή του Στέητ Ντιπάρτμεντ, όμως, έρχεται να τους προειδοποιήσει για το επικίνδυνο (της συνέχισης) του εγχειρήματός τους και προσπαθεί να του συνετίσει για να εξασφαλισθεί (για την αμερικανική ηγεσία) η παραμονή της υπάρχουσας κατάστασης στο εσωτερικό (τουλάχιστον) της Τουρκίας, έτσι ώστε να μην διακινδυνεύσουν τα αμερικανικά συμφέροντα (μετά και από την ανάδειξη, από τον Ομπάμα, της Τουρκίας ως τοπικής υπερδύναμης) και υπάρξουν δυσάρεστες "απώλειες" για τον Λευκό Οίκο.
Ο ενεργειακός δρόμος, στον οποίο βρίσκεται η Τουρκία, απαιτεί ειρήνευση, ομαλότητα και πάνω από όλα σταθερότητα, έτσι ώστε να εξασφαλισθούν οι ΗΠΑ για την συνέχιση αλλά και την ολοκλήρωση των σχεδίων τους στην ευρύτερη περιοχή.
Η προειδοποίηση έχει ήδη γίνει. Το κατά πόσο όμως ο Ερντογάν έχει τη διάθεση να "ακούσει" και να αποφύγει τις επικίνδυνες ισορροπίες, είναι ένα ερώτημα που μόνο ο ίδιος ο πρωθυπουργός της Τουρκίας μπορεί να απαντήσει... Το μέλλον μίας χώρας που δεν έχει αποφασίσει που ακριβώς ανήκει, μόνο εκπλήξεις μπορεί να επιφυλάσσει. Και όταν αυτή η χώρα μέλλει να χρησιμοποιηθεί ως άξονας πίεσης προς την Ρωσία, τότε ο βαθμός επικινδυνότητας από αναταράξεις στο εσωτερικό της ανεβαίνει και καθιστά οποιαδήποτε πρόβλεψη, γι αυτήν, αδύνατη...


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. η λεξη γενιτσαρος εχει ενα ιδιαιτερο περιεχομενο ιστορικο.στα πλαισια ομως της υποταγης στην ιστορικη θεωρηση της τουρκιας απο την ελλαδα,εμφανιζονται τσασοι πανεπιστημιακοι που με την στηριξη του επισημου κρατους ανελαβαν να εφαρμοσουν στην κοινωνια αυτη την εξωεπιστημονικη επιλογη.ετσι και οι γενιτσαροι μεσα στο γενικοτερο κλιμα αυτο γινονται απο τους τσατσους περιπου τυχοδιωκτες πρωην βυζαντινοι και νυν οσμανοι υπηκοοι που για τον παρα μεσα στην τρελη χαρα αυτο στρατολογουνται ως ειδικες δυναμεις του σουλταν εφεντι.δεν ειναι τυχαιο οτι οι λυκοι της ταταρομογγολικης στεπας με τις ελληνικες βαλκανιες αραβικες αρμενικες και φραγκικες[οδαλισκες] γενετικες σεξο μπασταρδευσεις εχουν κοσκινισει και τα λεξικα και εγκυκλοπαιδειες αλλα και βιβλιοθηκες πανεπιστημιων ανα τον κοσμο με εξαγορες προσωπων,ωστε να εξαφανιζουν οτι αντιμαχεται την δικη τους ψευδη ιστορικη καταγραφη.αφορμη της σκεψης η αναζητηση στον γουγλη του λημματος janizary.παραδειγμα λοιπον τι γραφει το ιστορικο χερι και μαθαινουν για τους μογγολους τα φοιτηταρια και καθεις ανα τον κοσμο για αυτο ειναι πχ εδω http://dictionary.reference.com/browse/janizary

    αλλα και εδω το merriam webster

    http://mw1.merriam-webster.com/dictionary/janizary
    πολιτικαντηδες και οι ομογενειες ημπορουν να συνεχισουν να παιζουν το βιολι τους ακουραστα.

    ετσι και αλλιως εχουν μοιρολατρικα δεχτει οτι μεχρι το τελος του αιωνα 2100 μαλλον ελλας ως χωρα δεν θα υφισταται.αλλα και ελληνισμος ως εννοια οικουμενικη οπως λχ οι ιουδαιοι επι 2 χιλιαδες χρονια συντηρουσαν υπαρξη χωρις χωρα land ειναι αμφιβολο αν θα υπαρχει αφου ο αφελληνισμος ειναι ραγδαιος και στο εδω land και στις επομενες γενεες ομογενων στην αλλοδαπη.φροντιζει για αυτο ο εθνομηδενισμος και τα προταγματα της παγκοσμιας οικονομικης συγκυριας καθως και ο εποικισμος της υπαρχουσας ελληνικης γης.

    ισως λοιπον ως το 2150 θαυμασουν στην θεση της μπαναλ ακροπολεως [που δεν θα εχει πιθανον και ουδενα πολιτισμικο δεσμο με τους τοτε διαβιουντες] ενα μεγαλοπρεπες ισλαμικο ανακτορο..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]