Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Σκόπια: Εικοσιδύο μέτρα το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου

Σε καιρό μεγάλης οικονομικής κρίσης

Η επίσημη γνωστοποίηση, για πρώτη φορά χθες, του σχεδίου ανέγερσης αγάλματος του Μεγάλου Αλεξάνδρου, στην κεντρική πλατεία των Σκοπίων, από το δήμαρχο του περιφερειακού δήμου των Σκοπίων, "Κέντρο", Βλάντιμιρ Τοντόροβις, βρίσκεται στο επίκεντρο των αναφορών του σημερινού Τύπου των Σκοπίων.
Όπως ανέφερε ο κ. Τοντόροβιτς (προέρχεται από το κυβερνών κόμμα VMRO-DPMNE), το άγαλμα του Μ.Αλεξάνδρου, έφιππου στον Βουκεφάλα, θα έχει ύψος 12 μέτρα, ενώ η βάση του θα έχει ύψος 10 μέτρα.
Συνολικά, το άγαλμα θα έχει ύψος 22 μέτρα και θα τοποθετηθεί στο κέντρο της πλατείας των Σκοπίων, το αργότερο μέχρι τον Οκτώβριο του 2010.

Τα προσεχή δύο χρόνια θα αναγερθούν στην πλατεία των Σκοπίων και περιμετρικά αυτής συνολικά 11 αγάλματα και μνημεία, το κόστος των οποίων, όπως γνωστοποίησε χθες ο δήμαρχος του "Κέντρου", στην αρμοδιότητα του οποίου ανήκουν οι εργασίες για την τοποθέτησή τους, θα κοστίσουν περίπου 10 εκ.ευρώ και θα χρηματοδοτηθούν από την κυβέρνηση της χώρας.
Ακριβότερο όλων είναι το άγαλμα του Μ.Αλεξάνδρου, για το οποίο θα δαπανηθούν 4,5 εκ.ευρώ.
Οι εργασίες επιχάλκωσης των αγαλμάτων που θα τοποθετηθούν στην κεντρική πλατεία των Σκοπίων γίνονται ήδη σε εξειδικευμένο εργαστήριο στην Φλωρεντία της Ιταλίας.
Η μεγαλύτερη σε κυκλοφορία εφημερίδα στην ΠΓΔΜ, η "Ντνέβνικ", έχει πρωτοσέλιδο τίτλο "Το άγαλμα του Μ.Αλεξάνδρου θα έχει το ύψος μίας οχταώροφης πολυκατοικίας".
Το καθεστώς Γκρούεφσκι δεν επιθυμεί, σύμφωνα με τις εξελίξεις, να εξοικονομήσει χρήματα και εν μέσω μίας παγκόσμιας οικονομικής κρίσης προτιμά να στήσει ένα άγαλμα (που σε λίγο καιρό θα αναγκαστεί να το καταστρέψει), παρά να μοιράσει αυτά τα χρήματα στους Σκοπιανούς πολίτες μέσα από ειδικά προγράμματα. Ο εθνικισμός, όπως άλλωστε έχουμε ξαναγάψει μέσα από αυτό το ιστολόγιο, είναι η λύση που επέλεξε για να διατηρηθεί στην εξουσία ο νεαρός πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ. Οι ακραίες λύσεις και οι συνεχείς προκλήσεις απέναντι στην Ελλάδα αλλά και απέναντι στην ιστορία, φαντάζουν να είναι μονόδρομος πλέον στον Γκρούεφσκι, που επιθυμεί μέσα από "οπερέτες" και πανηγυράκια της σειράς, να αποπροσανατολίσει τους Σκοπιανούς από την οικτρή πραγματικότητα που τους περιβάλλει και την οικονομική καταβαράθρωση στην οποία βρίσκονται τόσο οι ίδιοι όσο και το κρατίδιο.
Οι επιλογές αυτές του κυρίου Γκρούεφσκι μόνο ανταποδοτικά οφέλη δεν έχουν για τον λαό της ΠΓΔΜ και δεν είναι δυνατόν να κρατήσουν την αλήθεια κρυμμένη για μεγάλο χρονικό διάστημα...

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]