Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Παγώνουν οι σχέσεις Ρωσίας - ΝΑΤΟ

Αρνήθηκε ο Λαβρόφ να πάει στο ΝΑΤΟ

Ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ εγκατέλειψε τα σχέδια για να συμμετάσχει στα τέλη του το μήνα σε συνάντηση του Συμβουλίου ΝΑΤΟ-Ρωσίας, διαμαρτυρόμενος με τον τρόπο αυτό αφενός για την απέλαση ρώσων διπλωματών από το ΝΑΤΟ και αφετέρου λόγω της άσκησης που έχει προγραμματίσει να πραγματοποιήσει η Συμμαχία με τις Γεωργιανές ένοπλες δυνάμεις.
«Δεν είναι ο κατάλληλος χρόνος για τέτοιες συναντήσεις», δήλωσε η διπλωματική πηγή. «Δεν θα υπάρξει στο πολύ εγγύς μέλλον καμιά (ρωσική υπουργική) επίσκεψη ούτε συμμετοχή σε συναντήσεις στις Βρυξέλλες», δήλωσε διπλωματική πηγή.
Η Μόσχα προσπαθώντας να διασκεδάσει τις αντιδράσεις επεσήμανε πως ο Σ. Λαβρόφ ουδέποτε είχε επιβεβαιώσει επισήμως ότι θα συμμετάσχει στις συνομιλίες.
Στρατιωτική στάση στη Γεωργία λίγο πριν την έναρξη της άσκησης του ΝΑΤΟ
«Στάση» εκδηλώθηκε σε στρατιωτική βάση της Γεωργίας, δήλωσε ο υπουργός Άμυνας της χώρας Ντέιβιντ Σιχαρουλίτζε, καταγγέλλοντας ότι «κύριος στόχος της στάσης είναι να διαταραχθεί η διεξαγωγή των στρατιωτικών ασκήσεων του ΝΑΤΟ που αρχίζουν την Τετάρτη».
«Βρισκόμαστε σε διαπραγματεύσεις με τους στρατιώτες στη βάση Μουχροβάνι και ελπίζω ότι η εξέγερση θα λήξει σύντομα», είπε ο Γεωργιανός υπουργός Άμυνας.
Εξάλλου, όπως δήλωσε ο γεωργιανός πρόεδρος Μιχαήλ Σαακασβίλι, η κατάσταση βρίσκεται «υπό έλεγχο», προσθέτοντας ωστόσο, ότι «μεγάλης κλίμακας στρατιωτική στάση» είχε σχεδιασθεί.
Το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax μετέδωσε ότι ο διοικητής της βάσης Μουχροβάνι, Μαμούκα Γκοργκισβίλι, έκανε μία επικριτική για την κυβέρνηση Σαακασβίλι δήλωση, αλλά δεσμεύθηκε να μην χρησιμοποιήσει βία.
Όπως ανέφερε δημοσιογράφος του ειδησεογραφικού πρακτορείου Ρόιτερ, 30 τανκς και τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού κινούνταν στον δρόμο που οδηγεί από την πρωτεύουσα στη στρατιωτική βάση.
Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο, το πραξικόπημα συνέβη έξω από την πρωτεύουσα της χώρας, Τιφλίδα, ενώ όπως φέρεται να ανέφερε ο Σικχαρουλίντζε (David Sikharulidze), αξιωματούχοι του γεωργιανού στρατού τέθηκαν σε διαθεσιμότητα.
Από την πλευρά του το υπουργείο Εσωτερικών της Γεωργίας κατηγόρησε τη Ρωσία ότι βρίσκεται πίσω από την υποκίνηση στάσης σε πολλές στρατιωτικές μονάδες της Γεωργίας μια ημέρα πριν από την έναρξη των νατοϊκών ασκήσεων.
«Το υπουργείο Εσωτερικών πραγματοποιεί έρευνα για την ένοπλη εξέγερση που οργανώθηκε σε πολλές στρατιωτικές μονάδες. Απόστρατοι είναι αναμεμειγμένοι. Αυτό οργανώθηκε από τη Ρωσία και έχει ως ελάχιστο στόχο να διαταράξει τη διεξαγωγή των ασκήσεων του ΝΑΤΟ στη Γεωργία», δήλωσε νωρίτερα ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών.


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]