Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Κυβερνητικός ανασχηματισμός στην Τουρκία

Ανασυντάσσεται ο Ερντογάν εν όψει εξελίξεων

Σε κυβερνητικό ανασχηματισμό προχώρησε ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, επιδιώκοντας να δώσει νέα πνοή στην προσπάθεια αντιμετώπισης της οικονομικής κρίσης.
Σε συνέντευξη Τύπου, ο κ. Ερντογάν ανακοίνωσε τον αντικαταστάτη του υπουργού Οικονομίας, κ. Σιμτσέκ, ο οποίος είναι ο ΥΠΕΞ Αλί Μπαμπατσάν.
«Αποφάσισα να κάνω αλλαγές στο οικονομικό επιτελείο. Θέλουμε ο υπουργός Οικονομίας να είναι περισσότερο ισχυρός και να διευθύνει την οικονομία με το ένα χέρι» τόνισε.
Ο Μεχμέτ Σιμτσέκ είχε κατηγορηθεί από τον επιχειρηματικό κόσμο για «ανεπάρκεια» στη διαχείριση της κρίσης.
Στο υπουργείο Εξωτερικών επικεφαλής ορίσθηκε ο Αχμέτ Νταβούτογλου, ως σήμερα διπλωματικός σύμβουλος του πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Ο Νταβούτογλου δεν είναι βουλευτής και η ανάδειξη μη εκλεγμένου πολιτικού σε υπουργική θέση αποτελεί σπάνιο γεγονός στην Τουρκία.
Στη σκιά της οικονομικής κρίσης
Στόχος του ανασχηματισμού είναι να αντιμετωπιστεί με νέα δύναμη από το κυβερνών «Κόμμα για τη Δικαιοσύνη και την Ανάπτυξη» η σημερινή κατάσταση της τουρκικής οικονομίας, στη σκιά της διεθνούς οικονομικής κρίσης.
Πάντως, πολιτικοί αναλυτές εκτιμούν ότι δεν θα αλλάξουν οι βασικοί άξονες της οικονομικής και της εξωτερικής πολιτικής.
Η κυβέρνηση προβλέπει ότι το ΑΕΠ θα συρρικνωθεί κατά 3,6% έως 6% φέτος. Η ανεργία έχει σκαρφαλώσει στο 15,5%, από 11,6% στις αρχές του 2008.
Η τουρκική κυβέρνηση ελπίζει ότι σύντομα θα υπογράψει συμφωνία με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για την παροχή νέου δανείου, το ύψος του οποίου μπορεί να ανέλθει έως τα 45 δισ. δολάρια.
Εκπρόσωπος του κ. Ερντογάν δήλωσε νωρίτερα την Παρασκευή στο Reuters ότι ο Τούρκος πρωθυπουργός παρέδωσε προς έγκριση στον πρόεδρο της χώρας, Αμπντουλάχ Γκιουλ, τον κατάλογο με τα νέα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου.


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]