Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η Ασφάλεια των Ελλήνων της Κύπρου

Η καταστροφικότητα της Τουρκικής παρέμβασης

Το Κυπριακό είναι πρωτίστως θέμα ασφάλειας, που πηγάζει από την επιβουλή της Τουρκίας κατά του Ελληνισμού της Κύπρου. Στα πλαίσια λύσης Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας, ο Ελληνισμός της Κύπρου, που θα τεθεί υπό Τουρκοκυπριακή (Τ/Κ) διοίκηση, θα ζει σε συνθήκες ασφάλειας; Αυτό είναι κρίσιμο ερώτημα, που θα πρέπει να απαντηθεί, αφού ληφθούν υπόψη οι παράμετροι που το επηρεάζουν και είναι:
* Η συμπεριφορά της Τουρκίας έναντι του Ελληνισμού και των μειονοτήτων, καθώς και ο βαθμός συμμόρφωσής της προς τις συνθήκες που υπογράφει και
* Η μορφή του καθεστώτος και οι συνθήκες που θα επικρατούν στη ζώνη που θα ελέγχεται από τη τ/κ διοίκηση (Τ/Κ Συνιστώσα Πολιτεία).

Συμπεριφορά Τουρκίας
* Η συμπεριφορά της Τουρκίας έναντι των ελληνικών πληθυσμών και των μειονοτήτων αποδίδεται παραστατικά από τον Άγγλο πολιτικό Gladstone, τον οποίο επικαλείται ο Αμερικανός Γενικός Πρόξενος στη Σμύρνη, George Horton, κατά τη Μικρασιατική Καταστροφή, στο Βιβλίο του «Η μάστιγα της Ασίας», σελ. 35-37 εκδόσεις «ΕΣΤΙΑΣ». Δήλωσε για τους Τούρκους «Όπου κι αν πήγαν μια φαρδιά κηλίδα αίματος ακολούθησε το πέρασμά τους. Όπου απλώθηκε η κυριαρχία τους, εξαφανίστηκε ο πολιτισμός».
* Ο Ελληνισμός και άλλοι λαοί βίωσαν τραυματικές εμπειρίες από τη βίαιη, απάνθρωπη και επεκτατική πολιτική της Τουρκίας που συνεχίζεται μέχρι σήμερα. Στη συνείδηση των Ελλήνων της Κύπρου φωλιάζει η καχυποψία και ο φόβος για τη χώρα αυτή που:
- Αρνείται πεισματικά να αναγνωρίσει τις γενοκτονίες που διέπραξε σε βάρος του Ελληνισμού της Μ. Ασίας, των Αρμενίων και των Κούρδων.
- Προέβη σε συστηματική εξόντωση των ελληνικών μειονοτήτων στην Κωνσταντινούπολη (το 1923 ήσαν 300.000 σήμερα είναι 1500), την Ίμβρο και την Τένεδο (το 1923 ήσαν 15.000 σήμερα είναι 400) κατά παράβαση διατάξεων της Συνθήκης της Λωζάνης (1923) και των εγκλωβισμένων της Καρπασίας (το 1975 ήσαν 20.000 σήμερα είναι 400) κατά παράβαση της Συνθήκης της Γ΄ Βιέννης (1975).
- Εισέβαλε παράνομα στην Κύπρο το 1974, διέπραξε εθνοκάθαρση, βιαιοπραγίες κατά του πληθυσμού, ξερίζωσε από το βόρειο τμήμα τους Έλληνες, κατέστρεψε την πολιτιστική και θρησκευτική κληρονομιά τους, εκμεταλλεύεται τις περιουσίες τους, άλλαξε τα ελληνικά τοπονύμια, προέβη σε εποικισμό, ίδρυσε παράνομο καθεστώς και τηρεί μέχρι σήμερα ισχυρές κατοχικές δυνάμεις κατά παράβαση του Διεθνούς Δικαίου, ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και της:
* Ευρωπαϊκής Σύμβασης για την προστασία των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Θεμελιωδών Ελευθεριών (1950) και
* Συνθήκης της Γενεύης (1949)
Συμπερασματικά η Τουρκία ακολουθεί στρατηγική εξόντωσης των μειονοτήτων και παραβίασης των συνθηκών που υπογράφει, με την προβολή της στρατιωτικής ισχύος της.
Καθεστώς στην Τ/Κ Συνιστώσα Πολιτεία
Θα υπάρχουν αυξημένοι κίνδυνοι για την ασφάλεια της μειοψηφίας των Ελλήνων, που θα ζουν στη ζώνη αυτή, αν λάβει κανείς υπόψη του:
- Το καθεστώς καταπίεσης, το οποίο βιώνουν καθημερινά οι 400 εναπομείναντες εγκλωβισμένοι μας στην Καρπασία (περιορισμοί ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθεριών σε όλους τους τομείς των δραστηριοτήτων τους) και η εμμονή της τουρκικής πλευράς σε αποκλίσεις από το Ευρωπαϊκό Κεκτημένο στα πλαίσια λύσης του Κυπριακού. Αποκλίσεις σε βάρος των Ελλήνων.
- Ότι οι έποικοι θα αποτελούν την πλειοψηφία (για κάθε 1 Τ/κ αντιστοιχούν περίπου 3 Τούρκοι έποικοι).
- Ότι τον ουσιαστικό έλεγχο θα ασκεί η Τουρκία μέσω:
* Των εποίκων
* Των στρατευμάτων και επεμβατικών δικαιωμάτων που εμμένει η Τουρκία να διατηρήσει στα πλαίσια οποιασδήποτε λύσης.
* Των διμερών συμφωνιών που υπογράφτηκαν μεταξύ Τουρκίας και ψευδοκράτους (άνω των 60) που εμμένει η Τουρκία να ενσωματωθούν στη λύση. Οι συμφωνίες αυτές μετατρέπουν τα κατεχόμενα σε επαρχία της Τουρκίας και εκχωρούν κυριαρχικά δικαιώματα του Κυπριακού Κράτους στην Τουρκία, ιδιαίτερα στο θαλάσσιο και εναέριο χώρο.
- Ότι ενδέχεται το σύνταγμα της συνιστώσας Τ/Κ πολιτείας να περιέχει διατάξεις οι οποίες θα επηρεάζουν αρνητικά τους Έλληνες που θα κατοικούν στην τ/κ ζώνη.
- Ότι η Τουρκία επιδιώκει τον πλήρη αφοπλισμό του Κυπριακού Κράτους, που δεν θα έχει δυνατότητα να προστατεύει τους πολίτες του, αλλά η ασφάλειά τους θα βρίσκεται στα χέρια των ξένων στρατιωτικών αποσπασμάτων με κίνδυνο να βιώσουν πάλιν τις ίδιες τραυματικές εμπειρίες όπως εκείνες της περιόδου 1974 μέχρι σήμερα.
Υπό το πρίσμα αυτού του καθεστώτος, που προοιονίζει η Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία, εκτιμάται ότι ο Ελληνισμός στη ζώνη υπό τον έλεγχο της τ/κ διοικήσεως (στην πραγματικότητα της Τουρκίας) θα αντιμετωπίσει σοβαρά προβλήματα ασφάλειας και θα έχει την τύχη των εγκλωβισμένων της Καρπασίας. Θα συρρικνωθεί και αφανιστεί για πάντα από τις πατρογονικές του εστίες εφόσον η τ/κ διοίκηση θα τελεί υπό τον πλήρη έλεγχο της Τουρκίας (επεμβατικά δικαιώματα, στρατεύματα, έποικοι, διμερείς συμφωνίες, αφοπλισμός Κύπρου).
Παρόμοιο πρόβλημα θα αντιμετωπίσει και ο Ελληνισμός, στη ζώνη της ε/κ διοίκησης, εφόσον αφοπλισθεί πλήρως η Κύπρος και η Τουρκία διατηρήσει τα επεμβατικά δικαιώματά της.
ΤΟΥ ΦΟΙΒΟΥ ΚΛΟΚΚΑΡΗ Αντιστράτηγος ε.α.
Πηγή

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]