Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Κύπρος: Η προσπάθεια να πεισθούν οι Σταυρωμένοι πως πρέπει να ζήσουν με τους σταυρωτές τους

Λοχίας της 33 Μ.Κ. Κωστάκης Ρωσσίδης

Ε Ι Χ Α Ν ΚΟΥΒΑΛΗΣΕΙ και πολλούς δημοσιογράφους οι Εγγλέζοι δυνάστες, στον Μαχαιρά, εκείνη την Κυριακή 3η Μαρτίου 1957. Με τους Ιούδες και Εφιάλτες που αξιοποίησαν, είχαν τη βεβαιότητα ότι τα ΜΜΕ θα απαθανάτιζαν και θα μετέδιδαν παγκοσμίως τον θρίαμβο των βρετανικών στρατευμάτων: Τον εξευτελισμό και τη σύλληψη του επικηρυγμένου, ως «επικίνδυνου τρομοκράτη», υπαρχηγού της ΕΟΚΑ Γρηγόρη Αυξεντίου.
Οι Εγγλέζοι την έπαθαν όμως. Οι δημοσιογράφοι παρακολούθησαν ιδίοις όμμασιν, απαθανάτισαν και μετέδωσαν σε όλο τον κόσμο την ανυπέρβλητη ελληνική ανδρεία του ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ στην κορυφαία θυσία του Αυξεντίου για τη λευτεριά.

Σ Τ Α ΕΞΙΣΟΥ ηρωικά θυσιαστήρια της προδομένης και ήδη καθημαγμένης Κύπρου του 1974, απέναντι στις ορδές των τουρκικών στρατευμάτων του Αττίλα εισβολέα, δεν υπήρχαν δημοσιογράφοι να απαθανατίζουν τους Αυξεντιωμένους αξιωματικούς, υπαξιωματικούς και οπλίτες, πολεμιστές της Εθνικής Φρουράς και την ΕΛΔΥΚ που, Τοις Κείνων Ρήμασι Πειθόμενοι, θυσιάζονταν πεζομαχούντες για της πατρίδας τη λευτεριά:
Μ Ε Σ Α στην κόλαση του πυρός των συντριπτικά υπέρτερων δυνάμεων των εισβολέων, στο χάος και στη φρίκη, εκεί στις προδομένες κυπριακές Θερμοπύλες της Κερύνειας, Δευτέρα 22 Ιουλίου 1974, ο 19χρονος λοκατζής της 33 Μοίρας Καταδρομών ΚΩΣΤΑΚΗΣ Α. ΡΩΣΣΙΔΗΣ, από το Ακάκι, δεν το 'βαλε στα πόδια. Δεν ετράπη εις άτακτον φυγήν. Ούτε ύψωσε λευκό πανί. Και στις προτροπές άλλων να σώσει το ήδη τραυματισμένο τομάρι του, αποκρίθηκε σαν Αυξεντίου: «Εγώ θα μείνω. Δεν εγκαταλείπω τον λοχαγό και τους άνδρες μου». Κι έμεινε. Στο ίδιο εκείνο ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ του Μαχαιρά του 1957 και των πρώτων Θερμοπυλών του 480 π.Χρ. Έμεινε συμπολεμιστής μαχόμενος. Πιστός στον όρκο «ου καταισχυνώ όπλα τα ιερά, ουδ’ εγκαταλείψω τον παραστάτην ότω αν στοιχήσω». Δεν ήσαν εκεί δημοσιογράφοι ν’ απαθανατίσουν την επανάληψη της ελληνικής ανδρείας και την ηρωική αυτοθυσία δεκάδων Αυξεντιωμένων παλληκαριών του 1974, ανάμεσά τους και του λοχία της 33ΜΚ Κωστάκη Ρωσσίδη.
Σ Η Μ Ε Ρ Α, μετά από 35 χρόνους συνεχιζόμενης Σταύρωσης, τα εντοπισθέντα στη σκλαβωμένη γη της Κερύνειας, μαρτυρικά οστά του ηρωικού καταδρομέα, κηδεύονται στη γενέτειρά του. Στην Παναγία Χρυσελεούσα, στο Ακάκι, ώρα 14.00. Λευτεριάς λίπασμα, όπως τόσων άλλων ηρωικώς αγωνισαμένων και ενδόξως πεσόντων Ελλαδιτών και Κυπρίων συμπολεμιστών. Όσοι πιστοί…
ΕΡΩΤΗΣΗ
Τόσες «ζωντανές κι απευθείας» μεταδόσεις και προβολές, από τα ημέτερα ΜΜΕ, των παράνομων «εκλογών», ενός παράνομου, κατοχικού καθεστώτος, με ένα παράνομο και, κατά πλειονότητα εποίκων, «εκλογικό σώμα», όλων, ανεξαιρέτως, γνήσιων προϊόντων συνεχιζόμενου, διαρκούς Εγκλήματος Πολέμου της Τουρκίας σε βάρος της ανεξαρτησίας, κυριαρχίας και εδαφικής ακεραιότητας, της βιαίως διχοτομημένης Κυπριακής Δημοκρατίας, είναι για να εμπεδώσει ο Σταυρωμένος λαός τη φυσιογνωμία του εκκολαπτόμενου Συνεταιρισμού του με τους Σταυρωτές του; Ενός «τετέλεσται» άνευ Αναστάσεως;
Λάζ. Α. Μαύρος


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]