Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Σε ποιον ανήκει ο κόσμος;

Η ερώτηση θα μπορούσε να είναι και, ποιος κάνει κουμάντο στον κόσμο! Διότι ως γνωστόν ο σπιτονοικοκύρης αποφασίζει για τα του οίκου του! Αλλά ας δούμε το τεχνικό μέρος: Η Βασίλισσα Ελισάβετ ΙΙ της Αγγλίας είναι η μεγαλύτερη γαιοκτήμονας στον κόσμο! Πέραν ότι είναι η αρχηγός κράτους της Μεγάλης Βρετανίας, είναι τυπικά και ουσιαστικά αρχηγός και ιδιοκτήτρια άλλων 31 κρατών αφού της ανήκουν περίπου 27 εκατομμύρια τετραγωνικά χιλιόμετρα γης, δηλ. περισσότερο από το 1/6 της έκτασης γης όλου του πλανήτη!
Η Βασίλισσα της Αγγλίας είναι ο μόνος άνθρωπος στον κόσμο του οποίου ανήκουν ολόκληρα κράτη! Η ιδιοκτησία αυτών των εδαφών δεν έχει να κάνει με την ιδιότητα της σαν αρχηγού κράτους! Είναι ιδιωτική ιδιοκτησία! Η αξία της γης που της ανήκει ανέρχεται σύμφωνα με εκτιμήσεις στα 16 τρις Ευρώ! Με άλλα λόγια είναι μακράν ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο.

Η ιδιοκτησία της προστατεύεται από νόμους στα κράτη τα οποία της ανήκουν ή των οποίων είναι αρχηγός κράτους.Η περισσότερη γη στην ιδιοκτησία της βρίσκεται στον Καναδά, το δεύτερο μεγαλύτερο κράτος στον κόσμο μετά την Ρωσία, όπου κατέχει 10 εκατομμύρια τετραγωνικά χιλιόμετρα.Μετά στην Αυστραλία με 7,7 εκατομμύρια τετραγωνικά χιλιόμετρα, Παπούα Νέα Γουινέα με 460 χιλιάδες τετραγωνικά χιλιόμετρα, Νέα Ζηλανδία με 260 χιλιάδες τετραγωνικά χιλιόμετρα και Μεγάλη Βρετανία με 250 χιλιάδες τετραγωνικά χιλιόμετρα!
Σύγκριση σε τέτοια μεγέθη μπορούν να γίνουν μόνο με ιδιοκτησίες κρατών.Το ρωσικό κράτος π.χ. έχει στην κατοχή του 17 εκατομμύρια τετραγωνικά χιλιόμετρα, η Κίνα 9,7 εκατομμύρια τετραγωνικά χιλιόμετρα, οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής των οποίων ανήκει το 1/3 του αμερικανικού κράτους δηλ. περίπου 3,1 εκατομμύρια τετραγωνικά χιλιόμετρα.Ο Βασιλιάς της Σαουδικής Αραβίας έχει στην κατοχή του 2,2 εκατομμύρια τετραγωνικά χιλιόμετρα.Μετά την Βασίλισσα Ελισάβετ ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο.
Η φωτογραφία με όλους τους ηγέτες στον κόσμο που βγήκε κατά την διάρκεια της συνάντησης των G-20 στο Λονδίνο πριν μερικές εβδομάδες μπορεί να έχει λοιπόν και συμβολικό χαρακτήρα:
Η Βασίλισσα Ελισάβετ στο κέντρο και στο πλάι της οι ηγέτες της Ρωσίας, Κίνας και ο Βασιλιάς της Σαουδικής Αραβίας. Ο Obama βρέθηκε εκεί που του... "αρμόζει", δηλ. από πίσω! Αν τον έβαλαν εκεί επειδή τόλμησε να απομακρύνει την προτομή του Winston Churchill από το γραφείο του στο Λευκό Οίκο ή άλλων λόγων δεν μπορούμε να ξέρουμε. Ο σύζυγος της Βασίλισσας Ελισάβετ, ο πρίγκηπας Φίλιππος, είναι πάντως γνωστός ρατσιστής, αφού έχει κάνει πολλές φορές απρεπείς σχόλια σε διάφορες εκδηλώσεις, κάτι που επανέλαβε όταν έγινε η συνάντηση με το ζεύγος Obama!
Στην παρακάτω φωτογραφία ο Obama υποκλίνεται στον Βασιλιά της Σαουδικής Αραβίας! Σύμφωνα με το πρωτόκολλο ο πρόεδρος της Αμερικής δεν χρειάζεται να υποκλιθεί μπροστά σε κανένα:
Ας μην γελιόμαστε. Το κουμάντο στον κόσμο κάνει ακόμα η Αγγλία και το Λονδίνο. Η λεγόμενη "City of London" είναι το τραπεζικό και χρηματιστικό κέντρο του κόσμου. Αυτή η περιοχή του Λονδίνου είναι ουσιαστικά αυτόνομη και διαχειρίζεται από την λεγόμενη "City of London Corporation", που είναι δικαιοδοτικά ανεξάρτητη, διαθέτει ιδιαίτερα προνόμια τα οποία της έδωσε ο βασιλικός οίκος και ηγείται από τον "Lord Mayor of London". Αυτό το αξίωμα είναι διαφορετικό από τον δήμαρχο του Λονδίνου. Ο "Lord Mayor" του Λονδίνου δεν εκλέγεται δημοκρατικά, αλλά διορίζεται.
Η "City of London" διαθέτει δική της αυτόνομη αστυνομική αρχή που είναι ανεξάρτητη από την υπόλοιπη αστυνομική εποπτεία της πόλης! Στην "City of London" εργάζονται σχεδόν δύο εκατομμύρια χρηματιστές, τραπεζίτες, μάνατζερ κλπ. Το τζίρο των χρηματικών και τραπεζικών συναλλαγών ανέρχεται στο 30% του βρετανικού ΑΕΠ! Στο κέντρο της "City of London" βρίσκεται και η "μητέρα όλων των κεντρικών τραπεζών", η "Bank of England". Το κέντρο της φιλελεύθερης χρηματαγοράς και του καπιταλισμού δεν έχει αλλάξει τους τελευταίους τρεις αιώνες!
Πηγή


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]