Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Την αναγνώριση του ψευδοκράτους μέσα από τις συνομιλίες επιδιώκει η Τουρκία

Επιθυμούμε δύο δημοκρατίες και δύο λαούς!

Ο νικητής των προχθεσινών λεγόμενων εκλογών στις κατεχόμενες περιοχές της Κύπρου, Ντερβίς Έρογλου, δήλωσε ότι το κόμμα του υποστηρίζει κάθε λύση που αναγνωρίζει «δύο λαούς, δύο κράτη και δύο δημοκρατίες» στο νησί.
Πρόσθεσε ότι ο ίδιος θα εργαστεί για μια σύντομη λύση στο κυπριακό.
Για το αποτέλεσμα της αναμέτρησης, είπε ότι ο στόχος του για 28 έδρες δεν επιτεύχθηκε, επειδή τις τελευταίες τρεις μέρες έφθασαν κάποιοι από την Άγκυρα που επηρέασαν τους ψηφοφόρους.

Ο υπουργός άνευ χαρτοφυλακίου της Τουρκίας αρμόδιος για κυπριακές υποθέσεις Τζεμίλ Τσιτσέκ έκαμε και αυτός λόγο για δύο δημοκρατίες και δύο λαούς και ισχυρίστηκε ότι οι λεγόμενες εκλογές θα συμβάλουν στη λύση του κυπριακού.
Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μεχμέτ Αλι Ταλάτ αποδίδει τη νίκη του Κόμματος Εθνικής Ενότητας στην απογοήτευση των Τουρκοκυπρίων από την μη εκπλήρωση των υποσχέσεων που δόθηκαν από την Ευρωπαϊκή Ένωση για άρση της λεγόμενης απομόνωσης και στην προπαγάνδα ότι δεν υπάρχουν ελπίδες για λύση του Κυπριακού.
Ωστόσο, παραδέχτηκε ότι τα πολλά οικονομικά προβλήματα στα κατεχόμενα αύξησαν τις ψήφους προς το κόμμα του Ντερβίς Έρογλου.
Ανεξάρτητοι αναλυτές στις κατεχόμενες περιοχές εκτιμούν ότι αρκετοί ψηφοφόροι του Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού Κόμματος ψήφισαν το Κόμμα Εθνικής Ενότητας για να το εκδικηθούν επειδή δεν εκπλήρωσε πολλές από τις υποσχέσεις του.
Όπως δήλωσαν, τα ποσοστά του κόμματος Εθνικής Ενότητας αυξήθηκαν λόγω της ανεργίας, της βαριάς φορολογίας και της μη εκπλήρωσης των προσδοκιών στο Κυπριακό.
Εντολή Ερντογάν στον Έρογλου για συνέχιση των συνομιλιών
«Το τουρκοκυπριακό κόμμα που κέρδισε τις βουλευτικές εκλογές στην κατεχόμενη Κύπρο πρέπει να υποστηρίξει την ειρηνευτική διαδικασία με τους Ελληνοκυπρίους», δήλωσε σήμερα ο Τούρκος πρωθυπουργός, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, οι σύμμαχοι του οποίου ηττήθηκαν στις εκλογές στα κατεχόμενα, δήλωσε ότι «οι ειρηνευτικές συνομιλίες δε θα επηρεαστούν από τη νίκη του ακροδεξιού κόμματος Εθνικής Ενότητας του Ντερβίς Έρογλου».
«Είναι απαραίτητο να εκφράσουμε την επιθυμία μας, το αποτέλεσμα των εκλογών να λειτουργήσει υποστηρικτικά προς την ήδη υπάρχουσα διαδικασία. Δεν θα υποστηρίξουμε οποιαδήποτε ενέργεια που θα αποδυναμώνει το χέρι του Ταλάτ, ο οποίος άρχισε αυτές τις διαπραγματεύσεις», ανέφερε ο Ερντογάν στην εβδομαδιαία ομιλία του στα μέλη του κόμματός του AKP στην Άγκυρα.
«Θα ήταν πολύ άσχημο η νέα κυβέρνηση να τερματίσει τις διαπραγματεύσεις ή να συνεχίσει τις διαπραγματεύσεις πάνω σε μία διαφορετική γραμμή από αυτή που ακολουθήθηκε μέχρι σήμερα», σημείωσε ο Τούρκος πρωθυπουργός.
«Η διαδικασία πρέπει να συνεχιστεί ακριβώς όπως προηγουμένως. Δεν θα υποστηρίξουμε ποτέ μια θέση που θα αποδυνάμωνε τον κ. Ταλάτ», κατέληξε.
Ποιά είναι η θέση Χριστόφια;
Από τον κύριο Χριστόφια, φυσικά, δεν έχει υπάρξει καμία ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ απάντηση στον παρεμβατισμό επί της διαδικασίας, από την Τουρκική πλευρά και ιδιαίτερα από τον Τούρκο πρωθυπουργό Ταγίπ Ερντογάν. Αν και την απάντηση ο Κύπριος πρόεδρος την οφείλει απέναντι στον Ελληνισμό της Κύπρου και της Ελλάδας, που μέχρι στιγμής έχει φροντίσει να τον κρατήσει στα μαύρα σκοτάδια σχετικά με τις συνομιλίες και για το τι πραγματικά συζητά με τον κύριο Ταλάτ, ο οποίος εκπροσωπεί τις δυνάμεις της τουρκικής κατοχής. Τι θα απαντήσει στους Τούρκους ο κύριος Χριστόφιας πέρα από τυπικές δηλώσεις; Μα φυσικά τίποτε!!! Για ακόμη μία φορά θα "προσκυνήσει" και θα "υπακούσει" στις εντολές της αναβαθμισμένης (πλέον) Τουρκίας...
Τι περιμένουμε από τον Κύπριο πρόεδρο; Τίποτε λιγότερο από τα χειρότερα... Δυστυχώς...


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]