Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Οι συνομιλίες Χριστόφια - Ταλάτ ολοκληρώνονται τον Απρίλιο

Στα πάρε-δώσε ελπίζει ο Ταλάτ

Ο πρώτος γύρος των απευθείας συνομιλιών θα ολοκληρωθεί στο τέλος Απριλίου ή το αργότερο στις αρχές Μαΐου, αναφέρει ο Τ/κ ηγέτης Μεχμέτ Αλί Ταλάτ σε συνέντευξή του στην εφημεριδα «Γενί Ντουζέν», που δημοσιεύθηκε χθες.
Μετά, προσθέτει, θα επανεξεταστεί στα γρήγορα το όλο έργο και θα ακολουθήσει η φάση του πάρε-δώσε. Κατά τον κ. Ταλάτ, στη φάση εκείνη η εμπλοκή του διεθνούς παράγοντα είναι απαραίτητη, ενώ πρόσθεσε ότι η τ/κ πλευρά επιθυμεί την εμπλοκή των ΗΕ και την επιτάχυνση της διαδικασίας.

Κατά διαστήματα, είπε, απαιτεί περισσότερα από αυτά που προνοούσε το σχέδιο Ανάν και αφορούσαν την ισχύ των Τ/κ στην κεντρική ομοσπονδιακή δομή.
Για το άνοιγμα των λιμανιών της Τουρκίας σε πλοία υπό κυπριακή σημαία υποστήριξε ότι αυτό είναι αδύνατο έως ότου επιτευχθεί η λύση του Κυπριακού.
Στο μεταξύ, ο τ/κ Τύπος προβάλλει τις δηλώσεις Ταλάτ για τη συνάντηση με το Σουηδό ΥΠΕΞ και το ΓΓ του ΟΗΕ. Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, τη θέση του ότι μέχρι το τέλος του 2009 το Κυπριακό είναι δυνατόν και πρέπει να επιλυθεί επανέλαβε ο Τ/κ ηγέτης Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, ενημερώνοντας τα ΜΜΕ στην Κωνσταντινούπολη και το παράνομο αεροδρόμιο Τύμπου, για τις επαφές του στη Σουηδία και τη Γαλλία. Για τη συνάντηση με το Σουηδό ΥΠΕΞ Καρλ Μπιλντ, ο κ. Ταλάτ είπε ότι ήταν εποικοδομητική, προσθέτοντας ότι του δόθηκε η ευκαιρία να τον ενημερώσει για τις τουρκικές θέσεις στις συνεχιζόμενες απευθείας συνομιλίες, κάτι που -όπως είπε- κάνει η ε/κ πλευρά ως μέλος της ΕΕ. Ζήτησε, επίσης, όπως η ΕΕ άρει τη λεγόμενη απομόνωση των Τ/κ.
Αναφερόμενος στη συνάντηση στο Παρίσι με τον ΓΓ του ΟΗΕ, ο Τ/κ ηγέτης είπε ότι τον ενημέρωσε για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό και του ζήτησε ενεργότερη συμμετοχή στη διαδικασία.


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]