Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Επιδεινώθηκε η κατάσταση του τραυματία αστυνομικού

Μπήκε εσπευσμένα στο χειρουργείο

Σοβαρή επιδείνωση παρουσίασε το πρωί η κατάσταση της υγείας του 30χρονου αστυνομικού της ομάδας Δ, Σπύρου Θεοδώρου, ο οποίος, μαζί με έναν ακόμη συνάδελφό του, δέχτηκε τα πυρά αγνώστων λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Παρασκευής στην οδό Σκιάθου, στην Κυψέλη.
Σήμερα το πρωί μετά από μαγνητική εξέταση στην οποία υπεβλήθη ο άτυχος ειδικός φρουρός, ανευρέθη οίδημα στον εγκέφαλο και λίγο μετά τις 8 μπήκε εσπευσμένα στο χειρουργείο.
Μετά το πέρας του χειρουργείου, το οποίο είναι σε εξέλιξη, αναμένεται ιατρικό ανακοινωθέν.

Παραμένοντας όμως στο γεγονός της επίθεσης κατά των αστυνομικών, θα πρέπει να σημειώσουμε πως κατά τους τελευταίους μήνες το συγκεκριμένο φανόμενο έχει πάρει την μοφή "επιδημίας". Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που αστυνομικοί δέχθηκαν επιθέσεις, στοχευμένες και με διαθέσεις φυσικής εξόντωσής τους. Στις επιθέσεις αυτές,μάλιστα, έχει παρατηρηθεί η συστηματική αφαίρεση των όπλων από τους αστυνομικούς-θύματα των επιθέσεων αυτών.
Έτσι, τα κλεμμένα αστυνομικά όπλα που κυκλοφορούν (ιδιαίτερα στην Αθήνα) δημιουργούν ένα αίσθημα ανασφάλειας ως προς το μέλλον και την πιθανή χρήση τους που ενδέχεται να υπάρξει, αλλά ταυτόχρονα βάζουν σε μεγάλες σκέψεις τους υπεύθυνους αξιωματικούς ασφαλείας για το εάν και πως θα πρέπει οι αστυνομικοί να ανταποκρίνονται σε καθημερινά περιστατικά όπου παραμονεύει η πιθανότητα σχεδισμένης επίθεσης εναντίον τους, μέσα από καλά στημένες ενέδρες που σαν τελικό στόχο έχουν την αφαίρεση των υπηρεσιακών τους περιστρόφων.
Πώς, αλήθεια, θα χρησιμοποιηθούν τα συγκεκριμένα κλεμμένα όπλα εάν αποφασισθεί από τους ινστρούχτορες των κουκουλοφόρων ή από αλλοδαπούς (που πιθανότατα είναι κάτοχοι των κλεμμένων αστυνομικών όπλων), μία ακόμη επίθεση κατά της κοινωνίας και της έννομης τάξης (όπως τον Δεκέμβριο του 2008);
Το ερώτημα αυτό είναι ο μεγάλος φόβος και το ουσιαστικό πρόβλημα που αυτή τη στιγμή καλούνται να απαντήσουν και να λύσουν οι υπεύθυνοι της Αστυνομίας, προκειμένου να προλάβουν εξελίξεις που θα είναι πάρα πολύ δυσάρεστες...


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]