Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο Vasko κρατείται επειδή πολέμησε το καθεστώς Γκρούεφσκι

Υπάρχουν αποδείξεις του αγώνα του

Μία επιστολή αναγνώστη του ιστολογίου, που γνωρίζει πολλά μέσα από τα Σκόπια, δημοσιεύεται σήμερα. Ο σκοπός της δημοσίευσης είναι η εντατικοποίηση, αλλά και η συσπείρωση των προσπαθειών ΟΛΩΝ μας, στην προσπάθεια να βρεθεί και να απελευθερωθεί ο Βάσκο Γκλιγκορίεβιτς.
Η πλήρης απάθεια της κυβέρνησης Γκρούεφσκι, αλλά και η προσπάθεια αποπροσανατολισμού των ερευνών για την ανεύρεση του Βάσκο, επιβεβαιώνουν (δυστυχώς) τις υποψίες και τους φόβους για το χειρότερο... Ο Βάσκο δεν φιλοξενείται σε κάποια ψυχιατρική κλινική, αλλά κρατείται επειδή αντιτάχθηκε στον φασισμό της Σκοπιανής κυβέρνησης.

Τα ψεύδη που προσπαθούν να διασπείρουν διάφοροι παράγοντες των Σκοπίων, περί μη ύπαρξης του Βάσκο (έκαναν έρευνα και δεν τον βρήκαν ούτε στους τηλεφωνικούς καταλόγους, αλλά ούτε και στους εκλογικούς καταλόγους, ενώ δεν έψαξαν στο πανεπιστήμιο όπου έκανε το μεταπτυχιακό του...!) δεν κρύβουν και την χαρά τους για την εξέλιξη-εξαφάνιση του φιλέλληνα ακτιβιστή, του επιστήμονα που δεν ήθελε να κρυφθεί η αλήθεια, του ανθρώπου που αγωνιζόταν για τα ιδανικά της ελευθερίας και της δημοκρατίας.
Η επιστολή του αναγνώστη
Σε κάποια φωτοτυπία που έχετε αναρτήσει - στο τέλος θα την δείτε- υπάρχει μήνυση του Vasko Gligorov (Васил Глигориевиќ, Васил Глигоров, Васко Глигоријевиќ, Васко Глигоров, Васко Малиновски ), εναντίων του "πανίβλακα" Atanas Botev (АТАНС БОТЕВ ), ημερομηνία 01/04/08, http://kostasxan.blogspot.com/2009/02/vasilije-gligorijevic.html, επαγγελμα γραφίστας, ο οποίος σχεδίασε και τύπωσε την αμφισα με την Ελληνική σημαία και στην θέση του σταυρού τον αγκυλωτό σταυρό μαζί με τους γενίτσαρους. Όλες οι εξηγήσεις που έδωσε ως σήμερα δεν έχουν πείσει και τους ίδιους τους Σκοπιανούς, πολλοί από τους οποίους αναρωτιούνται από πού τόσα χρήματα!!!! για να τυπώσει τόσες πολλές και ακριβές αφίσεες;!!!
Από κάτω η φωτοτυπία του συμβολαιογράφου - Mersim Polozani πρώην υφυπουργού δικαιοσύνης - για το γνήσιο της υπογραφής και ταυτοπροσωπίας. Και εδώ πιστεύουμε ότι δεν είναι τυχαίο που ο Βάσκο αποφάσισε να απευθυνθεί σε αυτόν.
Γνωρίζοντας την μέχρι τώρα στάση του Βασκο, θεωρούμαι ότι θα ηταν αδύνατον να τον μεταπείσουν να αποσύρει αυτήν την αγωγή.
Για το καθεστώς Γρούεβσκη, νομίζουμε ότι δεν βολεύει αυτή η αγωγή να φτάσει στο ακροατήριο, γιατί πρεπει να εκδοθεί κάποια απόφαση. Όποια απόφαση και αν έχουμε θα είναι εναντίων του Γρούεβσκι. Άλλο ο πολιτικός λόγος και άλλο μια απόφαση δικαστηρίου. Σκεφτείτε το και θα καταλάβετε τι εννοώ. Αν η απόφαση είναι αρνητική για τον Βασκο θα μπορούσε να φτάσει μέχρι το Ευρωπαϊκό δικαστήριο. Αν είναι θετική θα είναι καταπέλτης για τον Γρουεβσκι. Πιστεύουμε ότι το κλειδί της όλης υπόθεσης –απαγωγής του Βασκο- είναι αυτή η αγωγή περισσότερο και λιγότερο η φιλελληνική στάση του Βασκο.
Είναι δε αδιανόητο, να περιμένουμε την αντίδραση της πολιτεία. Ως τότε αν δεν τον ‘αυτοκτονήσουν’ όπως τον δημοσιογράφο στο Kicevo, μέσα σε έναν κουβά νερό, θα τον καταστρέψουν νοητικά. Αν ο Παπαθεμελής δεν θέλει να το "παίζει" σαν τους άλλους πολιτικούς, νομίζω ότι έχει τα κότσια και το σθένος να έρθει στα Σκόπια.
Από την μια είναι πολιτικό πρόσωπο, από την άλλη δεν είναι κυβερνητικός παράγοντας. Επικοινωνήστε μαζί του (Παπαθεμελή)και επισκεφτείτε τον Βάσκο.
Όλα είναι δυο (2) ώρες δρόμο. Ντροπή μας… έλεος…
Γιώργος




Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]