Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ανθελληνική "Ελληνολατρεία"...

"Κέντρα" φροντίζουν την αποσύνθεσή μας

Γιατί γνωρίζω δεν σημαίνει την όποια ποσότητα, αλλά την ποιότητα της γνώσης. Σημαίνει κάποια «κλειδιά», που η γνώση τα προσφέρει, όχι στους ναρθηκοφόρους, αλλά στους βάκχους του αρχαίου πνεύματος.
Χωρίς τα οποία, απλά ο καθένας παπαγαλίζει και φλυαρεί διάφορες ασυναρτησίες, που του σερβίρισαν. Ωσάν τον «Ηγεμόνα εκ Δυτικής Λιβύης» του Καβάφη...
Αυτός, που αγαπά κάτι πραγματικά, εστιάζει την προσοχή του στο αντικείμενο της αγάπης του και αδιαφορεί ή δευτερευόντως ενδιαφέρεται για τα οποιαδήποτε άλλα. Και γίνεται τόσο λιγότερο εριστικός με τους άλλους, όσο περισσότερο ερωτικός είναι με το αντικείμενο της δικής του αγάπης. Και τανάπαλιν…

Αυτό, κατά τη γνώμη μου, σημαίνει ότι υπάρχουν κάποια κέντρα, περισσότερο αλλοδαπά και λιγότερο ημεδαπά, που ασχολούνται συστηματικά με την αποδιοργάνωση και αποσύνθεση της χριστιανικής πίστης και σκέψης. Χωρίς αντίστοιχα να υπάρχει πραγματικό και ουσιαστικό ενδιαφέρον για την αρχαία ελληνική σκέψη.
Και θα προχωρήσω ακόμη παραπέρα, λέγοντας ότι η προσπάθειά τους αυτή διέπεται, όχι απλά από αντιχριστιανικό, αλλά σε τελική ανάλυση από ανθελληνικό πνεύμα. Με ο, τι αυτό συνεπάγεται. Δεδομένου ότι η χριστιανική σκέψη και πίστη δεν είναι απλά και μόνο μία απ' τις συνιστώσες, αλλά το θεμέλιο και ο ακρογωνιαίος λίθος του νεοελληνικού πνεύματος. Που, όπως φαίνεται, αποτελεί ένα ιδιαίτερα ενοχλητικό αγκάθι στην προσπάθεια της επιδιωκόμενης πολτοποίησης της εθνικής μας συνείδησης. Της οποίας μεθοδεύουν την ρηγμάτωση και αποσάθρωση, χρησιμοποιώντας, για τον διεμβολισμό της, τη συνιστώσα του αρχαίου ελληνικού πνεύματος.
Και η προσπάθεια αυτή -παράλληλα και με άλλες παραπλήσιες υποχθόνιας υφής- βρίσκεται σε αγαστή αρμονία με την επιδίωξη του σταδιακού-όπως φαίνεται- αποχριστιανισμού και αφελληνισμού της παιδείας και της νομοθεσίας μας.
Οπότε μπορούμε ευκολότερα να προσανατολιστούμε και να προσδιορίσουμε το επίκεντρο των σεισμικών δονήσεων του είδους αυτού. Και όχι μόνο. Και ανάλογα να οργανώσουμε την «αντισεισμική» μας άμυνα.
Ιδιαίτερα μάλιστα τώρα, που οι νεοβάρβαροι και νεοναζιστές, όπως φαίνεται, ενορχηστρωτές άφησαν στην άκρη τα προσωπεία και τα προσχήματα και πολυειδώς και πολυτρόπως έδειξαν απροκάλυπτα το ειδεχθές πρόσωπό τους…
Παπα-Ηλίας




Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]