Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Σε τουλάχιστον 361 πλανήτες υπάρχει ζωή με εξελιγμένη νοημοσύνη!

Επειδή η ζωή δεν υποφέρεται πια πάνω στη Γη (οικονομική κρίση, κλιματική αλλαγή κ.λπ.), φαίνεται πως όλο και περισσότεροι αναζητούν βελτιωμένες εκδοχές της στο Διάστημα...

Ο νεαρός αστροφυσικός από το Εδιμβούργο Ντάνκαν Φόργκαν υπολόγισε ότι τουλάχιστον 361 πλανήτες στον Γαλαξία μας κατοικούνται από νοήμονες πολιτισμούς, ενώ στο πιο αισιόδοξο σενάριο τους ανεβάζει σε 38.000! Οι εκτιμήσεις του περιέχονται σε μελέτη που δημοσίευσε στη Διεθνή Επιθεώρηση Αστροβιολογίας (International Journal of Astrobiology).
«Ακόμη κι αν υπάρχουν εξωγήινες μορφές ζωής, αυτό δεν σημαίνει ότι θα μπορέσουμε να έλθουμε σε επαφή μαζί τους. Αφενός είναι πολύ μακριά και αφετέρου δεν έχουμε ιδέα για το πώς μπορεί να είναι. Αλλωστε και στη Γη η ζωή έχει μεγάλη ποικιλία», διευκρίνισε ο Σκοτσέζος επιστήμονας.

Τα τελευταία δέκα χρόνια οι αστρονόμοι έχουν εντοπίσει πάνω από 330 εξωπλανήτες, μακριά από το ηλιακό μας σύστημα. Σχεδόν όλοι είναι στο μέγεθος του Δία, αλλά κοντά τους ίσως βρίσκονται και πλανήτες στα «κυβικά» της Γης. Για να καταλήξει στα συμπεράσματά του, ο Φόργκαν επεξεργάστηκε τρία σενάρια προσομοίωσης, στο πλαίσιο διαμόρφωσης ενός τυχαίου γαλαξία.
Στο πρώτο, υπέθεσε πως η ζωή σχηματίζεται δύσκολα, αλλά εξελίσσεται εύκολα. Σε αυτόν τον τύπο γαλαξία προέκυψαν 361 πολιτισμοί. Στο δεύτερο σενάριο, η ζωή σχηματίστηκε εύκολα, αλλά ανέπτυξε δύσκολα νοημοσύνη.
Αποτέλεσμα: 31.513 πλανήτες με εξωγήινους πολιτισμούς. Το τελευταίο σενάριο βασίστηκε στη θεωρία της «πανσπερμίας», δηλαδή της διάδοσης της ζωής από τον έναν πλανήτη στον άλλον με προσκρούσεις αστεροειδών. Εδώ το κομπιούτερ «έγραψε» 37.964 κατοικημένους πλανήτες.
Το 2004 ο Σεθ Σόστακ, επικεφαλής του προγράμματος SETI, για την αναζήτηση εξωγήινης νοημοσύνης, υποστήριξε ότι η πρόοδος ραδιοτηλεσκοπίων και υπολογιστών θα μας επιτρέψει να εντοπίσουμε τυχόν εξωγήινους πολιτισμούς του Γαλαξία μας το αργότερο έως το 2025.
Η εκτίμησή του βασίστηκε στην περίφημη εξίσωση του αστρονόμου Φρανκ Ντρέικ του 1961, που περιλαμβάνει ως συντελεστές τον αριθμό των άστρων που έχουν πλανήτες, τον αριθμό των πλανητών που μπορούν να φιλοξενήσουν ζωή, τη διάρκεια ζωής ενός εξωγήινου πολιτισμού και άλλους τέσσερις στατιστικούς παράγοντες.
Έθνος



Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. κι ομως θελω να πω suck my dick σε πολιτικους ρωσιας,ηπα,ιαπωνιας και βεβαια ελλαδας στην ελλαδα για τους γνωστους λογους.ρωσια ηπα και ιαπωνια διοτι υπαρχουν αυτοι οι πλανητες και πολλα αλλα ομως για οικονομικους λογους δεν λενε τιποτα στον απλο ανθρωπακο ακομη και οι ελληνες πολιτικοι δεν ειναι τοσο φιδια οσο αυτοι.αν δοθουν ολα οσα εχουν ανακαλυφθει πολλες θρησκειες θα χαθουν ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ και σιγουρα ολοι ξερουμε οτι οι εκκλησιες και ολοι οι ναοι των θρησκειων βγαζουν καθημερινα εναν σακο με διαμαντια .αν και πιστευω στον θεο μπορει ολα να εγιναν τυχαια χωρις το χερι του θεου .θα ηθελα να πω συγνωμη εαν κανω λαθος

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]