Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Εχθρικοί για το ΝΑΤΟ θα θεωρούνται σε λίγο οι Ρωσικοί Αγωγοί!

ΝΑΤΟποιείται η ενεργειακή

ασφάλεια των Ευρωπαίων


Του Λάμπρου Παπαντωνίου
Οι Ηνωμένες Πολιτείες εντάσσουν την Ενεργειακή Ασφάλεια στη νέα στρατηγική του ΝΑΤΟ, που αποβλέπει, κατά τους ειδήμονες, στην πλήρη υποδούλωση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και όλης της Ευρώπης στο αμερικανοκρατούμενη Ατλαντική Συμμαχία!
Πρόκειται για μια απίστευτη και όμως υπαρκτή αμερικάνικη πολιτική-γκάφα της νέας Κυβέρνησης, η οποία φαίνεται να εφαρμόζει απόλυτα και κατά γράμμα τις παρακαταθήκες Τζωρτζ Μπους, που καταδεικνύει όμως, ότι ο απώτερος στόχος των ΗΠΑ είναι η πλήρης εξάρτηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης από τις Ηνωμένες Πολιτείες και το ΝΑΤΟ, μέχρι επίτευξης της διάλυσής της, με τη δημιουργία των Αμερικανικών Ευρωπαϊκών Πολιτειών, ενός συνονθυλεύματος κρατών και δοτών ηγεσιών, τύπου Θάτσι, Μπερίσα, Γκρούεφσκι (και Σακασβίλι), που θα είναι έτοιμοι να πέσουν και στη φωτιά για τα αφεντικά τους, δημιουργώντας ένα μονωτικό «σινικό τείχος», απόλυτα ελεγχόμενο από τους Αμερικανούς, ανάμεσα στην παλαιά δυτική Ευρώπη και τη νέα και δυναμική, ανατέλλουσα Ρωσική Ομοσπονδία! Ενώ ταυτόχρονα θα αποτελούν το δρακόντεια φρουρούμενο τούνελ, απ΄ όπου θα διοχετεύεται στην Ευρώπη, αποκλειστικά αμερικανικών συμφερόντων Ενέργεια (πετρέλαιο, φυσικό αέριο)!

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΤΗΣ ΙΝΤΕΡΝΑΣΙΟΝΑΛ ΧΕΡΑΛΝΤ ΤΡΙΜΠΙΟΥΝ
Λίαν αποκαλυπτικό, προς την κατεύθυνση αυτή, είναι το άρθρο του John Vinocur, στην εφημερίδα INTERNATIONAL HERALD TRIBUNE, με τίτλο «U.S. nudges Europe over energy security», όπου επισημαίνεται ξεκάθαρα, ότι οι ΗΠΑ προωθούν την ένταξη της Ενεργειακής Ασφάλειας στη νέα στρατηγική του ΝΑΤΟ, με το αιτιολογικό δήθεν στην προσπάθειά τους να αμβλύνουν την ενεργειακή εξάρτηση της Ευρώπης, της Γερμανίας και Ιταλίας, ιδιαίτερα από τη Ρωσία, ενώ άμεσος στόχος είναι η κατάλυση της Ευρωπαϊκής Ένωσης!!!
Όπως αναφέρει ο αρθρογράφος, τόσο ο Αμερικανός Αντιπρόεδρος, Joseph Biden, όπως και ο James Jones, κατέστησαν σαφές, στην πρόσφατη 45η Διάσκεψη Ασφαλείας του Μονάχου (Munich Security Conference), αναφερόμενοι στην Ενεργειακή Ασφάλεια, ότι η αμερικανική κυβέρνηση θα δώσει έμφαση στον περιορισμό της εξάρτησης των συμμάχων της από το ρωσικό φυσικό αέριο και πετρέλαιο! Το διαφαινόμενο «παζάρεμα» συντίθεται ως εξής: Η αμερικανική αποδοχή μιας ευρύτερης αυτονομίας της Ευρώπης εντός της Ατλαντικής Συμμαχίας, με αντάλλαγμα τον επανακαθορισμό των αρμοδιοτήτων του ΝΑΤΟ και τη διεύρυνση της σχέσης μεταξύ της Συμμαχίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στην οποία θα περιλαμβάνεται και η δέσμευση της Ευρώπης να διασφαλίσει την ενεργειακή της ανεξαρτησία!
ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΚΑΙ ΙΤΑΛΙΑ
Το θέμα αυτό προκαλεί αντιδράσεις σε ευρωπαϊκές χώρες ,όπως τη Γερμανία και την Ιταλία, οι οποίες έχουν συνάψει ιδιαιτέρως επωφελής συμφωνίες για την προμήθεια φυσικού αερίου από τη Ρωσία ή σε αυτές οι οποίες θεωρούν επιζήμια την από κοινού διαπραγμάτευση της ΕΕ με τη Μόσχα ή την κατασκευή ευρωπαϊκών ενεργειακών αγωγών, που παρακάμπτουν τη Ρωσία.
ΕΙΛΗΜΜΕΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΟΜΠΑΜΑ
Ο Αμερικανός Αντιπρόεδρος, Joseph Biden, ωστόσο, σε ομιλία του στη Διάσκεψη του Μονάχου, επεσήμανε με σαφήνεια ότι η Ατλαντική Συμμαχία διευρύνει τις αρμοδιότητές της και στα θέματα Ενεργειακής Ασφάλειας. Ο αρθρογράφος αναφέρει στη συνέχεια, έχοντας αμφιβολίες για τη δυνατότητα πίεσης των συμμάχων προς αυτήν την κατεύθυνση, δεδομένης της αποτυχίας της κυβέρνησης Μπους, ότι ρώτησε τον James Jones, πρώην Νατοϊκό Αξιωματούχο και νυν Σύμβουλο θεμάτων Ασφαλείας, εάν πράγματι το θέμα αυτό αποτελεί προτεραιότητα της Κυβέρνησης Ομπάμα. Ο Αμερικανός αξιωματούχος, απάντησε ότι η απόφαση είναι ειλημμένη και ότι αποτελεί μέρος της νέας στρατηγικής του ΝΑΤΟ!!!
ΧΙΛΛΑΡΥ: ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΟ ΡΩΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ
Μολονότι η Ευρώπη δεν έδωσε την αρμόζουσα σημασία, το θέμα αυτό τονίσθηκε ιδιαίτερα, από την Αμερικανίδα ΥΠΕ, Hillary Clinton, κατά την ακρόασή της ενώπιον της Γερουσίας, για την επικύρωση ανάληψης των καθηκόντων της. Η Αμερικανίδα ΥΠΕΞ είχε αναφέρει ότι η Ρωσία επιχειρεί να δημιουργήσει έναν ανάλογο του ΟΠΕΚ Οργανισμό για το φυσικό αέριο, στην προσπάθειά της να χειραγωγήσει τις διεθνείς αγορές. Αναφερόμενη στη διακοπή τροφοδότησης της Ευρώπης, τον περασμένο μήνα, με ρωσικό φυσικό αέριο και στην αγορά ευρωπαϊκών ενεργειακών υποδομών από τη Ρωσία, η Αμερικανίδα ΥΠΕΞ τόνισε ότι πρόκειται για ένα αξιοσημείωτο πρόβλημα ασφάλειας, που δεν δύναται να αγνοηθεί!
ΖΗΤΗΜΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ
Στην 45η Διάσκεψη Ασφάλειας του Μονάχου (6-8 Φεβρουαρίου 2009) βραβεύτηκε με το νέο «Βραβείο Ειρήνης» και ο Χένρυ Κίσσινγκερ…
Οι Αμερικανοί, κατά τη διάρκεια συναντήσεων τους, στη Διάσκεψη του Μονάχου, με ηγετικά στελέχη ευρωπαϊκών ενεργειακών εταιρειών και άλλους αξιωματούχους, επεσήμαναν ότι το θέμα της ενεργειακής ασφάλειας δεν αφορά απλά τη διασφάλιση της ροής φυσικού αερίου, αλλά και την πρόσβαση σε αυτό, τη χρηματοδότησή του, την επίδρασή του σε ζωτικές εγκαταστάσεις ασφάλειας, όπως και στον έλεγχο του κλίματος. Όπως λέχθηκε, το ΝΑΤΟ διακρίβωσε ότι οι εν λόγω εγκαταστάσεις ασφάλειας θα μπορούσαν να απειληθούν σε περίπτωση ενεργειακής κρίσης.
Η συνέχεια εδώ



Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. άμα η ελλάδα υποστυρίζει ρωσία θα χάση θράκη σαν κύπρο. Αλλα άμα αντισταθεί την σλαβοκουμουνιά μπορει να ξαναλάβη οικονομική κυριαρχία του εύξινου πόντου. Για αύτο πρέπει νο καταστραφοί η σλαβοκουμούνα σποίρα του ώρος άθος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Excellent, Obama Greeks, let's all pastel party! Now you Greeks have to stop being so cynical about your muslim brothers and let Albania and Turkey join Europe so you can all party together and racism between you will end! Islam arose via monophysitism from Greek oppression of the Black Man. Even the Jews needed to bring Iranians then Arabs to take back their cities in the seventh century. Justinian embraced superstition in closing the universities and olympics, causing the bubonic plague which led to the birth of Islam. Your Benaki Lousiana Shipping brought over most Black Slaves together with Lehman Alabama Finance. You cynically want to take Palestine just like Macedonia with Trojan Horse Perfidy by distorting history. Heridotage knew Athena was Black but fascist Madoxus adulterated the histories. Do we forget what you did to the Macedonia AME church in Flushing? Religion is just oppresses people as we will make global progress now that superstition-based initiative people are out of office. YOu need to unshackle our ALbanian brothers in Janine, Slavs in Fleurine and Turks in Kozane and Cyprus so we can all party.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]