Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Εθνική πολιτική προσφοράς από τον ΟΤΕ στην ορεινή Ξάνθη

Ευρυζωνικές συνδέσεις του ΟΤΕ

σε απομακρυσμένα Πομακικά χωριά


Ίσως προσωπικά να με χωρίζουν πολλά από τον Οργανισμό Τηλεπικοινωνιών Ελλάδος, όμως δεν είναι δυνατόν να μην σταθώ και να επαινέσω την σημαντική απόφαση του Οργανισμού για δημιουργία ευρυζωνικού δικτύου στα ορεινά του Νομού Ξάνθης, προκειμένου να εξυπηρετήσει μικρά χωριά και οικισμούς και να δώσει την δυνατότητα εισαγωγής στην χρησιμοποίηση σύγχρονων τεχνολογιών στις τηλεπικοινωνίες, στους Πομάκους κατοίκους των πλέον απομακρυσμένων περιοχών.

Σημαντική πραγματικά η προσφορά του ΟΤΕ, που με αυτόν τον τρόπο κλείνει τα στόματα πολλών πρακτορίσκων της Άγκυρας, που εύρισκαν έρεισμα την μέχρι τώρα τηλεπικοινωνιακή κατάσταση και τις δυσκολίες που συναντούσαν οι Πομάκοι κάτοικοι της ορεινής Ξάνθης και με αυτόν τον τρόπο κατηγορούσαν την Ελλάδα πως δεν υπολογίζει τους Πομάκους και τους φέρεται ρατσιστικά, υποβιβάζοντας τις ανάγκες τους για επικοινωνία, αλλά και για εκμετάλλευση των σύγχρονων μορφών των τηλεπικοινωνιών. Η κίνηση του ΟΤΕ θεωρείται απάντηση, ηχηρό χαστούκι και ένα μεγάλο εμπόδιο στην προσπάθεια των Τούρκων πρακτόρων του Προξενείου της Κομοτηνής, για προσεταιρισμό του Πομακικού πληθυσμού, στερώντας έναν ακόμη ισχυρισμό εναντίον της Ελλάδας.
Σε λίγο καιρό, οι Πομάκοι της ορεινής Ξάνθης θα μπορούν να διεκπεραιώνουν εργασίες τους μέσω του Διαδικτύου, αλλά κυρίως, η νεολαία θα έχει την δυνατότητα να συμμετέχει στην Παιδεία και στα διάφορα σχολικά προγράμματα (εργασίες κ.λ.π.) με ίσους όρους σε σχέση με τους υπόλοιπους μαθητές, αλλά και να διασκεδάζει, να επιμορφώνεται και να επικοινωνεί με νεολαίους από ολόκληρο τον κόσμο, συμμετέχοντας έτσι στην διεθνή κοινότητα του διαδικτύου και στην παγκόσμια κοινωνία των πολιτών.
Αξίζουν συγχαρητήρια, τόσο στους υπεύθυνους του καταστήματος Ξάνθης, όσο και στην κεντρική Διοίκηση του ΟΤΕ, που αποδεικνύει έμπρακτα πως αντιμετωπίζει με κριτήρια πλήρους ισότητας όλους τους Έλληνες πολίτες, ανεξαρτήτου θρησκεύματος και περιοχής στην οποία διαβιούν, επιβεβαιώνοντας ταυτόχρονα τον εθνικό στρατηγικό ρόλο τον οποίο κατέχει και στον οποίο ανταποκρίνεται επάξια.
Συγχαρητήρια στον ΟΤΕ που συνεχίζει να λειτουργεί προς το συμφέρον της χώρας, ενώ γνωρίζει σαν επιχείρηση πως η δημιουργία του συγκεκριμένου ευρυζωνικού δικτύου δεν πρόκειται να του αποφέρει κέρδη, αλλά ούτε και ζημίες...
Κωνσταντίνος




Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]