Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Το παιχνίδι της Μακ Ντούγκαλ εις βάρος της Ελλάδας έχει αρχίσει...

Ο σκοτεινός ρόλος της «ανεξάρτητης εμπειρογνώμονος» του ΟΗΕ και η «συμμαχία» σκοπιανών και μουσουλμανικών κύκλων της Θράκης

Σε νέα, συντονισμένη επίθεση κατασυκοφάντησης της Ελλάδας, ως χώρας που παραβιάζει στοιχειώδη ανθρώπινα και μειονοτικά δικαιώματα, επιδόθηκαν και πάλι το Ουράνιο Τόξο και οι διάφοροι σύλλογοι «Δυτικοθρακιωτών», υπό τις ευλογίες μάλιστα της «ανεξάρτητης εμπειρογνώμονος» του ΟΗΕ κ. Γκρέι ΜακΝτάγκαλ.
Ο εκπρόσωπος του Ουράνιου Τόξου, της «Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Τούρκων Δ. Θράκης» και του «Συλλόγου Επιστημόνων της μειονότητας της Δ. Θράκης» προσκλήθηκαν και συμμετείχαν στη συνάντηση που έγινε στα μέσα Δεκεμβρίου στη Γενεύη υπό την αιγίδα του ΟΗΕ στο πλαίσιο του «Φόρουμ των Μειονοτικών Θεμάτων», με αντικείμενο τα εκπαιδευτικά δικαιώματα των μειονοτήτων.
Σχεδιάζουν και νέα μειονοτική προβοκάτσια μέσω του ΟΗΕ
Η «στοχευμένη» αυτή πρόκληση δεν είναι άσχετη με την επίσκεψη που πραγματοποίησε η κ. ΜακΝτάγκαλ στην Ελλάδα, όπου εκτός της Θράκης πήγε «ιδιωτικώς» και στη Δ. Μακεδονία, για να επισκεφθεί όπως είπε... «κοινότητες» της περιοχής! (προφανώς ονομάζοντας έτσι την εικοσαμελή ομάδα του κ. Βοσκόπουλου).

Υπενθυμίζεται ότι η κ. ΜακΝτάγκαλ θα εκδώσει ειδική έκθεση με τα αποτελέσματα της επίσκεψής της στην Ελλάδα στις αρχές Μαρτίου, ενώ τα συμπεράσματά της από το «Φόρουμ Μειονοτικών Θεμάτων» του Δεκεμβρίου θα συμπεριληφθούν σε έκθεση με συστάσεις προς το «Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων», το ανώτατο όργανο του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα (Human Rights Council).
Ηλεκτρονική προπαγάνδα
Εχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον όμως οι τοποθετήσεις τόσο του κ. Π. Βοσκόπουλου εκ μέρους του Ουράνιου Τόξου όσο και της Χαϊρούλα Πέρβιν από την «Ενωση Επιστημόνων της μειονότητας Δ. Θράκης», οι οποίες μάλιστα δημοσιοποιήθηκαν και προβάλλονται και στη σχετική ιστοσελίδα του ΟΗΕ.
Ο κ. Βοσκόπουλος, εμφανιζόμενος μάλιστα ως να εκπροσωπεί υπαρκτή μειονότητα, αφού κατηγορεί την Ελλάδα ότι δεν προχωρεί σε διάλογο με τη «μακεδονική μειονότητα», ζητεί να περιληφθεί η «μακεδονική» γλώσσα στο δημόσιο εκπαιδευτικό σύστημα, στην πρωτοβάθμια και τη δευτεροβάθμια βαθμίδα, προβάλλοντας μάλιστα ως επιχείρημα ότι «ένα κοινό σύστημα εκπαίδευσης μεταξύ της μειονότητας και της πλειονότητας είναι καθοριστικό για την αξιοπρεπή συμβίωση...».
Ο κ. Βοσκόπουλος όμως δεν σταματά στο θέμα της εκπαίδευσης και ζητεί τη «χρήση της μακεδονικής γλώσσας» σε προγράμματα της κρατικής ραδιοτηλεόρασης σε «περιοχές που ομιλείται η μακεδονική γλώσσα»...
Η κ. Πέρβιν, αφού κατηγορεί την Ελλάδα ότι «δεν αναγνωρίζει εθνικές ή γλωσσικές μειονότητες» και αντιμετωπίζει την «τουρκική μειονότητα ως απειλή», κάνει μια πρώτη αναφορά στο βιβλίο της Ιστορίας και στην προσπάθεια της τότε υπουργού Παιδείας να αλλάξει τα σημεία εκείνα που περιείχαν «προκαταλήψεις» εναντίον των Τούρκων, κίνηση η οποία όπως λέει προκάλεσε «ρατσιστικές αντιδράσεις από την πλειοψηφία». Η κ. Πέρβιν εκφράζει μάλιστα την απορία της γιατί τα βιβλία στην Ελλάδα συνεχίζουν να διδάσκουν ότι ο «εξ ανατολών γείτονας είναι ένας εχθρός».
Η εκπρόσωπος του Συλλόγου Επιστημόνων σπεύδει όμως να αναγορευθεί και «προστάτης» των μουσουλμάνων πολιτών της Ρόδου και της Κω, δηλώνοντας ότι η μη διδασκαλία της τουρκικής γλώσσας στα δύο νησιά συνιστά ακόμη ένα περιστατικό παραβίασης από την Ελλάδα της Διεθνούς Σύμβασης για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα.
Η κ. Πέρβιν προβάλλει ως αίτημα τη δημιουργία δίγλωσσων μειονοτικών... νηπιαγωγείων (αν και στα νηπιαγωγεία δεν υπάρχει πρόγραμμα σπουδών) και ζητεί την κατάργηση της διάταξης του νέου νόμου που καθιστά υποχρεωτική την εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας!
Υποπτα φόρουμ - Συντονισμένα βέλη για το εκπαιδευτικό
Στους ισχυρισμούς τόσο του κ. Βοσκόπουλου όσο και των οργανώσεων «Δυτικοθρακιωτών» δόθηκε απάντηση από την ελληνική Μόνιμη Αντιπροσωπεία στη Γενεύη, ενώ ενδιαφέρον είχε και η συμμετοχή στο Φόρουμ της κ. Θ. Δραγώνα και της Α. Φραγκουδάκη, που διηύθυναν το πρόγραμμα για την εκπαίδευση των μουσουλμανοπαίδων στη Θράκη.
Το εκπαιδευτικό ζήτημα αποτελεί σημείο αιχμής για τους γνωστούς κύκλους της μειονότητας και είναι χαρακτηριστικό ότι ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γκαλήπ Γκαλήπ, που έχει ιδρύσει την «Εταιρεία Εκπαίδευσης και Πολιτισμού της Μειονότητας της Δυτικής Θράκης» (BAKES), υποβάλλει με καταιγιστικό ρυθμό αιτήσεις για άδεια λειτουργίας, με παραχώρηση και των αντίστοιχων χώρων, είτε μειονοτικού γυμνασίου είτε κέντρου ημερήσιας φροντίδας (παιδικού σταθμού), γνωρίζοντας εκ των προτέρων ότι οι αιτήσεις αυτές θα απορριφθούν.



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]