Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

29 Ιανουαρίου: Μία επικίνδυνη ημέρα για την ομαλότητα στη Θράκη

Υπάρχουν φόβοι επεισοδίων...

Την «επέτειο» της 29ης Ιανουαρίου επιχειρούν να κρατήσουν ζωντανή τα ακραία στοιχεία της μειονότητας και στο πλαίσιο αυτό έχει αρχίσει κινητοποίηση ώστε να είναι μαζικές οι εκδηλώσεις που οργανώνονται.
Δεν είναι τυχαίο -και επιβεβαιώνει την πρόθεση της Αγκυρας να συντηρήσει με κάθε τρόπο μειονοτικό ζήτημα- ότι την περασμένη εβδομάδα εγκαινιάστηκε γέφυρα στη Ραιδεστό που φέρει το όνομα του Σαδίκ από τον πρόεδρο της Τουρκικής Εθνοσυνέλευσης Κιοκσάλ Τοπτάν.

Τον Ιανουάριο του 1988, όταν αποφασίσθηκε από το Εφετείο η κατάργηση του όρου «τουρκική» από τον τίτλο της «Τουρκικής Νεολαίας Κομοτηνής» έγινε η πρώτη απόπειρα μαζικής διαμαρτυρίας.
Δυο χρόνια αργότερα, στις 24 Ιανουαρίου του 1990, με αφορμή την καταδίκη του Αχμέτ Σαδίκ η κινητοποίηση μειονοτικών που άλλοι υπάκουαν στα κελεύσματα του προξενείου και άλλοι αισθάνονταν πράγματι την ανάγκη να διαμαρτυρηθούν, προκάλεσε την αντίδραση του πλειονοτικού στοιχείου με αποτέλεσμα να σημειωθούν επεισόδια στο κέντρο της Κομοτηνής.



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]