Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Σκόπια: Τέρμα στα κοινοτικά κονδύλια για τον αυτοκινητόδρομο

Η Μπακογιάννη απειλεί

και ο Γκρούεφσκι την... γράφει!


Για «κοντόφθαλμο λαϊκισμό», «εθνικιστική ρητορική» και «αναχρονιστικές πρακτικές» κατηγόρησε την κυβέρνηση των Σκοπίων χθες η ΥΠΕΞ Ντόρα Μπακογιάννη, επισημαίνοντας ότι η Ελλάδα αρνείται να συγχρηματοδοτήσει την κατασκευή του αυτοκινητόδρομου που περνάει μέσα από την ΠΓΔΜ μετά την απόφαση του Σκοπιανού πρωθυπουργού Νίκολας Γκρούεφσκι να τον ονομάσει «Μέγας Αλέξανδρος ο Μακεδών».
Ποιος είχε προφητέψει πριν από περίπου μια 20ετία ότι μετά από μια 10ετία κανείς δεν θα ασχολείται με την ονομασία των Σκοπίων; Οχι βέβαια η Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία αναφέρθηκε ιδιαίτερα στο θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ σε ομιλία της στο ερευνητικό ίδρυμα European Policy Centre.

Η ΥΠΕΞ κατηγόρησε την κυβέρνηση Γκρούεφσκι ότι επιδιώκει «πολιτικά οφέλη μέσα από κοντόφθαλμο λαϊκισμό». Η ΥΠΕΞ εξέφρασε την ελπίδα ότι η κυβέρνηση των Σκοπίων θα εγκαταλείψει την «εθνικιστική ρητορική» και τις «αναχρονιστικές πρακτικές», ώστε «να βρεθεί μια αμοιβαία αποδεκτή λύση που να αντανακλά τη γεωγραφική πραγματικότητα, χωρίς νικητές και ηττημένους». Παρατήρησε όμως ότι ο Ν. Γκρούεφσκι αποδεικνύει πως «δεν πιστεύει στις διαπραγματεύσεις που διεξάγονται» και αναφέρθηκε στην πρόσφατη προκλητική απόφαση της κυβέρνησής του να ονομάσει τον αυτοκινητόδρομο που διασχίζει την ΠΓΔΜ «Μέγας Αλέξανδρος ο Μακεδών»...
Η ΥΠΕΞ επεσήμανε μετά το πέρας των εργασιών του Συμβουλίου Υπουργών ότι από τα 50 εκατ. ευρώ που έχουν προβλεφθεί για τη συγχρηματοδότηση του εν λόγω αυτοκινητόδρομου, «δεν πρόκειται να εκταμιευτεί κανένα ευρώ», μέχρι να υπάρξει επίλυση του προβλήματος αυτού.



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]