Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο Τσίπρας (ξανα)μίλησε

Ο Τσε Γκεφράγκα στην... επίθεση

Ο (πραγματικός ή... κατ' όνομα) πρόεδρος του ΣΥΝ Αλ. Τσίπρας, μίλησε τις προάλλες στο Μεσολόγγι. Και βέβαια έπαιξε πάλι την κασέτα που του υπαγόρευσαν. Και λέω ότι του την υπαγόρευσαν γιατί είναι κάπως περίεργο αυτός ο οπαδός του... σύγχρονου νεανικού λόγου να αναμασά από πόλη σε πόλη τα ίδια, όχι μόνο επί της ουσίας αλλά με τις ίδιες συνήθως λέξεις.
Αλλά ας δώσουμε το λόγο στον ίδιο:
"Το αν καταδικάζουμε ή όχι και τι, μπορούν να το βρουν. Και στα κομματικά μας κείμενα και στις δημόσιες δηλώσεις των εκπροσώπων του Συνασπισμού και του ΣΥΡΙΖΑ. Αλλά δεν τους αρκεί και είναι λογικό. Γιατί αυτό που τους ενδιαφέρει δεν είναι να καταδικαστεί η βία και η τρομοκρατία. Αυτό για την δική μας αριστερά είναι αυτονόητο. Αυτό που τους ενδιαφέρει είναι να απομονωθεί πολιτικά το μαζικό κίνημα της νεολαίας".

Απλή τετράγωνη νεοταξίτικη λογική! Γίνονται λχ μπλόκα των αγροτών και σκάνε μύτη κάποιοι κουκουλοφόροι στο διπλανό... χωριό και το σπάνε; Ο ΣΥΝ, κατά Τσίπρα, δεν θα έλεγε λέξη(!) δεν θα τους καταδίκαζε! Γιατί; Γιατί υπάρχουν... περσινά "κομματικά κείμενα" και... προπέρσινες "δημόσιες δηλώσεις"!
Βέβαια πάντα ο... κλέφτης φωνάζει για να φοβηθεί ο νοικοκύρης. Ο Τσίπρας είχε και άλλα να (ξανα)πει:
"Ε λοιπόν αυτή την χάρη δεν θα τους την κάνουμε. Είμαστε ξεκάθαροι. Και πρόσθετες διαβεβαιώσεις νομιμοφροσύνης, δεν χρωστάμε ούτε πρόκειται να δώσουμε σε κανέναν. Ούτε στην ακροδεξιά ούτε στη δεξιά ούτε πολύ περισσότερο σε υποτιθέμενες κομμουνίστριες που επέλεξαν να συμμορφωθούν με τις υποδείξεις της κυβερνητικής προπαγάνδας σε αντίθεση με όλες τις αριστερές δυνάμεις που στήριξαν με κάθε τρόπο τη νέα γενιά".
Ωστε δεν δίνει "πρόσθετες διαβεβαιώσεις νομιμοφροσύνης"; Ιδού πεδίον συζητήσεων λαμπρόν! Ποιες είναι οι "απαραίτητες" διαβεβαιώσεις; Ποιες είναι αυτές που "αρκούν"; Και πού τις έδωσαν αφού αυτοί που δεν... δίνουν;
Α, συγνώμη, δεν δίνουν εξηγήσεις στη δεξιά, την ακροδεξιά και τις "υποτιθέμενες κομμουνίστριες". Οπότε -αφού ξεκαθάρισαν ποιοι δεν δικαιούνται να ζητούν εξηγήσεις- μένουν... όλοι οι άλλοι!
Το ΠΑΣΟΚ για παράδειγμα, η Ευρωπαϊκή Ένωση προφανώς και οι υπερατλαντικοί "φίλοι του λαού" πιθανότατα!
Προσπερνώ επίσης το προφανέστατα διόλου ριζοσπαστικό και μάλλον μικροαστικόστατο του κερατά για τις "κομμουνίστριες" (αλήθεια πώς έχασαν τώρα τη φωνή τους οι λαλίστατες φεμινίστριες του ΣΥΝ και οι προδευτικότατοι σύντροφοί τουςWink και κρατώ εκείνο το "υποτιθέμενες".
ΟΚ λοιπόν Alexis. H Παπαρήγα είναι "υποτιθέμενη κομμουνίστρια". Η... κανονική ποια είναι; Ή, έστω, ποια δηλώνει ότι είναι; Γιατί δεν μας τη λες αλλά την κρατάς... κρυφή;
Εκτός κι αν δεν έχεις καμιά και κανέναν υπόψη σου, και απλά έκανες ένα λογοπαίγνιο από αυτά που πετάει ο κάθε σαχλαμάρας σε μια καφετέρια.
Σε αυτή την περίπτωση ειλικρινά απογοητεύομαι. Τόσα και τόσα think tank πέραν του ατλαντικού αλλά και εδώ. Ούτε ένα πρόσωπο να... δείχνετε; Τόσο δύσκολο είναι να... κατασκευάσετε ένα;
Αυτός είναι, τελικά, ασόβαρος αλλά εμείς πρέπει να σοβαρευτούμε. Οπότε η τελική ερώτηση είναι απλή: ποιες είναι όλες οι δυνάμεις της αριστεράς που "στήριξαν τη νεολαία" και πώς ακριβώς τη... στήριξαν;
Αν υπάρξουν "απαντήσεις" εδώ είμαστε να τα πούμε. Και για τη ριζοσπαστικότητα και για την ανυπακοή και για την αριστερά. Για τις λέξεις και την ουσία, χωρίς εισαγωγικά. Για τον ουσιαστικά ανατρεπτικό λόγο και για τον προσχηματικό.
Ζητάω πολλά περιμένοντας πολιτικές τοποθετήσεις;
Από το Ρεσάλτο




Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]