Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ζούμε ένα νοσηρό πολιτικό αδιέξοδο;

Δεν υπάρχουν πια πολιτικές προτάσεις;

Καθημερινά η δικτατορία του ψεύδους των «νταβάδων» (υπερατλαντικών και εγχώριων), μέσω των μεγάλων λαρυγγιών τους (ΜΜΕ), μας βομβαρδίζουν με μια αχαλίνωτη εκλογολογία και δημοσκοπολαγνεία.
Αυτή η υστερική εκλογολαγνεία δεν αποσκοπεί μόνο στην επικάλυψη των πολιτικών αδιεξόδων του καθεστώτος. Αποσκοπεί και σε κάτι άλλο ακόμα: Να συσκοτίσει και να τυφλώσει την ελληνική κοινωνία, ώστε να πιστέψει ότι με τις πρόωρες εκλογές θα λυθούν τα προβλήματα.
Το γενικό πολιτικό αδιέξοδο προσπαθούν να το εστιάσουν σε αδιέξοδο μόνο της Ν.Δ. Επιχειρείται δηλαδή η μετάθεση του γενικού πολιτικού αδιέξοδου στη Ν.Δ. αποκλειστικά. Πάνω σε αυτή την κατεύθυνση κινείται όλος ο προπαγανδιστικός μηχανισμός του συστήματος και των πολιτικών κομμάτων-υποτελών των «νταβάδων».

ΚΑΜΙΑ λύση δεν μπορούν να δώσουν οι εκλογές στα αδιέξοδα και στην κρίση. Η κρίση δεν είναι κρίση απλώς κοινοβουλευτική ή κυβερνητικής διαχείρισης, είναι κρίση ΣΥΝΟΛΙΚΗ του πολιτικού συστήματος, κρίση πολιτικής κυριαρχίας του καθεστώτος.
Οι εκλογές είναι το «εργαλείο», μέσω του οποίου, οι πλανητικοί μηχανισμοί και τα εγχώρια τσιράκια τους, θα επιχειρήσουν να αναδιατάξουν και να υποτάξουν ολοκληρωτικά το πολιτικό σκηνικό. Γι’ αυτό η δικτατορία του ψεύδους τους, βομβαρδίζει την ελληνική κοινωνία με επιλεγμένα και διατεταγμένα σκάνδαλα και αφόρητη σκανδαλολογία, με τρομοκρατικές πράξεις αποσταθεροποίησης (κουκουλοφόροι κ.λπ), με καθημερινές δημοσκοπήσεις και νοσηρή εκλογολογία. Κατασκευάζουν ένα πνιγηρό κλίμα νοσηρής πολιτικής ασφυξίας, έτσι, ώστε ο ελληνικός λαός, όταν κληθεί να ψηφίσει να είναι ναρκωμένος από τον ακατάπαυστο βομβαρδισμό των πολιτικών μολότοφ και των πολιτικών καπνογόνων…
Ίσως για πρώτη φορά στην ιστορία υπάρχει ολοκληρωτική, δραματικά ολοκληρωτική, απουσία πολιτικών αντιπαραθέσεων και προτάσεων. Αυτό που κυριαρχεί και κατακλύζει τα πάντα σαν νεροποντή είναι η υστερία των «ελεγκτών» της κοινής γνώμης, οι δημοσκοπήσεις, η εκλογολογία και η υποταγή των πάντων στη δικτατορία του πολιτικού θέματος των ΜΜΕ. Είναι οι δικτάτορες εισαγγελείς των «νταβάδων» που εκλέγουν και αποφασίζουν για τη ψήφο του ελληνικού λαού.
Αντιλαμβάνεται, λοιπόν, κανείς, ότι οι εκλογικές διαδικασίες είναι μια απάτη πολλαπλών «κεφαλών» σήμερα. Το εκλογικό σώμα πάντα υπόκειται στις χειραγωγήσεις του κεφαλαίου, μέσω των κομμάτων στο παρελθόν, μέσω του τηλεθεάματος σήμερα. Γι’ αυτό σήμερα είναι πολλαπλά χειραγωγημένο από την εκλογική απάτη.
Μέσα σε αυτές τις συνθήκες οι εκλογές οδηγούν στους δρόμους που θέλουν οι «νταβάδες»: Στην άλωση και των τελευταίων ψηγμάτων των Ιδεών και της Πολιτικής.
Δηλαδή τι θα αλλάξει αν πέσει ο Καραμανλής και στη θέση του έρθει ο Γ. Παπανδρέου; Μόνο αθεράπευτα ηλίθιοι μπορεί να πιστεύουν ότι το διεφθαρμένο μέχρι το μεδούλι ΠΑΣΟΚ, που δεν άφησε τίποτα όρθιο στην κυβερνητική του θητεία και δεν έχει ΟΥΔΕΜΙΑ, έστω φραστική εναλλακτική πρόταση διαχείρισης, θα κυβερνήσει καλύτερα.
Σε επίπεδο προγραμματικό, οικονομικής και κοινωνικής διαχείρισης είναι πανομοιότυπο με τη Ν.Δ.
Σε επίπεδο απάτης είναι χειρότερο: διαβρώνει πιο αποτελεσματικά τις ιδέες και την κοινωνική συνείδηση.
Σε επίπεδο «εθνικών θεμάτων» ξεπερνάει σε δωσιλογισμό και αμερικανική δουλικότητα τη Ν.Δ. παρασάγγες.
Αν τα συνθέσουμε όλα αυτά το σημερινό ΠΑΣΟΚ και το «εκσυγχρονιστικό» του παρακράτος του είναι δέκα φορές χειρότερα από τη Ν.Δ.: είναι το πιο δουλικό εξάρτημα των ΗΠΑ και η πλέον αποκρουστική γκριμάτσα της νεοτξικής ισοπέδωσης…
Γίνεται ακόμα πιο εφιαλτική αυτή η κυβερνητική επιλογή αν συνδυασθεί με το φρενοβλαβές, προβοκατόρικο εξάρτημα του πλανητικού ιμπεριαλισμού: Τον ΣΥΡΙΖΑ.
Η λύση δεν είναι οι εκλογές. Η μοναδική λύσει που μπορεί να αναχαιτίσει τους πλανητικούς σχεδιασμούς είναι η ανάπτυξη των λαϊκών κινημάτων. Μόνο τα λαϊκά κινήματα (οι προϋποθέσεις όχι μόνο υπάρχουν, αλλά είναι και «εκρηκτικές») θα πυροδοτήσουν την πολιτική σκέψη και τη συνείδηση του ελληνικού λαού. Θα τον απεγκλωβίσουν από το δηλητηριώδες ναρκωτικό του τηλεθεάματος και θα αλλάξουν τους κοινωνικούς συσχετισμούς.
Μπορεί μια ανάπτυξη των κινημάτων να μην επιφέρει θεαματικά αποτελέσματα (απουσιάζει παντελώς το πολιτικό υποκείμενο), αλλά θα βάλει ισχυρές βάσεις για το αύριο και το σπουδαιότερο: Θα αναπτύξει τις ιδέες, θα απεγκλωβίσει τη σκέψη από τους «ελεγκτές» των ΜΜΕ και θα οδηγήσει σε πιο ορθότερες εκλογικές επιλογές…
Από το Ρεσάλτο




Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Το άρθρο αυτό δημοσιεύτηκε και στο πολύ "δημοκρατικό" φόρουμ του Resalto (http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?p=19639#19639)

    Εκεί, λοιπόν, ανάρτησα κι εγώ κάποια σχόλια. Τα πρώτα δημοσιεύτηκαν, αλλά τα τελευταία όχι.
    Γιατί; Για να με "προφυλάξουν", λέει, από τη χλεύη! Πρόκειται για την "προστατευτική" λογοκρισία της κατ' επίφαση "δημοκρατίας" και ανελευθερίας διακίνησης φιλοσοφικών ιδεών.

    Πάντως, αν δε φοβάστε μήπως "διαφθαρείτε" κι εσείς από τις ιδέες μου, μπορείτε να διαβάσετε τις κομμένες απαντήσεις στο μπλογκ μου, στο άρθρο με τον τίτλο:
    "ΑΝΕΚΔΟΤΟ: Το RESALTO με λογόκρινε για να με "προφυλάξει" από τη χλεύη!"

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]