Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Και άλλη επίθεση του Γκρούεφσκι κατά της Ελλάδας - Όταν θυμάται, χαίρεται...

Κατηγορεί και πάλι την Ελλάδα για

παραβίαση της Ενδιάμεσης Συμφωνίας


Ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, Νίκολα Γκρούεφσκι, κατηγόρησε σήμερα (Τρίτη) την Ελλάδα ότι με τη στάση της στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ, στο Βουκουρέστι, τον Απρίλιο του 2008, παραβίασε την Ενδιάμεση Συμφωνία μεταξύ των δύο χωρών, η οποία υπεγράφη το Σεπτέμβριο του 1995.
«Δυστυχώς, η Ελλάδα, στη Σύνοδο Κορυφής του Βουκουρεστίου το 2008, παραβίασε την Ενδιάμεση Συμφωνία, εγείροντας εμπόδια για την ένταξη της Μακεδονίας στη Συμμαχία, παρά το γεγονός ότι η χώρα μας εκπλήρωσε και εφάρμοσε όλες τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις», ανέφερε ο κ. Γκρούεφσκι, μετά τη συνάντηση που είχε στη Λιουμπλιάνα, με τον ομόλογό του της Σλοβενίας, Μπόρουτ Πάχορ.

«Μερικούς μήνες αργότερα, η Μακεδονία προσέφυγε στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης και αναμένει ότι η προσφυγή θα ολοκληρωθεί προς όφελός της», πρόσθεσε ο κ. Γκρούεφσκι.
Ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ συμπλήρωσε ότι είναι προς το συμφέρον της χώρας του να βρεθεί κοινά αποδεκτή λύση στην εκκρεμότητα της ονομασίας, πριν από την ολοκλήρωση της διαδικασίας της προσφυγής στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης.
Η χρησιμοποίηση της διαφοράς με την Ελλάδα, έχει καταλήξει να είναι η τελευταία άμυνα του Γκρούεφσκι για συσπείρωση στο εσωτερικό των Σκοπίων γύρω από το κυβερνών κόμμα. Οι εθνικιστικές κραυγές και οι στοχεύσεις και κατηγορίες που συνηθίζει να εξαπολύει κατά της χώρας μας, μόνο εσωτερικό αντίκτυπο έχουν (και εκεί προσδοκούν) και αναμένεται, όσο πλησιάζουν οι εκλογές του Μαρτίου, να ανέβουν οι τόνοι και οι προκλήσεις ακόμη περισσότερο.
Οι φασιστικές πρακτικές που χρησιμοποιούνται από το κυβερνών κόμμα, δυστυχώς δεν αντιμετωπίζονται από το Ελληνικό ΥΠΕΞ, του οποίου οι υπεύθυνοι υπάλληλοι αρκούνται στο να αντιμετωπίζουν τα Σκόπια και τον πρωθυπουργό τους ως γραφικούς, ενώ την ίδια στιγμή πολλαπλά είναι τα χτυπήματα που δέχεται η κυρία Μπακογιάννη στην "μη πολιτική" που εφαρμόζει στο υπουργείο Εξωτερικών.



Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Τον κάνουμε την τιμή να τον ονοματίζουμε πόρνη πολυτελείας σε τιμή ευκαιρίας

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]