Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

ΥΠΕΞ: Στερούνται σοβαρότητας οι πρόσφατες αποφάσεις των Σκοπίων

Η απουσία της σοβαρότητας

είναι σαφέστατα δεδομένη...


Οι πρόσφατες αποφάσεις της κυβέρνηση Γκρούεφσκι για μετονομασίες δρόμων, γηπέδων κτλ στερούνται σοβαρότητας, παρατήρησε σήμερα ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Γ.Κουμουτσάκος, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τη μετονομασία του ευρωπαϊκού οδικού άξονα 10 που προανήγγειλε ο κ.Γκρούεφσκι.
«Με τη συχνότητα 15ημέρου από το περασμένο καλοκαίρι η πλευρά των Σκοπίων προβαίνει σε δηλώσεις ή ενέργειες αντίστοιχου περιεχομένου ...
Οι πρόσφατες αποφάσεις στερούνται σοβαρότητας. χωρίς αυτό να σημαίνει ότι είναι λιγότερο προκλητικές ή λιγότερο αντίθετες με τις πρόνοιες της Ενδιάμεσης συμφωνίας», σημείωσε ο κ.Κουμουτσάκος επισημαίνοντας παράλληλα και τη «διεθνή ενόχληση» που έχει προκαλέσει η συγκεκριμένη στάση της ΠΓΔΜ.

Αναφορικά με την επικείμενη συνάντηση των διαπραγματευτών (στις 11 Φεβρουαρίου), ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ παρατήρησε πως «τα ως τώρα δεδομένα και η ατμόσφαιρα που δημιουργούν οι προκλητικές ενέργειες και δηλώσεις της κυβέρνησης Γκρουέφσκι» οδηγούν στην εκτίμηση, πως δεν θα υπάρξει «κάτι ιδιαίτερο» σε αυτή τη συνάντηση.
Το Υπουργείο Εξωτερικών, όμως, ενώ βλέπει την προφανή έλλειψη σοβαρότητας από την πλευρά του Γκρούεφσκι συνεχίζει να μην διαμαρτύρεται στους διεθνείς οργανισμούς για τις συνεχείς αήθεις και προκλητικές θέσεις των Σκοπίων. Με την στάση αυτή της "μη ανταπόδοσης" εξασφαλίζεται μία μονόπλευρη ενημέρωση κυβερνήσεων ανά τον κόσμο, και μετά τρέχουν από το υπουργείο να αναστρέψουν το κλίμα που οι ίδιοι, με την απουσία τους, αποφάσισαν να δημιουργηθεί...
Η πολιτική του "βλέποντας και κάνοντας" ή του "δεν ασχολούμαι με γραφικότητες" έχει δημιουργήσει μόνο προβλήματα στην Ελληνική πλευρά, που όσο εμμένει σε αυτού του τύπου τις πρακτικές εξασφαλίζει θέσεις άμυνας και όχι θέσεις επίθεσης και αποστόμωσης της κάθε Σκοπιανής "γραφικότητας"...



Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γιολβας: τον τόπο τον κυβερνούν προδότες

    προσέξτε την προσπάθεια αποπροσανατολισμού τις συζήτησις από Φουράκη και Παλμο

    http://ellhnkaichaos.blogspot.com/2009/01/blog-post_27.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]