Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τουρκία και Σκόπια αναπτύσσουν πολύ στενές σχέσεις

Η Ντόρα Μπακογιάννη διαρκώς απούσα...

O άξονας Άγκυρας-Σκοπίων οικοδομείται με επιμέλεια και από τις δύο πλευρές ήδη από την ανεξαρτητοποίηση της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας (πΓΔΜ).
Στο πλαίσιο αυτό διεξήχθη το 2ο διεθνές συμπόσιο με θέμα «Το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον των Τούρκων στα Βαλκάνια», στο οποίο ήταν παρών και ο πρόεδρος της τουρκικής Εθνοσυνέλευσης Κιοκσάλ Τοπτάν ως επικεφαλής πολυμελούς αντιπροσωπείας.
Ο πρεσβευτής της Τουρκίας στα Σκόπια Αρσλάν Χακάν δήλωσε απερίφραστα ότι «η πΓΔΜ και η Τουρκία είναι συγγενείς χώρες με τις ίδιες φιλοδοξίες.
Ωστόσο εν όψει της ένταξής τους στην ΕΕ ορθώνονται αβάσιμα εμπόδια» τόνισε, προσθέτοντας ότι η Άγκυρα υποστηρίζει θερμά την προσέγγιση των Σκοπίων στις ευρωατλαντικές δομές.
Επίσης σε δημοσίευμά της η εφημερίδα «Ντνέβνικ» αναφέρει ότι η σκοπιανή κυβέρνηση δεν αναμένει εντατικοποίηση των διαπραγματεύσεων με την Ελλάδα, επικαλούμενη και δηλώσεις του πρωθυπουργού Νίκολα Γκρούεφσκι που υπογραμμίζει ότι ως τις ευρωεκλογές του Ιουνίου αναμένεται να υπάρξει «νηνεμία».
Πηγή: Το ΒΗΜΑ
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]