Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τουρκικές φρεγάτες στην Αμμόχωστο!

Προβληματισμένη είναι η Λευκωσία

Δύο τουρκικές πολεμικές φρεγάτες και μία κορβέτα συνέχισαν και την περασμένη εβδομάδα να κάνουν αισθητή την παρουσία τους στη θαλάσσια οικονομική ζώνη της Κύπρου πλέοντας ανοικτά από την περιοχή της Αμμοχώστου και μέχρι τα ανοικτά της Λεμεσού, ενώ κατά διαστήματα την παρουσία τους κάνουν και άλλα τουρκικά πολεμικά σκάφη.
Την περασμένη εβδομάδα, τουρκική φρεγάτα παραβίασε και τη θαλάσσια ζώνη εισερχόμενη στα χωρικά ύδατα της Κύπρου στην περιοχή Παραλιμνίου (Αμμόχωστος).
Προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι τα τουρκικά πολεμικά πλοία κατευθύνονται από την Αμμόχωστο μέχρι και ανοικτά του Ακρωτηρίου στη Λεμεσό και επιστρέφουν, προφανώς για να μην παρενοχλήσουν τις θαλάσσιες οδούς και περιοχές που σχετίζονται με τη δραστηριότητα των βρετανικών βάσεων.
Οι κύριες κινήσεις προέρχονται από τη φρεγάτα «GEMLIK F492» και την κορβέτα «BANDIRMA F502», οι οποίες έχουν ως βάση εξόρμησης το λιμάνι Αμμοχώστου, όπου ελλιμενίζονται τις τελευταίες πέντε εβδομάδες.
Οι τουρκικές αυτές ενέργειες προκαλούν αρκετά ερωτήματα στη Λευκωσία, η οποία παρακολουθεί τις τουρκικές κινήσεις.
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]