Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Δεν βαφτίζουμε το κρέας ψάρι, επειδή έτσι μας συμφέρει...

Άλλο πράγμα η υπηκοότητα

και άλλο η εθνικότητα...


Στο μοναδικό Troktiko διάβασα μία καταπληκτική τοποθέτηση ενός αναγνώστη. Αποφάσισα να σας το παραθέσω (σε αυτούς που δεν το έχουν ήδη διαβάσει):
"Η κ.Σάλεχ (τι όνομα είναι αυτό;) μπορεί να αγωνίζεται για τα δικαιώματα των μεταναστών όσο θέλει. Η «εκστρατεία» της όμως δεν της δίνει το δικαίωμα να γράφη ανακρίβειες ή ανοησίες.
Υπάρχουν σ’αυτό τον πλανήτη διάφορες ανθρώπινες φυλές οι οποίες χωρίζονται σε διάφορες εθνοτικές ομάδες, π.χ οι Κορέατες και οι Κινέζοι ανήκουν στην κίτρινη φυλή, οι Αφρικανοί στην μαύρη κλπ.

Το να μεταβή κάποιος σε μια άλλη χώρα ή ήπειρο και να λάβη την υπηκοότητα εκεί, είναι βεβαίως εφικτό. Αυτό όμως δεν τον κάνει τίποτα παραπάνω από πολίτη αυτής της χώρας. Η καταγωγή του δεν αλλάζει.
ΟΙ ΝΟΜΟΙ ΤΗΣ ΦΥΣΕΩΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΛΗΞΙΑΡΧΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ. Το τονίζω διότι φαίνεται για την κ.Σάλεχ αυτά είναι ψιλά γράμματα. Έτσι λοιπόν αν θέλω, μεταβαίνω στην Ιαπωνία παίρνω την υπηκοότητα, διαμένω δια βίου εκεί, γίνομαι και αυτοκράτορας αν θέλετε, αλλά Ιάπωνας ΔΕΝ ΓΙΝΟΜΑΙ.
Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ με τα «της ελληνικής παιδείας» έχει καταντήσει εκνευριστική. ΟΥΔΕΙΣ και ΟΥΔΕΠΟΤΕ έχει διατυπώσει κάτι τέτοιο, ούτε φυσικά ίσχυε ανέκαθεν όπως μας διαβεβαιώνει η ημιμαθής κ. Σάλεχ.
Αυτήν την ανοησία την είχε διατυπώσει (πρώτος αν δεν κάνω λάθος) ο κ. Στεφανόπουλος (μάλλον εν αγνοία του). Του εστάλη μια επιστολή που ξεκαθάριζε το θέμα (το οποίο προεκλήθη από κάποια παράφραση του Ισοκράτη) αλλά δυστυχώς η ζημιά είχε γίνει και από τότε διάφοροι σαν την κ.Σάλεχ επαναλαμβάνουν το ψεύδος.
Εν κατακλείδι:
Το κρέας ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ψάρι, φασόλια, αγκινάρες ή ό,τι άλλο φαντάζεται ο καθένας.
Ο γάιδαρος ΔΕΝ ΠΕΤΑΕΙ.
Οι Έλληνες δεν ήταν ούτε είναι μαύροι, κίτρινοι, κόκκινοι κλπ.
Τα σέβη μου."

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

Από το Troktiko
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]