Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Όλι Ρεν: Αποστάσεις από την προσφυγή των Σκοπίων

Πρωτεύει η συμφιλίωση των λαών

Διακριτικές αποστάσεις από την απόφαση της ΠΓΔΜ, να προσφύγει στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης κατά της Ελλάδας, κράτησε ο επίτροπος για τη διεύρυνση, Ολι Ρεν, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο κοινοτικό δελτίο Euractiv.
Ο Ολι Ρεν τόνισε ότι ναι μεν η κάθε χώρα έχει το δικαίωμα προσφυγής στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, ωστόσο σημείωσε ότι, πέρα από τις δικαστικές διαδικασίες, χρειάζεται πολιτική συνεργασία μεταξύ των ηγετών και συμφιλίωση μεταξύ των λαών.

Ο επίτροπος δήλωσε ότι, ως «βόρειος», δυσκολεύεται να κατανοήσει το γεγονός ότι αρκετές χώρες των δυτικών Βαλκανίων επιλέγουν να επιλύουν τις ιστορικές τους διαμάχες πρώτα στα δικαστήρια.Εξάλλου, σε ό,τι αφορά το Κυπριακό, ο επίτροπος Ρεν τόνισε ότι η συνολική επίλυσή του είναι σημαντική για την ένταξη της Τουρκίας στην Ε.Ε.
Δήλωσε, ακόμη, ότι η επανένωση της νήσου είναι ουσιαστική τόσο για τους Ελληνοκύπριους, όσο και για τους Τουρκοκύπριους, σημειώνοντας ότι σήμερα υπάρχει η κατάλληλη συγκυρία για συνολική επίλυση του ζητήματος.
Ο Ολι Ρεν ανέφερε, επίσης, ότι, παρ' όλο που το Κυπριακό διευθετείται υπό την αιγίδα των Η.Ε., η Ε.Ε. έχει σημαντικό «λόγο», με την έννοια ότι αφορά ένα από τα κράτη - μέλη της, την Κύπρο.
Σε ό,τι αφορά τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις της Ε.Ε. με την Τουρκία, ο επίτροπος τόνισε ότι αναμένει το άνοιγμα δύο κεφαλαίων (η κοινωνία της πληροφόρησης και η ελεύθερη κυκλοφορία των κεφαλαίων), το Δεκέμβριο.
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]