Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Το νέο "πακέτο ιδεών" του Νίμιτς αλλάζει πολλά...


Με τα "μάτια" του Νίμιτς

Το Σκοπιανό εισέρχεται σήμερα σε μία «διαφορετική φάση», όπως τη χαρακτήρισε ξένος διπλωμάτης, καθώς ο μεσολαβητής Μάθιου Νίμιτς αποφάσισε να προχωρήσει σε επιθετική κίνηση, που θα έχει το στοιχείο του επείγοντος.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αξιωματούχος των Ηνωμένων Εθνών θα παρουσιάσει ιδέες και εισηγήσεις, που θα αφορούν την ονομασία, το εύρος χρήσης της και θέματα που αγγίζουν το επικίνδυνο πεδίο της αποκαλούμενης «μακεδονικής εθνότητας».

Ο κ. Νίμιτς θα συναντηθεί στις 4 το απόγευμα (ώρα Ελλάδος) με τους αντιπροσώπους των δύο χωρών, Αδαμάντιο Βασιλάκη και Νικολά Δημητρόφ.
Η συνάντηση θα είναι κοινή και στη διάρκειά της θα γίνει σύντομη συζήτηση με βάση τις ιδέες και τις εισηγήσεις που θα παρουσιάσει. Στη συνέχεια, θα προχωρήσει σε ανακοινώσεις στην είσοδο του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, θέλοντας έτσι να δώσει πανηγυρικό χαρακτήρα.
Ενημερωμένη πηγή εξήγησε ότι βασικά θα επιδώσει ένα κείμενο -αρνείται να το ονομάσει πρόταση- το οποίο θα περιέχει ένα αναθεωρημένο πακέτο ιδεών και εισηγήσεων. Η ίδια πηγή είπε ότι ο μεσολαβητής απέστειλε την Παρασκευή, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, μερικές σημειώσεις στους αντιπροσώπους της Αθήνας και των Σκοπίων, Αδαμάντιο Βασιλάκη και Νικολά Δημητρόφ.
Ο κ. Νίμιτς επεδίωξε με τον τρόπο αυτό να προετοιμάσει τους δύο πρέσβεις, ώστε να φτάσουν «έτοιμοι στη Νέα Υόρκη για δουλειά».
Ο μεσολαβητής επρόκειτο να έχει (μετά τα μεσάνυχτα) χωριστές συναντήσεις με τους κ. Βασιλάκη και Δημητρόφ, και επιδίωξή του ήταν να αποσπάσει τη σύμφωνη γνώμη τους στις ονομασίες που προτείνει, και στον «διακανονισμό» που εισηγείται ώστε να διευθετηθεί το θέμα της «μακεδονικής εθνότητας».
Η Αθήνα απέρριψε ήδη χωρίς συζήτηση τις ονομασίες «Βόρεια Δημοκρατία της Μακεδονίας» και «Ανω Δημοκρατία της Μακεδονίας». Ο κ. Βασιλάκης, σε επικοινωνία που είχε με τον κ. Νίμιτς, φέρεται να του είπε ότι κατάθεση πρότασης «με τέτοιες ονομασίες θα θεωρηθεί εχθρική ενέργεια» από την Αθήνα.
Η πηγή τόνισε ότι ο μεσολαβητής γνωρίζει πως η κίνησή του μπορεί να αποδειχθεί «βουτιά στο κενό», όμως συνεχίζει να πιστεύει ότι η διευθέτηση του προβλήματος θα μπορούσε να επιτευχθεί άμεσα «με μία απλή επίδειξη βούλησης και διαλλακτικότητας».
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]