Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ρόμπερτ Γκέιτς: Βρείτε επειγόντως λύση


Η είσοδος στο ΝΑΤΟ απαιτεί ομοφωνία


Έκκληση σε Ελλάδα και ΠΓΔΜ να βρουν «επειγόντως» λύση στο θέμα της ονομασίας, απηύθυνε ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Ρόμπερτ Γκέιτς, μετά τις διαδοχικές συναντήσεις που είχε με τον πρόεδρο και τον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ, στο περιθώριο των εργασιών της διάσκεψης των υπουργών Άμυνας της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.
«Ενθαρρύνουμε τη "Δημοκρατία της Μακεδονίας" -όπως παγίως αποκαλούν τη γειτονική χώρα οι Αμερικανοί- και την Ελλάδα να βρουν επειγόντως λύση στο θέμα της ονομασίας. Κάτι τέτοιο θα ήταν πολύ σημαντικό και για τις δύο χώρες», τόνισε ο κ. Γκειτς σε δηλώσεις του μετά τις συναντήσεις του με τους κ.κ. Τσερβένκοφσκι και Γκρούεφσκι στην Οχρίδα.

Ερωτηθείς εξάλλου, αν υπάρχει εναλλακτικός τρόπος για να ενταχθεί η ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ (σ.σ.παραβλέποντας το «εμπόδιο» της ονομασίας), ο κ. Γκέιτς ήταν σαφής: «Υπάρχει ένας δρόμος μόνο για το ΝΑΤΟ, αυτός ο οποίος βασίζεται στην αρχή της ομοφωνίας. Αυτό δεν ισχύει μόνο για σάς, αλλά και για άλλες χώρες. Η κατάσταση μπορεί να είναι σύνθετη, εμείς, όμως, πρέπει να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε».
Ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας δεν παρέλειψε πάντως να εκφράσει τη «σθεναρή», όπως είπε, υποστήριξη των ΗΠΑ στην ευρωατλαντική προοπτική της ΠΓΔΜ, αλλά και όλων των χωρών της Νοτιοανατολικής Ευρώπης και εξέφρασε την απογοήτευσή του για το γεγονός ότι η ΠΓΔΜ δεν έλαβε πρόσκληση για ένταξη στη Βορειοατλαντική Συμμαχία κατά τη σύνοδο κορυφή του Βουκουρεστίου.
Εξάλλου, ο κ.Γκέιτς κάλεσε τους ομολόγους του των χωρών της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, με δεδομένη τη βελτίωση -όπως είπε- της κατάστασης στο Ιράκ, να μεταφέρουν τις δυνάμεις τους από τη χώρα αυτή στο Αφγανιστάν, όπου υπάρχει ανάγκη.
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]