Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Γκρούεφσκι: "Μας έχουν αδικήσει"!

"Θα μπούμε πολύ σύντομα στο ΝΑΤΟ"

Τον προσανατολισμό της ΠΓΔΜ προς στην ένταξη στο ΝΑΤΟ, τόνισε κατά την εναρκτήρια ομιλία του στη διάσκεψη των υπουργών Άμυνας της ΝΑ Ευρώπης, ο Νίκολα Γκρούεφσκι.
Ο Σκοπιανός πρωθυπουργός, με αφορμή την παρουσία του υπουργού Άμυνας των ΗΠΑ Ρόμπερτ Γκέιτς στη διάσκεψη, δήλωσε ότι η ΠΓΔΜ έχει ένα κίνητρο παραπάνω να επιμείνει για τη άμεση ένταξη της χώρας του στην ευρωατλαντική συμμαχία.

«Ο πρόεδρος (των ΗΠΑ), μία ημέρα πριν από τη σύνοδο του ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι διεμήνυσε με σαφήνεια, όχι μόνο σε εμάς αλλά και σε όλες τις χώρες- μέλη της Συμμαχίας, ότι η Δημοκρατία της Μακεδονίας εκπλήρωσε τα απαραίτητα κριτήρια για την ένταξή της στο ΝΑΤΟ και ότι πολύ σύντομα θα ενταχθεί στο κλαμπ», τόνισε ο Γκρούεφσκι.
«Εμείς περιμέναμε και θα συνεχίσουμε να αναμένουμε να αποκατασταθεί η αδικία από το Βουκουρέστι και παράλληλα οι στρατιώτες μας θα συνεχίσουν να συμμετέχουν μαζί με τους συνάδελφούς τους στο ΝΑΤΟ στις επιχειρήσεις για την αποκατάσταση της ειρήνης και τη διάδοση της δημοκρατίας στον κόσμο» πρόσθεσε.
Καταλήγοντας, ο Σκοπιανός πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι «η χώρα δεν έλαβε την πρόσκληση που άξιζε για ένταξη στο ΝΑΤΟ στη σύνοδο του Βουκουρεστίου για λόγους τους οποίους όλοι γνωρίζουμε».
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]