Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τουρκία: Προβληματίζει η μη ύπαρξη στρατιάς για αντιμετώπιση του ΡΚΚ


«Εχουμε στρατιά για να μην εισβάλει

η Ελλάδα και δεν έχουμε για το ΡΚΚ...»


«Εδώ έχουμε ιδρύσει τη Στρατιά Αιγαίου μπας και εισβάλει η Ελλάδα, η οποία δεν πρόκειται ποτέ στο μέλλον να επιτεθεί και πάλι στην Ανατολία, και δεν σκεφτόμαστε καν μια στρατιά ή μια μονάδα με έναν υπεύθυνο διοικητή εναντίον του ΡΚΚ, το οποίο πολεμά εδώ και τριάντα χρόνια την Τουρκία».
Ιδού ένα χρώμα από τις επικρίσεις που άρχισε να δέχεται ο τουρκικός στρατός από τα τουρκικά ΜΜΕ.

Η ένταση στο Κουρδικό συνεχίζεται, ενώ χθες η τουρκική πολεμική αεροπορία πραγματοποίησε νέα επιδρομή στο βόρειο Ιράκ. Πολύ έντονη κριτική άσκησε χθες ο γνωστός αρθρογράφος της εφημερίδας «Σαμπάχ», Χιντζάλ Ουλούτς, τονίζοντας τα περί Στρατιάς Αιγαίου.
Αναφερόμενος στο φυλάκιο που δέχθηκε την επίθεση του ΡΚΚ το περασμένο Σάββατο, ο αρθρογράφος τονίζει ότι «πρόκειται για φυλάκιο που βρίσκεται σε απόσταση τεσσάρων χιλιομέτρων από τα σύνορα και έχει δεχθεί, τα τελευταία τριάντα χρόνια, περίπου σαράντα επιθέσεις.
Είναι φυλάκιο αυτό ή παγίδα;» Ποιος είναι ο διοικητής στον πόλεμο αυτό, αναρωτιέται ο αρθρογράφος και αναφέρει ότι πριν από τρεις μήνες παραιτήθηκε ο Γάλλος γενικός επιτελάρχης, όταν κατά τη διάρκεια ασκήσεων το όπλο ενός στρατιώτη έφερε, αντί πλαστικών, πραγματικές σφαίρες, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν 17 Γάλλοι στρατιώτες. Το ευάλωτο των φυλακίων είναι καίριο θέμα που συζητείται αυτές τις μέρες.
«Αυτή είναι η στρατιωτική αρχιτεκτονική. Ετσι πρέπει να είναι τα στρατιωτικά φυλάκια; Ποιος κατασκεύασε αυτές τις παράγκες;», αναρωτιέται η αρθρογράφος της «Βατάν», Μινέ Κιρίκανατ, και συμπληρώνει:
«Εάν είναι στρατιωτική αρχιτεκτονική οι λέσχες αξιωματικών που έχουν κατασκευαστεί στην Αττάλεια, στη Φώκαια και αλλού, τότε τι είναι το φυλάκιο που χτυπήθηκε;»
Αλλο ένα ερώτημα που τίθεται είναι το πώς 300 άντρες του ΡΚΚ δεν έγιναν αντιληπτοί από δορυφόρους και κατασκοπευτικά αεροσκάφη, καθώς προχωρούσαν προς το φυλάκιο και μάλιστα έχοντας φορτώσει τον οπλισμό τους σε μουλάρια!
Κατά τα άλλα, χθες η τουρκική αεροπορία χτύπησε θέσεις του ΡΚΚ στο βόρειο Ιράκ.
Παράλληλα, ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μίλησε απειλητικά προς τη διοίκηση του βορείου Ιράκ, λέγοντας ότι «αν οι χώρες όπου φωλιάζει η τρομοκρατία δεν λάβουν τα απαραίτητα μέτρα, τότε η Τουρκία θα επιβάλει κυρώσεις».
Βλέπετε, όμως, το πρόβλημα των πολιτικών είναι η πολιτική και ο Ερντογάν φρόντισε να τα βάλει και με το φιλοκουρδικό Κόμμα Δημοκρατικής Τουρκίας, λέγοντας:
«Δεν θα επιτρέψουμε να υπάρξει οικειοποίηση μιας συγκεκριμένης εθνότητας από ένα πολιτικό κόμμα». Η επίθεση του ΡΚΚ έχει ερμηνευτεί στην Τουρκία και ως προσπάθεια συσπείρωσης των κουρδικών ψήφων γύρω από το φιλοκουρδικό κόμμα, έτσι ώστε να μην ωφεληθεί το κυβερνών κόμμα στις δημοτικές εκλογές του προσεχούς Μαρτίου.
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]