Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τα Σκόπια επιζητούν ένταση πριν τις συνομιλίες

Δόθηκε εντολή για προβοκάτσιες;

Την Τρίτη ο κ. Νίμιτς θα καταθέσει εκ νέου πρόταση στους αντιπροσώπους της Ελλάδας και των Σκοπίων, σχετικά με το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων (θα συμπεριλαμβάνει μόνο αυτό ή θα υπάρχει στην πρόταση και θέμα εθνότητας και γλώσσας;).
Η πολιτική κόντρα που έχει δημιουργηθεί ανάμεσα στον πρόεδρο κ. Τσερβένκοφσκι και τον πρωθυπουργό κ. Γκρούεφσκι στην ΠΓΔΜ, μόνο καλή εικόνα δεν δείχνει προς τα έξω και αποτελεί σημαντικό εμπόδιο για το «ειρηνικό προφίλ» που προωθούν τα Σκόπια προς τα Ηνωμένα Έθνη.

Το αντίδοτο, αλλά ταυτόχρονα και η μέγιστη πίεση που μπορεί να ασκηθεί προς την Ελλάδα, που θα αντιστρέψει τις εντυπώσεις και θα φέρει σε δύσκολη θέση τη χώρα μας, είναι η δημιουργία γεγονότων με «μειονοτικούς» μέσα στην Ελλάδα.
Το «κόλπο» ήταν στημένο εδώ και πολύ καιρό και απλά περίμενε την ενεργοποίησή του, την κατάλληλη στιγμή. Δεν είναι λοιπόν καθόλου τυχαίος ο χρόνος που οι 25 «μακεδόνες» διαμαρτυρήθηκαν έντονα για τις στρατιωτικές ασκήσεις, για εκφοβισμό των «μακεδόνων», για καταστροφή κατοικιών, καλλιεργειών και δρόμων…
Φυσικά, πρόκειται για περιθωριοποιημένα άτομα, που έχουν αποκλειστεί από το σύνολο των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής της Φλώρινας, εξαιτίας των «εχθρικών» τους διαθέσεων και των δραστηριοτήτων τους εις βάρος των εθνικών συμφερόντων της Ελλάδας.
Όμως, ο Τύπος των Σκοπίων άδραξε την «ευκαιρία» για να γράψει «Οι εθνικά Μακεδόνες στην Ελλάδα έχουν βαρεθεί με την παρουσία του ελληνικού στρατού και τις τακτικές εκφοβισμού. Κάτοικος της περιοχής, που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία, εξήγησε πως ο ελληνικός Στρατός, πάντα επιλέγει να πραγματοποιεί ασκήσεις σε πόλεις και χωριά, όπου οι Μακεδόνες είναι πλειοψηφία», αναφέρει το ημιεπίσημο πρακτορείο των Σκοπίων «MINA».
Η απάντηση στα προβοκατόρικα αυτά δημοσιεύματα δόθηκε άμεσα από τον δήμαρχο της Μελίτης: «Δε χρειάζεται να δίνουμε κάθε λίγο και λιγάκι διαπίστευση, για το ποιοι είμαστε. Τα όσα αναφέρονται στα δημοσιεύματα των Σκοπιανών ΜΜΕ, είναι μέσα στην αρρωστημένη φαντασία των συντακτών τους και των λίγων που τα υποκινούν εντός συνόρων», κατέληξε με νόημα ο δήμαρχος Μελίτης
Παρ’ όλα αυτά, οι σκοποί του Γκρούεφσκι είναι συγκεκριμένοι και από τη στιγμή που είναι «στριμωγμένος στη γωνία» δεν πρέπει να θεωρείται απίθανο να προχωρήσει στα άκρα για να κερδίσει τις εντυπώσεις μέσα από προβοκάτσιες…
Κωνσταντίνος
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]