Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Συνάντηση υπουργών Άμυνας ΝΑ Ευρώπης στην Ωχρίδα

Συμμετέχουν και οι ΗΠΑ!!!

Από τις 7 έως τις 9 Οκτωβρίου, θα πραγματοποιηθεί στην πόλη Οχρίδα της ΠΓΔΜ η 10η συνάντηση των υπουργών Άμυνας της Νοτιοανατοικής Ευρώπης (SEDM).
Στη συνάντηση θα συμμετάσχουν υπουργοί Άμυνας και εκπρόσωποί τους των χωρών που συμμετέχουν στη Συνεργασία Υπουργείων Άμυνας Νοτιοανατολικής Ευρώπης (Southeastern Europe Defence Ministerial/ SEDM).

Όπως αναφέρθηκε σήμερα από το υπουργείο Άμυνας της ΠΓΔΜ, στη συνάντηση αυτή, από πλευράς ΗΠΑ, θα συμμετάσχει ο υπουργός Αμυνας Ρόμπερτ Γκέιτς, ο οποίος στο περιθώριο των εργασιών, θα έχει, μεταξύ άλλων, συναντήσεις με τον πρόεδρο της ΠΓΔΜ Μπράνκο Τσερβένκοφσκι και τον πρωθυπουργό Νίκολα Γκρούεφσκι.
Από ελληνικής πλευράς στη συνάντηση της Οχρίδας, θα μετάσχει ο υπουργός Άμυνας Ευάγγελος Μεϊμαράκης.
Η Συνεργασία Υπουργείων Άμυνας Νοτιοανατολικής Ευρώπης (SEDM) αποτελεί έναν περιφερειακό συνασπισμό χωρών που συγκροτήθηκε το 1996, με απόφαση των υπουργών Άμυνας, και έχει στόχο την περιφερειακή συνεργασία για εδραίωση συνθηκών σταθερότητας, ασφάλειας και ειρήνης στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.
Στη SEDM συμμετέχουν ως πλήρη μέλη 12 χώρες, η Αλβανία, η Βουλγαρία, η ΠΓΔΜ, η Ελλάδα, η Ιταλία, η Ρουμανία, η Τουρκία, η Σλοβενία, οι ΗΠΑ, η Κροατία, η Βοσνία-Ερζεγοβίνη και η Ουκρανία. Τέσσερις ακόμη χώρες, η Γεωργία, η Μολβαδία, η Σερβία και το Μαυροβούνιο, έχουν καθεστώς παρατηρητή.
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]