Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Σκόπια: Προσπαθούν να συνεννοηθούν μεταξύ τους για τη Νέα Υόρκη

Ευρεία συνάντηση στα Σκόπια

τη Δευτέρα για το θέμα της ονομασίας


Συνάντηση των αρχηγών των πολιτικών κομμάτων της ΠΓΔΜ για τη Δευτέρα συγκάλεσε ο πρωθυπουργός της γειτονικής χώρας, Νίκολα Γκρούεφσκι, με αντικείμενο τις εξελίξεις στο θέμα της ονομασίας και τις επικείμενες τροπολογίες του εκλογικού νόμου που προωθεί η κυβέρνηση.
Στη συνάντηση θα μετάσχουν επίσης, ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ Μπράνκο Τσερβένκοφσκι, ο υπουργός Εξωτερικών, Αντόνιο Μιλόσοσκι, και ο εκπρόσωπος στις διαπραγματεύσεις για το όνομα, Νίκολα Ντιμιτρόφ.

Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:
«Έχοντας υπόψη το αίτημα του SDSM (σ.σ Σοσιαλδημοκρατική Ένωση) για σύγκληση νέας συνάντησης ηγετών κομμάτων, καθώς και το γεγονός ότι το κόμμα αυτό αρνείται να συζητήσει για τον εκλογικό νόμο και τις σχετικές συνταγματικές τροποποιήσεις δίχως να συγκληθεί συνάντηση με αντικείμενο συζήτησης το όνομα, αλλά και στο πλαίσιο της αναμενόμενης πρότασης από τον ειδικό διαμεσολαβητή κ. Νίμιτς, ο πρωθυπουργός κ. Νίκολα Γκρούεφσκι αποφάσισε να ικανοποιήσει το αίτημα του SDSM.
Στη συνάντηση ηγετών αναμένεται να συζητηθούν και οι τροποποιήσεις του εκλογικού νόμου, καθώς και η πρόταση για τις συνταγματικές τροποποιήσεις σχετικά με το ποσοστό συμμετοχής του εκλογικού σώματος στην επαναληπτική διαδικασία για την εκλογή του Προέδρου της χώρας.
Η συνάντηση ηγετών κομμάτων θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα, 6 Οκτωβρίου, στις 11:30 (τοπική ώρα) στα Σκόπια».
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]