Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Σκόπια: Θεωρούν υπεύθυνο τον Γκρούεφσκι για την απομάκρυνση από την Ε.Ε.

Δεν ικανοποιούν τα βασικά κριτήρια

με σημαντικότερο αυτό των εκλογών

Αίσθηση προκάλεσαν στα Σκόπια οι δηλώσεις του επιτρόπου για τη διεύρυνση της Ευρωπαϊκής Ενωσης, Ολι Ρεν, ο οποίος ξεκαθάρισε ότι «η ΠΓΔΜ δεν θα λάβει ούτε φέτος ημερομηνία έναρξης ενταξιακών διαπραγματεύσεων, διότι δεν έχει εκπληρώσει τα απαραίτητα κριτήρια».

Ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, Νίκολα Γκρούεφσκι

Ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, Νίκολα Γκρούεφσκι, αρνήθηκε να σχολιάσει τις δηλώσεις του κ. Ρεν, λέγοντας ότι «δεν έλαβε γνώση αυτών». Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι είχε ήδη αναγγελθεί, εδώ και καιρό, ότι η χώρα του δεν πρόκειται να λάβει φέτος ημερομηνία έναρξης ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Ε.Ε.

Η μέχρι πρότινος πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης «Σοσιαλδημοκρατική Ενωση - SDSM», Ράντμιλα Σεκερίνσκα, η οποία είναι και πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου της ΠΓΔΜ για την Ευρωπαϊκή Ενσωμάτωση, καταλόγισε σοβαρές ευθύνες στην κυβέρνηση Γκρούεφσκι.

Τα ΜΜΕ των Σκοπίων σημειώνουν πως πρώτη φορά ένας υψηλόβαθμος αξιωματούχος της Ε.Ε., όπως ο κ. Ρεν, αναγγέλλει ότι στην ετήσια έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την ΠΓΔΜ, η οποία αναμένεται να γνωστοποιηθεί στις αρχές Νοεμβρίου, δεν θα περιέχεται σύσταση προς το Συμβούλιο Υπουργών για έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Ε.Ε. με την ΠΓΔΜ.

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]