Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Πόσο οι σύμμαχοι της Ελλάδας θέλουν το καλό της;

Ιστορικό ντοκουμένο καλά κρυμμένο

Την 1 Φεβρ. 1943 ο Τσώρτσιλ στην προσπάθεια του να βγάλει την Τουρκία στον πόλεμο στο πλευρό των συμμάχων συναντήθηκε στα Άδανα με το Ινονού, εκεί συζήτησαν και γιά τα ελληνικά νησιά.
Η διεκδίκηση των νησιών του Αιγαίου ήταν και τότε η επίσημη γραμμή της Τουρκίας και παζάρεψαν νησιά και βραχονησίδες.
Η Σάμος στάθηκε από το 1941 κέντρο προσπαθειών των τουρκικών υπηρεσιών πληροφοριών.
Πάνω από πενήντα σαμίωτες πρόσφυγες που ήθελαν να πάνε στην Μέση Ανατολή δολοφονήθηκαν στα τουρκικά φυλάκια.

Οι Ιταλοί ήθελαν την Σάμο 13ο νησί των δωδεκανήσων.Όμως στις 9 Σεπτ 1943 οι Ιταλοί κυρήσουν ανακωχή με τους συμμάχους και την επόμενη ημέρα ενώ γίνονταν συνάντηση για την παράδοση του νησιού μεταξύ Ιταλών, Σοφούλη (μετέπειτα πρωθυπουργός),μητροπολίτου και ΕΛΑΣ φτάνουν φοβερά νέα.
Ένα καίκι με άγγλους αξιωματικούς τον πρόξενο στην Σάμο της Αγγλίας και 16 ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ είχε φτάσει στο νησί.
Ευτυχώς φυλάκισαν αμέσως τους τούρκους και τους έστειλαν πίσω.
Ένας Άγγλος αξιωματικός είπε ότι το FOREING OFFICE δήλωσε ότι οι τούρκοι στην Σάμο αποτελούν πλειοψηφία και αφού το είπε αυτό έτσι είναι και ότι πρέπει οι Έλληνες της Σάμου να συμπεριφέρονται καλώς προς τους τούρκους της Σάμου.
Ας σημειωθεί ότι ο πληθυσμός ήταν ανέκαθεν 100% Ελληνικός.Επίσης απέτρεπαν οποιοδήποτε μέλος της Ελληνικής κυβέρνησης του Καίρου να πάει την στιγμή εκείνη στο νησί.
Ευτυχώς ο Θεός τα φερε διαφορετικά για τους μεγάλους της γης που ήθελαν να βγάλουν κέρδος και από αυτούς που έχειναν το αίμα τους για εκείνους.
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]