Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Επιμένει το Τουρκικό Προξενείο της Κομοτηνής να θέλει να διώξει την δασκάλα από το Μέγα Δέρειο


Τον Χατζηοσμάν ποιος θα τον

συμμαζέψει κύριε Παπανδρέου;


Ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ ν. Ροδόπης, Αχμέτ Χατζηοσμάν, κατέθεσε ερώτηση προς τον Υπουργό Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, Ευριπίδη Στυλιανίδη, με θέμα την απομάκρυνση της δασκάλας, κυρίας Χαρίκλειας Νικοπούλου, από το Μειονοτικό Δημοτικό Σχολείο Μεγάλου Δερείου. Ακολουθεί το κείμενο της Ερώτησης.
Με την υπ’ αρ. 498/09.11.2007 αναφορά που κατέθεσα πέρσι τέτοιο καιρό, σας διαβίβασα κύριε Υπουργέ επιστολή της Σχολικής Εφορείας του Μειονοτικού Δημοτικού Σχολείου Μεγάλου Δερείου, την οποία συνυπέγραφαν ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου καθώς επίσης όλοι οι υπόλοιποι γονείς των μαθητών, με την οποία ζητούσαν την αντικατάσταση και απομάκρυνση της δασκάλας, κυρίας Χαρίκλειας Νικοπούλου.

Στην υπ’ αρ. 128030/ΙΗ/27.11.2007 απάντησή σας με διαβεβαιώσατε ότι κατόπιν συνάντησης που πραγματοποιήθηκε με τους γονείς και φορείς της εκπαίδευσης το σχολείο συνέχισε τη λειτουργία του ως έχει «χωρίς κανένα πρόβλημα».
Τα τελευταία δύο χρόνια η τοπική κοινωνία του Μεγάλου Δερείου στον Ν. Έβρο είναι ανάστατη από τις δράσεις της δασκάλας, κυρίας Χαρίκλειας Νικοπούλου. Η εν λόγω δασκάλα προέβη σε μία σειρά προκλητικών ενεργειών και εμπρηστικών δηλώσεων με αποτέλεσμα την αναστάτωση σύσσωμης της τοπικής κοινωνίας του Μεγάλου Δερείου και την τρομοκράτηση των κατοίκων της μέσω απειλών και εκβιασμών.
O Συντονιστής Μειονοτικής Εκπαίδευσης είχε υποσχεθεί στους γονείς την απομάκρυνση της δασκάλας πριν την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς (2008-2009), ωστόσο ένα χρόνο μετά, η δασκάλα παραμένει. Δεν ισχύει το ίδιο και για τους μαθητές. Ένας μόνο μαθητής παρακολουθεί μαθήματα στο σχολείο του Μεγάλου Δερείου, ενώ οι υπόλοιποι απέχουν και οι γονείς αρνούνται κατηγορηματικά να στείλουν τα παιδιά τους σε αυτό σε περίπτωση που παραμείνει η δασκάλα.
Επειδή η δασκάλα του σχολείου, κυρία Χαρίκλεια Νικοπούλου, συνεχίζει να προκαλεί με τις δραστηριότητές της αναστάτωση στην τοπική κοινωνία του Μεγάλου Δερείου και στο σχολείο, όπως αποδεικνύεται και από την επιστολή 41 γονέων και κηδεμόνων μαθητών του Μειονοτικού Σχολείου Μεγάλου Δερείου την οποία επισυνάπτουμε στην παρούσα ερώτηση,
Επειδή με την παραμονή της δασκάλας στο σχολείο το μόνο που πέτυχε το Υπουργείο μέχρι σήμερα ήταν να αδειάσει το σχολείο από τους μαθητές,
Επειδή σύσσωμη η τοπική κοινωνία ζητά την απομάκρυνση της δασκάλας, αίτημα στο οποίο συνηγορούν και οι τοπικοί φορείς,
Επειδή πλέον δεν υπάρχει και δεν διαφαίνεται κανένα ενδεχόμενο να κλείσει το ψυχολογικό χάσμα που έχει δημιουργηθεί μεταξύ της δασκάλας και των μαθητών και γονέων, με βάση τα παραπάνω ερωτάται ο κ. Υπουργός :
Γιατί απέχει προκλητικά από την προσπάθεια επίλυσης ενός προβλήματος που ταλανίζει την τοπική κοινωνία του Μεγάλου Δερείου και τους μαθητές του Μειονοτικού Δημοτικού Σχολείου;
Τι σκοπεύει να πράξει για να ομαλοποιήσει την κατάσταση και να επιλύσει το πρόβλημα;
Τι απαντά στο αίτημα των γονέων για μετακίνηση της δασκάλας, κυρίας Χαρίκλειας Νικοπούλου, από το Μειονοτικό Δημοτικό Σχολείο Μεγάλου Δερείου;

AΠΟ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ:
H ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Κατά τα λεγόμενα της εφημερίδας έχουμε τρεις ήρωες
    Α) την δασκάλα Χαρίκλεια Νικοπούλου
    Απέραντος ο ηρωισμός της σε τόσο νεαρά ηλικία.
    Β) την οικογένεια του μοναδικού μαθητή.
    Ας τα βλέπουν αυτοί που δεν θέλουν να πάνε στον στρατό+ τους Ιούς
    Γ) τον μικρό μαθητή.
    Τι να πω. Τόσο μικρός με τόσο μεγάλο θάρρος!
    Τιμή και στους τρεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]